TUTO väänsi väkisin voiton Jyväskylässä

JYP-Akatemia – TUTO Hockey

2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Tilastot

TUTO Hockey ja JYP-Akatemia pelasivat keskiviikkona Jyväskylässä vauhdikkaan kamppailun, jonka TUTO ratkaisi lopulta päätöserässä ja voitti maalein 4-2.

”Oli kyllä pitkästä aikaa meiltä hyvä peli ja varmaan kauden paras vieraspeli”, sanoi TUTO-kapteeni Aki Keinänen ottelun jälkeen.

Joukkueet etenivät kaksi erää tasatahdissa. JYP-Akatemia meni kahdesti johtoon Joel Sundin maalilla, mutta aina TUTO tuli saman erän aikana tasoihin. Turkulaisten kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasivat Saku Salminen Jasper Lindstenin huikeasta esityöstä sekä Rasmus Kulmala, joka laukoi kiekon varmasti maalin edestä yläkulmaan.

”Olen erittäin tyytyväinen. Kaksi ensimmäistä erää olivat mielestäni todella laadukasta Mestis-kiekkoa. Siinä oli kaksi yritteliästä joukkuetta, jotka pelasivat kaikki niin sanotusti ’all in’ koko ajan”, kuvaili TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen

”Vähän oli hermostuneisuutta molemmilla, mutta laadukasta peliä.”

”Kauden paras suoritus”

Kolmannessa erässä TUTO kuitenkin paineli väkisin voittoon. Ensin turkulaiset värkkäsivät ylivoimalla todellisen koulumaalin, kun Severi Sillanpää ja Keinänen tarjoilivat Kulmalalle illan toisen osuman ja vain hetkeä myöhemmin Topi Taavitsainen laukoi jo kauden 15:nnen rysänsä.

”Viimeinen erä oli meiltä ylivoimaisesti kauden ehjin ja paras suoritus ja olen kyllä tosi tyytyväinen. Se oli sellaista pelaamista mitä olisin toivonut näkeväni jo paljon aikaisemminkin”, Lehkonen kehui.

”Mutta toivottavasti saimme tuosta nyt selkänojaa ja itseluottamusta siihen, miten me tätä peliä hoidetaan. Se oli niin tyylikäs viimeinen erä, että me ei edes viime vuonna pystytty samanlaiseen.”

Molemmat maalivahdit pelasivat hyvän ottelun. Kristian Järvinen torjui pelissä 26 kertaa ja JYP-Akatemiaa paikoitellen väkevästi pystyssä pitänyt Veini Vehviläinen venyi kiekon tielle peräti 46 kertaa.

Sarjakärki Turkuun perjantaina

Jo viidennen pelinsä puolustajana pelannut Keinänen oli jälleen elementissään kiekollisena puolustajana.

”Ihan kivasti on mennyt ja ehkä koko ajan pikkuhiljaa paranee ja alkaa tuntua paremmalta”, Keinänen totesi.

Jatkoa varten kapteenilla ei ollut erityisiä toiveita, sillä paikka kuin paikka tuntuu sujuvan.

”Ihan kivaa on ollut ja pitää varmaan koutsilta kysyä, mitä tehdään jatkossa”, hymyili Keinänen.

TUTO Hockey pelaa seuraavaksi perjantaina kotihallissaan, kun Marli Areenalle saapuu Mestiksen ylivoimainen sarjakärki Kajaanin Hokki.

”Perjantai tulee nopeasti ja sarjajohtaja saapuu meidän kotiluolaan. Siinä on meillä iso haaste ja uskoisin, että jos näin pystytään pelaamaan, niin pistetään kyllä vahvasti kampoihin”, uskoi Keinänen.

Liput otteluun saat kätevästi TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää