TUTO voitti KooKoon kauden parhaassa jääkiekko-ottelussa

TUTO Hockey – KooKoo

3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Tilastot

TUTO Hockey ja Liigaan ensi kaudeksi nouseva Kouvolan KooKoo pelasivat Marli Areenan keskiviikkoillassa erinomaisen jääkiekko-ottelun, jonka voittajaksi nousi lopulta kotijoukkue TUTO maalein 3-1.

”Tässä pelissä oli vaatimustaso ihan valtava. Olen tyytyväinen tietenkin kolmeen pisteeseen, mutta se vaati erityisesti hyvän maalivahtipelin. Hyvä tapahtuma kaiken kaikkiaan ja varmasti kaikki, jotka olivat katsomassa, näkivät laadukkaan ja intohimoisen jääkiekkotapahtuman. Tämä meni ihan kärkeen tämän kauden peleistä”, sanoi TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

Myös KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kehui omassa puheenvuorossaan TUTOn maalilla 41 torjuntaa kerännyttä Kaapo Kähköstä.

”Mielestäni pelattiin hyvä peli ja pystyttiin tuottamaan ihan tarvittava määrä maalipaikkoja. Mutta kun ei osu niin ei osu ja siinä on aina tietysti vähän sitäkin, että miten vastustajan maalivahti pelaa. Ihan miehekkäitä koppeja siellä”, Mattila sanoi.

TUTOlla salama-alku

Kotijoukkueen tuore vahvistus Tommi Laine iski jo 13 sekunnin pelin jälkeen pelin 1-0:aan, mutta erän puolen välin jälkeen vierailija KooKoo otti kaukalotapahtumat haltuunsa. 1-1 tasoituksesta vastasikin TUTO-puolustuksen sekoilun jälkeen Joona Karevaara ajassa 14:23. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun TUTO-puolustaja Niko Karhu laukoi viivalta Mestis-uransa avausosuman. Loppunumerot 3-1:een löi Rasmus Kulmala, kun KooKoo haki tasoitusta ilman maalivahtia. 

”Pienet marginaalit kahden hyvän joukkueen välillä, kuten näissä aina on ja tänään se meni näin päin. Meillä on tässä pirusti huonompiakin esityksiä alla ja tänään oli paljon hyviä asioita”, totesi Mattila.

Lehkonen oli Kähkösen esityksen lisäksi tyytyväinen erityisesti turkulaisten alivoimapeliin, sillä KooKoo jäi ilman maalia kaikilla kolmella ylivoimayrityksellään. 

”Maalivahtipeli ja alivoima onnistuivat oikein hyvin. Tämä oli kauden kaikista peleistä ylivoimaisesti kovin ja kovavauhtisin.” 

”Kissanhännänvetoa puolin ja toisin”

Keskiviikon ottelu oli viimeinen Mestis-kamppailu TUTOn ja Liigaan ensi kaudeksi nousevan KooKoon välillä, jos joukkueet eivät pudotuspeleissä kohtaa.

”Hyvätasoinen Mestis-peli. TUTOn kanssa on mukava pelata ja nämä ovat hyviä kamppailuja. Vähän käydään tällaista kissanhännänvetoa puolin ja toisin ja siinä mielessä oli hieno ilta joukkueelle, vaikka tukkaan tulikin”, Petri Mattila päätti.

TUTO pelaa Marli Areenalla seuraavaksi heti perjantaina, kun vieraaksi saapuu sarjassa kolmantena viisi pistettä turkulaisten edellä majaileva JYP-Akatemia. Ottelu on pudotuspelien kotiedun kannalta äärimmäisen tärkeä, sillä Akatemia on pelannut yhden ottelun TUTOa enemmän. Hanki ennakkolippu TÄSTÄ ja osallistut samalla Lenovon tablettitietokoneen arvontaan!

 

Voittomaalin iskenyt Niko Karhu teki Mestis-uransa avausosuman.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää