TUTO voitolla pisteen päähän Sportista

TUTO Hockey – Hokki

3-1 (0-0, 0-0, 3-1) Yleisöä: 1048

Tilastot

Mestiksen runkosarjavoittoa jahtaava TUTO Hockey sai ystävänpäivänä Marli Areenalle vieraakseen Kajaanin Hokin. Ottelu oli tiukka ja vähämaalinen, mutta turkulaisten kokeneempi kaarti otti lopulta ohjat käsiinsä ja ratkaisi TUTOlle voiton lukemin 3-1.

Ottelun avauserä oli todella tasaväkinen ja molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa onnistua maalinteossa. Kumpikin joukkue pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta ratkaisuista puuttui lopullinen silaus ja maalivahdit Tommi Virtanen TUTOn maalissa ja Teemu Seppänen Hokin veräjällä pelasivat varmasti.

Räväkän alun jälkeen kaukalotapahtumien tempo rauhottui selvästi ja peli muuttui tarkaksi keskialueen taisteluksi. Ensimmäisen erän vaarallisimmat tilanteet osuivat lopulta vierailija Hokille, mutta maalit jäivät kuitenkin syntymättä.

Toinen erä TUTOn, kolmannessa ratkaisu

Toisessa erässä kotijoukkue TUTO otti pelin haltuunsa. Kajaanilaiset eivät saaneet oikeastaan yhtään vaarallista hyökkäystä koko erässä, vaikka pääsivät kaksi kertaa ylivoimallekin.

Myös turkulaiset pääsivät kakkoserässä kaksi kertaa peräkkäin miesylivoimalle, mutta avopaikoissakaan ei oltu terävimmillään. Muun muassa Ryan Ruikka, Anrei Hakulinen ja Aleksi Rutanen pääsivät jokainen vuorollaan yrittämään, mutta laukaukset päätyivät plekseihin tai Teemu Seppäsen suojuksiin.

Kolmas erä alkoi TUTOlta vahvasti, kun ajassa 43:06 peli oli 1-0. Kapteeni Antti Virtanen laukoi ranteella viivalta ja veto yllätti Seppäsen täydellisesti. Tämän jälkeen pelin odotettiin jo kääntyvän kotijoukkueelle selvemmin, mutta erän puolivälissä Anrei Hakulinen otti hyökkäyspäässä koukkaamisjäähyn, joka kostautui. Jäähy ehti vanhentua vain 5 sekuntia, kun Teddy Da Costan siniviivalaukaus löysi tiensä Tommi Virtasen selän taakse.

TUTOn konkarit eivät tasoituksesta hätkähtäneet, vaan olivat päättäneet ratkaista ottelun. Pelikellon näyttäessä 53:58 Ville-Vesa Vainiola voitti aloituksen suoraan Antti Virtaselle, joka laukoi illan toisen maalinsa. Vainiola ratkaisi ottelun itse lopullisesti viimeisellä minuutilla siirtämällä kiekon varmasti ilman maalivahtia ratkaisua hakeneen Hokin maaliin.

”Joukkue näytti sitkeytensä ja moraalinsa”

Kajaanin Hokin päävalmentaja Petri Mattila antoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tunnustusta kotijoukkueelle.

”Sitkeästi väänsivät ja näkee, miksi TUTO on voittanut tiukkoja pelejä. Oma joukkue taisteli hyvin ja peli kaatui muutamaan pieneen virheeseen. Hyvä vieraspeli kokonaiskuvassa kuitenkin meiltä”, Mattila sanoi.

Turkulaisten valmennuksesta päävastuun ottelussa kantaneen Hermanni Vidmanin mukaan TUTOn kone käynnistyi illan ottelussa hitaasti.

”Tunne ei ollut alussa mukana, eikä oikein päästä vieläkään pelin ytimeen kiekollisena. Kolmannessa erässä joukkue näytti sitkeytensä ja moraalinsa. Pieniin asioihin nämä ottelut ratkeavat ja tämä oli tasainen peli, joka tänään kääntyi meille”, naulasi Vidman.

TUTO Hockey nousi voitolla enää vain pisteen päähän sarjaa johtavasta Vaasan Sportista. Huomenna joukkue matkustaa Heinolaan, jossa vastaan tulee Peliitat. Ensi viikon torstaina vuorossa on sitten varsinainen spektaakkeli, kun runkosarjan voiton kannalta elintärkeässä ottelussa Marli Areenalle saapuu Sport.

Varaa paikkasi TUTOn kauden tähän asti tärkeimmästä ottelusta TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää