TUTO voittaa tiukan kamppailun ja iskee kiinni kotietuun

TUTO Hockey – KOOVEE

2-1 ja (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

Tilastot

TUTO otti kauden ensimmäisen voittonsa Tampereen KOOVEEsta jatkoajalla numeroin 2-1. Marli Areenalla nähtiin laadukasta ja viihdyttävää Mestis-kiekkoa, vaikka maaleilla päästiin herkuttelemaan vasta kolmannessa erässä.

TUTO ja KOOVEE molemmat taistelevat pudotuspelien kotiedusta Mestiksen runkosarjassa. Kotijoukkeen kokoonpanossa oli tänään uusia miehiä, kun KHL-konkari Dmitry Megalinsky ja HIFK:in A-nuorista tullut Jasper Rannisto tekivät debyytit TUTO-paidassa.

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti. Nopeatempoinen peli eteni kenttäpäädystä toiseen TUTON hienoisessa hallinnassa. Molemmilla joukkueilla oli ottelun avausmaaliin paikkansa, mutta erätauolle lähdettiin tasatilanteesta 0-0.

Toisen erään alkuun KOOVEE sai ylivoimamahdollisuuden, kun Juho Virtanen joutui jäähylle korkeasta mailasta. Vieraat pyörittivät peliä TUTOn päädyssä koko kaksiminuuttisen, mutta kiekko ei löytänyt tietään TUTO-vahti Conrad Mölderin taakse. Erän edetessä peli muuttui värikkääksi ja tunteet kentällä lämpenivät. Jäähyjä puhallettiin vuoron perään niin kotijoukkueelle kuin vieraillekin. KOOVEEn maalivahti Ville Koponen otti ulosajon väkivaltaisuudesta, ja TUTO pääsi aivan erän viime hetkillä pyörittämään ylivoimaa, mutta tulosta ei tullut. Lukemat olivat toisen erän jälkeen edelleen nolla-nolla.

Kolmannen erän alkuun TUTO ei saanut hyödynnettyä jäljelle jäänyttä ylivoimaansa, ja KOOVEEn maalia turvaamaan tullut Tomi Risteli piti verkon puhtaana. Peli jatkui vauhdikkaana, mutta tunteet olivat rauhoittuneet erätauon aikana. Maalit tuntuivat noidutuilta, eikä kumpikaan joukkue  saanut kiekkoa edes tyhjänä ammottavaan verkkoon. Viimein erän loppupuolella tuli onnistuminen, kun Oskari Siiki uitti kiekon KOOVEEN reppuun ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon videotarkastuksen jälkeen. Yli 2200-päinen yleisö ei saanut nauttia johtoasemasta kauaa, kun Mestiksen pistepörssin kakkonen Janne Seppänen toi vieraat tasoihin. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalle nähty, joten taistelu eteni jatkoajalle.

TUTO pääsi ylivoimalle heti jatkoajan alussa, mutta ei onnistunut lyömään peliä pakettiin. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa tasakentällisillä, mutta ottelun ratkaisi Lassi Vanhatalo taidokkaalla kudilla KOOVEE-maalin ylänurkkaan, ja Marli Areena sai aihetta juhlaan. TUTO jatkaa huimaa kahdentoista ottelun pisteputkeaan ja nousee kiinni kotietuun. 

TUTO palaa kaukaloon keskiviikkona 26.2. Marli Areenalla, kun vastaan saapuu K-Vantaa. Liput matsiin saat täältä 

OTTELUKOOSTE

LEHDISTÖTILAISUUS

HAASTATTELU

SEURAAVA KOTIOTTELU

Jaa eteenpäin:

Pudotuspelien irtoliput tulevat myyntiin perjantaina 8.3. kello 12.00. Liput matseihin myy Lippu.fi, ja poikkeuksellisesti kaikki liput...

Lue lisää

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää