TUTO valmiina pokaalijahtiin: "Pronssipeliin ei ainakaan tähdätä, se on ihan varma"

1. puolivälierä: TUTO Hockey – LeKi

Ke 11.3. klo 18.30

Marli Areena

Mestiksen runkosarjan kolmeen voittoon päättänyt TUTO Hockey aloittaa pudotuspelit keskiviikkona kotihallissaan LeKiä vastaan. Joukkue on kauden tärkeimpien otteluiden koittaessa erinomaisessa iskussa.

”Kyllä tässä on intoa täynnä kuin ilmapallo. Pari vuotta on lähtenyt iästä pois ja ruumiista vähintään tuplat. Kyllä näitä hommia on odotettu oikein urakalla ja nyt pääsee laittamaan sata lasiin”, hymyilee TUTOn Anssi Virkki, joka on pelannut viimeksi pudotuspelejä keväällä 2012 KooKoon paidassa.

TUTO oli Mestiksen runkosarjassa lopulta kolmas.

”Pieniä vaikeuksia oli matkan varrella varsinkin kokoonpanon elämisen kautta, mutta kyllä duunia ollaan painettu aamusta iltaan niin maan perkeleen kovasti. Kyllä joukkueen osalta täytyy tyytyväinen olla”, Virkki kehuu ryhmäänsä.

Itse puolustaja pelasi kaikki 56 Mestiksen runkosarjapeliä ja päälle vielä pari peliä Liigaa Porin Ässissä.

”Täytyy koputtaa puuta, että itse on säilynyt ehjänä, sillä ei ole kovin montaa ehjää kautta alla. Kyllä siinä varmaan peruakin on, että harjoittelu on ollut oikeanlaista.”

Ensimmäinen askel kohti finaaleja

Tuukka Pulliainen pelaa hieman laskutavasta riippuen jo yhdeksättä kauttaan TUTOssa. Mies on nähnyt siis melkoisen monta erilaista TUTO-ryhmää.

”Viimeiset vuodet ovat menneet aika saman kaavan mukaan, tietenkin persoonista riippuen. On nuorta ja vähän erikoistakin porukkaa, mutta hauskaa on vuodesta toiseen. On ihan hyväkin, että äijät vähän vaihtuu”, nauraa Tuke.

Kaksi viimeistä kautta TUTO on tippunut katkerasti välierissä, mutta tällä kaudella sama ei enää toistu, ainakaan jos se on Pulliaisesta kiinni.

”Siihen pronssipeliin ei ainakaan tähdätä, se on ihan varma. Siinä ollaan tarpeeksi monta kertaa oltu voittamassa ja häviämässä. Finaaleissa olisi tarkoitus pelata.”

TUTO ja puolivälierissä vastaan tuleva LeKi kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa ja turkulaiset voittivat neljästi. Vastustaja on kuitenkin vaikea, sillä tamperelaisten liigaseurojen Tapparan ja Ilveksen farmijoukkueen kokoonpano voi vaihdella paljonkin.

”Aiemmin LeKi on ollut sellainen taitojoukkue, että siellä on ollut paljonkin kikkailijoita ja häslääjiä, mutta nyt se on enemmänkin tasavahva joukkue. Ja yllättävän taisteleva joukkue tamperelaiseksi joukkueeksi. Aiemmin eivät ole paljon kroppaa laittaneet likoon, mutta nyt siellä blokataan laukauksia ja muuta, eli mielestäni sitoutuneempi ryhmä kuin aiempina vuosina”, Virkki kuvailee.

”Tankit on täynnä ja alkaa tapahtua”

Päävalmentaja Ismo Lehkosen mukaan TUTO on valmistautunut pudotuspeleihin rauhoittamalla treenitahtia. Aiemmin kaudella joukkue on mennytkin äärimmäisen kovaa.

”Meillä on niin vahva luotto tuohon ryhmään, ettei sen motiiveja tai harjoittelumääriä voi kyseenalaistaa. Kyse on nyt enää siitä, miten saadaan kutiteltua kaikki tehot ja potentiaali irti.”

Joukkue alkaa myös olla terve, kun maanantaina Anton Kokkonen oli jo harjoituksissa ja viimeinen tieto Tommi Laineen tilanteesta saadaan tiistain aikana.

”Valmennuksen isoin työ on aina se, että löydetään ne kaverit pelaamaan, jotka on parhaassa tikissä. Roolit ovat löytyneet, eikä mulla ole yhdeksän Mestis-kauden aikana ollut kertaakaan tällaista tilannetta, että pudotuspeleihin mennessä on ryhmän kanisterit bensaa täynnä. Yleensä ne on aika hyvin käytetty loppuun jo runkosarjassa, mutta nyt meillä on sellainen tunne, että tankit on täynnä ja alkaa tapahtua”, päättää Lehkonen.

Ensimmäinen puolivälierä TUTO Hockeyn ja LeKin välillä pelataan keskiviikkona 11.3. klo 18.30 Kupittaan Marli Areenalla. Hanki ennakkoon edullisempi ottelulippu TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää