TUTO vahvistuu Ahoniemellä – Lehtimäki Forssaan

Mestiksen kuudetta sijaa tällä hetkellä miehittävä TUTO vahvistuu hyökkääjä Niko Ahoniemellä. Niklas Lehtimäki puolestaan lähtee hakemaan peliaikaa Suomi-sarjassa pelaavasta Forssan Palloseurasta. Edustusjoukkueen muutosten lisäksi myös Nuorten SM-Liigassa pelaava TUTOn A-nuorten joukkue vahvistuu uudella pelaajalla.

Ahoniemi tuo särmää ja santapaperia

Alkukauden KeuPa HT:n riveissä Tampereen Ilveksestä vuokralla pelannut Niko Ahoniemi siirtyy TUTOon. Kuluvan kauden 27 Mestis-kamppailussa tehot 4+6 iskenyt Ahoniemi debytoi TUTOssa jo superlauantaina (6.1.) pelattavassa RoKi-ottelussa. Ahoniemen kohdalla kyse on loppukauden mittaisesta lainasopimuksesta.

Urallaan 43 liigaottelua Ilveksen paidassa pelannut 179 senttinen ja 76 kiloinen Ahoniemi on vahvistus, joka miellyttää TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolaa.

”Olemme rauhassa etsineet lisää hyökkääjiä, ja Ahoniemi on juuri sellainen pelaaja, jota tarvitsemme. Hän on erittäin vahvasti luisteleva pelaaja, joka tuo meille särmää sekä santapaperia hyökkäykseen. Erittäin tervetullut pelaaja meille luomaan lisää kilpailutilannetta.”

Lehtimäki hakee peliaikaa Forssasta

Kauden ensimmäisen puolikkaan aikana 11 Mestis-ottelua tehoin 1+0 pelannut hyökkääjä Niklas Lehtimäki lähtee hakemaan peliaikaa Forssan Palloseuran riveistä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Aittolan mukaan lainan tavoitteena on Lehtimäen kehittyminen kohti Mestis-läpimurtoa.

”Lehtimäki on jäänyt pienelle vastuulle, ja peliaikaa tarvitaan nyt, kun viimeiset kaksi kautta ovat jääneet Niklaksen kohdalla vajaaksi. Tätä kautta haetaan uutta vauhtia, jotta läpimurto Mestis-kokoonpanoon onnistuisi.”

Kokoonpano elää vielä

Ahoniemen ja Lehtimäen siirtojen myötä TUTOn kokoonpano alkaa lähestyä lopullista muotoaan, mutta joitain muutoksia tullaan Aittolan mukaan vielä näkemään

”Haemme vielä yhtä hyökkääjää ja yhtä puolustajaa. Molemmissa asioissa olemme edenneet, ja viemme ne maaliin heti kun pystymme. Emme hanki ketään vain lukumäärän vuoksi, vaan teemme kotiläksymme kunnolla.”

TUTO saa kevään aikana vahvistusta myös sairaslistalta, kun Manu Honkanen ja Timi Lahtinen palaavat joukkueen kokoonpanoon. Aittola arvioi molempien olevan pelikunnossa vielä helmikuun aikana.
 

Rastislav Vaclav vahvistamaan A-nuoria

Viikonloppuna Nuorten SM-Liigan alemman jatkosarjan kahdella kotiottelulla aloittava TUTOn A-nuorten joukkue vahvistuu slovakkihyökkääjä Rastislav Vaclavilla. Tällä kaudella HK SKP Popradin kasvatti on edustanut Slovakian pääsarjassa pelaavaa Team Slovakia U20 –joukkuetta. A-nuorten päävalmentajana toimivan Aittolan mukaan tuore vahvistus tulee tarpeeseen.

”Meillä on ollut pelkästään hyviä kokemuksia ulkomaalaisista, ja meille tarjoutui mielenkiintoinen mahdollisuus Vaclavin myötä. A-nuorista lähtee muutama tärkeä pelaaja suorittamaan varusmiespalvelusta ja lisäksi edustuksen tarpeetkin huomioiden oli järkevää leimata Vaclavin passi.”

Aittola odottaa Vaclavista vahvistusta paitsi A-nuoriin, myös tulevaisuuden Mestis-pelaajaa.

”Hänestä odotetaan nopean sopeutumisen jälkeen tärkeää pelaajaa A-nuorille, joka antaa näyttöjä Mestiksen suuntaan ensi kautta silmällä pitäen.”

Vaclav pelaa TUTOn mukana heti perjantain kotiottelussa Karhu-Kissoja vastaan, mikäli paperiasiat saadaan ajoissa kuntoon.

 

Ahoniemen ja Vaclavin ensiaskeleita TUTO-paidassa pääset seuraamaan TUTO-kiekon superlauantaina (6.1.)! Hankkimalla itsellesi illan Mestis-ottelun lipun pääset seuraamaan myös A-nuorten kiihkeää paikkalisottelua sekä klo 16:45 alkavaa TUTOn ja FPS:n välistä alumniottelua. Edullisemmat ennakkoliput superlauantaille voit hankkia TÄSTÄ! 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää