TUTO voiton päähän finaaleista – Kähköselle nollapeli ja maali

4. välierä: TUTO Hockey – KooKoo

3-0 (0-0, 0-0, 3-0)

Tilastot

Otteluvoitot: 3-1

TUTO Hockey tarrasi lauantaina kiinni Mestiksen finaalipaikkaan voittamalla KooKoon neljännessä välierässä maalein 3-0. TUTOn maalivahti Kaapo Kähkönen teki ottelussa myös maalivahdille harvinaisen tempun, kun hän laukoi kiekon tyhjään KooKoo-maaliin.

”Nollapeli ja maali, niin ei se huono ole kyllä”, naureskeli Kähkönen ottelun jälkeen.

”Eipä tuohon paljon sanottavaa ole, aika hyvin meni. Huikea peli oli kaikinpuolin ja tästä jatketaan tiistaina sitten eteenpäin.”

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat ottelusarjalle tuttuun tapaan äärimmäisen tiukkaa ja tarkkaa taistelua, jossa molemmilla oli paikkansa mennä johtoon. Muun muassa KooKoon Juuso Rajala ja TUTOn Jere Laine kävivät molemmat vuorollaan laukomassa kiekon ohi tyhjän maalin. 

”Pienet marginaalit, kuten tässä ovat varmasti kaikki nähneet. Olen tosi tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, eikä tuossa isossa kuvassa ole hirveästi moittimista”, KooKoon valmentaja Petri Mattila sanoi.

Ratkaisu päätöserässä

Kolmannessa erässä ajassa 50:20 TUTO siirtyi ylivoimalla johtoon, kun Timo Pärssinen ohjasi Teemu Vuorisalon laukauksen KooKoo-veskari Mikko Rämön selän taakse.

”Hyvä onnistuminen ylivoimalla ja vetää hieman sanattomaksi tuo meidän ryhmä. Kaikki ketjut ovat menneet koko ajan uusiksi ja meillä on kahdeksan jätkää poissa. Ei voi kuin jätkille nostaa hattua”, totesi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen.

Kotijoukkueen ylivoimamaalin jälkeen KooKoo sai vielä ylivoimamahdollisuuden, jonka aikana se otti myös maalivahdin pois. Tämä kostautui, kun TUTOn Jere Laine ei enää erehtynyt, vaan laukoi kiekon varmasti tyhjiin 2-0:aan. Kolmannen maalin iskikin sitten maalivahti Kähkönen ottelun viimeisellä minuutilla.

”Erikoistilannepeli tänään hävittiin. Yksi yv-maali laukaisi tuon loppukiiman ja on ihan sama onko se sitten 1-0 vai 5-0. Paikat mitkä tässä sarjassa tulee pitää käyttää, koska ei niitä paljon ole. Matka jatkuu. Kotona pitää voittaa ja tänne me halutaan tulla vielä takaisin ja yrittää sitä ryöstöä, mikä ei toistaiseksi ole vielä onnistunut”, Mattila sanoi.

Ismo Lehkonen oli silminnähden ylpeä joukkueestaan ja syystä.

”Meidän orkesteri on kyllä sitkeä ryhmä. Murphyn laki on sellainen, että kun käsittelet määrättyjä juttuja oikein, niin se kyllä palkitsee. Meidän ryhmä on osoittanut aikamoista luonteen lujuutta.”

Kaapon uran toinen täysosuma

Illan sankari Kähkönen oli ottelun jälkeen luonnollisesti median pienoisessa pyörityksessä. Maali ei kuitenkaan ollut 18-vuotiaalle maalivahdille uran ensimmäinen.

”Kyllä tämä toinen oli. Olen joskus nuoremmissa junnuissa tehnyt maalin, mutta siitä ei ole mitään videota, joten se on vaikea todistaa. Tästä jää nyt sitten toivon mukaan videokin ja on tullut todistetustikin tehtyä yksi”, virnuili Kähkönen.

Pitkään ei nuori maalivahti unelmaillastaan ehdi kuitenkaan nautiskelemaan.

”Tässä illalla ehtii hetken maiskuttelemaan ja ehkä näkee videolta sen maalin sitten uudestaan. Huomenna huilataan ja maanantaina aletaan keskittyä tiistain peliin.”

TUTO johtaa välieräsarjaa nyt voitoin 3-1 ja tiistaina turkulaisilla on mahdollisuus varmistaa finaalipaikka Kouvolassa. Kähkösen mielestä Kouvolassa on hieno pelata.

”Hyvillä mielin lähdetään Kouvolaan, tulee taas hieno peli siellä. Siellä on hyvät kannattajat, joita oli tänään täälläkin paljon paikalla. Kupittaan hallissa alkoi muutenkin olla aika hyvä tunnelma. Oli taas enemmän jengiä katsomossa ja yleisö eli koko illan pelissä mukana. Huikea tunnelma oli tänään hallissa”, Kähkönen kiitti liki 2000-päistä yleisöä.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää