TUTO varmisti voitolla runkosarjan kakkossijan

TUTO Hockey – K-Vantaa:
3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 1-0)  TILASTOT, yleisöä: 2801

 

TUTO Hockeyn osalta runkosarjan viimeiseen kotiotteluun luisteli vastaan K-Vantaa. Vierasjoukkue on ollut tällä kaudella TUTOlle kenties se kaikkein vaikein vastustaja, kun kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta TUTOlla oli ennen illan koitosta kasassa yksi voitto jatkoajalla.

TUTO tuli ottelun avauserään todella kovalla vauhdilla ja intensiteetillä, eikä avausmaalia tarvinnut odotella puolta minuuttia kauempaa. Hädin tuskin kentälle ehtinyt kakkosketjun laituri Samu Pitkänen viimeisteli avausmaalin Tuukka Pulliaisen syötöstä. Pulliaisella oli jo itsellään tyhjä maali edessään, mutta juonikas sentteri näki vielä takaa tulleen Pitkäsen, joka sai lopulta kunnian avausmaalista.

– Olimme ensimmäiset 5 minuuttia jännittyneitä. Varmaan sen vuoksi, ettei nämä pojat ole tuollaisen yleisön eteen päässeet varmaan ikinä ennen pelaamaan, K-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta sanoi.

– Olimme sitkeitä tänään. Meillä on ollut muutama vaikea matsi, mutta tänään hoidettiin tarvittavat pisteet, Juhani Tamminen kommentoi.

Derek Famulare seuraa katseellaan, kuinka kiekko liukuu maaliviivan yli ja kaksi pistettä jäävät samalla Kupittaalle.

Läpi ottelun jälleen hyvällä jalalla liikkeellä ollut syntymäpäiväsankari Anrei Hakulinen rakensi maalipaikan Lasse Korhoselle pian avausmaalin jälkeen, mutta Korhosen laukaus kohdistui maalirautoihin, eikä osumaa syntynyt.

Toisessa erässä TUTO sortui jäähyilemään. Vaikka turkulaisten alivoimapelaaminen on läpi kauden ollut kiitettävällä tasolla, ollen sarjan parasta, vantaalaiset pääsivät kahdella ylivoimamaalillaan kuin varkain peliin mukaan.

– Kaikkien aikojen banaani otsassa. Yritin saada aikalisää toisessa erässä, mutta tuomarit eivät sitä antaneet pitää. Minulla on tuolla pehmeä sohva ja lämmintä kahvia tarjolla, saa tulla kertomaan miksi näin on, Tamminen ihmetteli.

Vasta Juhani Tammisen ottama aikalisä rauhoitti turkulaisten pelaamista ja kun energinen nelosketju painoi pelin vaihto toisensa jälkeen vastustajan alueelle, alkoi ote siirtyä isännille. Lopulta kova yritys palkittiin, kun Teemu Aarnio runttasi irtokiekon maalin edestä sisään.

Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odotella aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa TUTOn Derek Famulare upotti ratkaisevan osuman, jolla irtosi kauden ennätysyleisön riemuksi kahden pisteen voitto.

– Vaikean alun jälkeen taistelimme läpi ottelun. Olen ylpeä pojista, Kangasalusta päätti.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää