TUTO tyylipuhtaalla voitolla välieriin

Peliitat – TUTO Hockey

1 – 2 (0 – 0, 1 – 2, 0 – 0) 

Tilastot

Heinolan Versowood areenalla pelattu neljäs puolivälieräottelu oli tasainen ja vähämaalinen. Vierasjoukkue TUTOn 1-2 voittoon päättyneen ottelun voittomaalin iski toisessa erässä ylivoimalla puolustaja Kristian Tuohilampi. Voiton myötä TUTO eteni Mestiksen puolivälieriin tyylipuhtaasti otteluvoitoin 4-0.

 

Ottelun avauserä oli tarkkaa ja fyysistä pelaamista. Ottelun merkitys näkyi selkeästi pelaajien otteissa, ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

 

Vierasotteluun matkustaneet TUTO-kannattajat pitivät huolen siitä, että ”lättyä pussiin”-huudot raikasivat myös Heinolan betonibunkkerissa.

 

 

Ottelun avausmaalista vastasi toisessa erässä TUTOn Aleksi Rutanen. Maali oli ”Rudille” jo pudotuspelien kolmas, ja samalla hän nousi myös TUTOn parhaaksi maalintekijäksi playoffseissa.

 

 

Kahdeksan minuuttia Rutasen maalista ja taas juhlittiin TUTOn maalia. Tällä kertaa varakapteeni Kristian Tuohilampi näytti kuka on isäntä talossa. Tulinen lämäri upposi ylivoimalla ohi voimattoman heinolalaisvahti Timo Niemen

 

 

”Daltonin veljekset” Kalle Moision johdolla olivat jälleen vahvasti esillä. Kovia taklauksia ja sitkeää karvauspeliä esittänyt nelosketju sai paikoittain kylvettyä pelon ja ahdistuksen tunteita Peliitta-puolustajien mieliin. 

 

Toisen erän lopulla Peliittojen Samu Vilkman toisti perjantain ottelun temppunsa. Laukaus kohti Rasmus Rinnettä ja reboundi sisään alivoimalla. 

 

 

Peliittojen hurjasta taistelusta huolimatta tämäkin ottelu päättyi turkulaisjoukkueen juhliin.

 

 

Peliittojen kevät päättyi pettymykseen. Nolla sekuntia johtoasemassa koko sarjan aikana kertoo kaiken oleellisen. TUTO oli läpi sarjan parempi joukkue, eikä Peliitat kultakypärä Christian Silfverin johdolla saavuttanut omaa parasta tasoaan.  

 

Kolme ottelua, kolme voittoa ja tänäänkin 27 torjuntaa. Jälleen TUTOn voiton takuumiehenä toiminut Rasmus Rinne on osoittanut olevansa kevään ratkaisupeleissä parhaimmillaan.

 

 

Ansaitun välieräpaikan jälkeen onnittelut olivat paikallaan. Marko Kirpusoffin ja Miika Elomon katseista kuitenki paistaa se, että tämä ei vielä tyydytä, vaan tavoite on huomattavasti korkeammalla. 

 

 

Ottelun jälkeen TUTOn pelaajat kävivät kiittämässä paikalle saapuneita kannattajia. 

 

Kuvat: Shaun Duncan
Teksti: Jyri Sulander

 

Välierissä vastaan asettuu rakas kilpakumppani Kiekko-Vantaa. Välierien otteluohjelma selviää lähipäivinä. Turussa on käynnissä upea kiekkokevät, ja pyrimme järjestämään ottelupäivät niin, ettei kiekkokansa joutuisi valitsemaan päällekkäisistä peleistä, vaan pääsisi seuraamaan kaikki kaupungissa järjestettävät ratkaisuottelut.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää