TUTO voitolla pisteen päähän Sportista

TUTO Hockey – Hokki

3-1 (0-0, 0-0, 3-1) Yleisöä: 1048

Tilastot

Mestiksen runkosarjavoittoa jahtaava TUTO Hockey sai ystävänpäivänä Marli Areenalle vieraakseen Kajaanin Hokin. Ottelu oli tiukka ja vähämaalinen, mutta turkulaisten kokeneempi kaarti otti lopulta ohjat käsiinsä ja ratkaisi TUTOlle voiton lukemin 3-1.

Ottelun avauserä oli todella tasaväkinen ja molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa onnistua maalinteossa. Kumpikin joukkue pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta ratkaisuista puuttui lopullinen silaus ja maalivahdit Tommi Virtanen TUTOn maalissa ja Teemu Seppänen Hokin veräjällä pelasivat varmasti.

Räväkän alun jälkeen kaukalotapahtumien tempo rauhottui selvästi ja peli muuttui tarkaksi keskialueen taisteluksi. Ensimmäisen erän vaarallisimmat tilanteet osuivat lopulta vierailija Hokille, mutta maalit jäivät kuitenkin syntymättä.

Toinen erä TUTOn, kolmannessa ratkaisu

Toisessa erässä kotijoukkue TUTO otti pelin haltuunsa. Kajaanilaiset eivät saaneet oikeastaan yhtään vaarallista hyökkäystä koko erässä, vaikka pääsivät kaksi kertaa ylivoimallekin.

Myös turkulaiset pääsivät kakkoserässä kaksi kertaa peräkkäin miesylivoimalle, mutta avopaikoissakaan ei oltu terävimmillään. Muun muassa Ryan Ruikka, Anrei Hakulinen ja Aleksi Rutanen pääsivät jokainen vuorollaan yrittämään, mutta laukaukset päätyivät plekseihin tai Teemu Seppäsen suojuksiin.

Kolmas erä alkoi TUTOlta vahvasti, kun ajassa 43:06 peli oli 1-0. Kapteeni Antti Virtanen laukoi ranteella viivalta ja veto yllätti Seppäsen täydellisesti. Tämän jälkeen pelin odotettiin jo kääntyvän kotijoukkueelle selvemmin, mutta erän puolivälissä Anrei Hakulinen otti hyökkäyspäässä koukkaamisjäähyn, joka kostautui. Jäähy ehti vanhentua vain 5 sekuntia, kun Teddy Da Costan siniviivalaukaus löysi tiensä Tommi Virtasen selän taakse.

TUTOn konkarit eivät tasoituksesta hätkähtäneet, vaan olivat päättäneet ratkaista ottelun. Pelikellon näyttäessä 53:58 Ville-Vesa Vainiola voitti aloituksen suoraan Antti Virtaselle, joka laukoi illan toisen maalinsa. Vainiola ratkaisi ottelun itse lopullisesti viimeisellä minuutilla siirtämällä kiekon varmasti ilman maalivahtia ratkaisua hakeneen Hokin maaliin.

”Joukkue näytti sitkeytensä ja moraalinsa”

Kajaanin Hokin päävalmentaja Petri Mattila antoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tunnustusta kotijoukkueelle.

”Sitkeästi väänsivät ja näkee, miksi TUTO on voittanut tiukkoja pelejä. Oma joukkue taisteli hyvin ja peli kaatui muutamaan pieneen virheeseen. Hyvä vieraspeli kokonaiskuvassa kuitenkin meiltä”, Mattila sanoi.

Turkulaisten valmennuksesta päävastuun ottelussa kantaneen Hermanni Vidmanin mukaan TUTOn kone käynnistyi illan ottelussa hitaasti.

”Tunne ei ollut alussa mukana, eikä oikein päästä vieläkään pelin ytimeen kiekollisena. Kolmannessa erässä joukkue näytti sitkeytensä ja moraalinsa. Pieniin asioihin nämä ottelut ratkeavat ja tämä oli tasainen peli, joka tänään kääntyi meille”, naulasi Vidman.

TUTO Hockey nousi voitolla enää vain pisteen päähän sarjaa johtavasta Vaasan Sportista. Huomenna joukkue matkustaa Heinolaan, jossa vastaan tulee Peliitat. Ensi viikon torstaina vuorossa on sitten varsinainen spektaakkeli, kun runkosarjan voiton kannalta elintärkeässä ottelussa Marli Areenalle saapuu Sport.

Varaa paikkasi TUTOn kauden tähän asti tärkeimmästä ottelusta TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää

TUTO Hockey ja Esko Gröhn ovat purkaneet kautta 2023-2024 koskeneen pelajaasopimuksen yhteisymmärryksessä. TUTO kiittää Eskoa panoksestaan...

Lue lisää