TUTO tyrmäsi Hokin ensimmäisessä erässä

Kahden ottelun vieraskiertueella pohjoisessa matkaava TUTO lähti jo eilen tien päälle. Tämä näkyi fantastisesti onnistuneena valmistautumisena, joka taas näkyi heti avauserän jälkeen tulostaululla. Lukemat olivat ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen jälkeen jo 5-0 TUTOn hyväksi.

– Ylivoimaisesti meidän paras näytelmämme vieraissa. 5-0 eka erä, vaikka olisi pitänyt olla 7-0, tuumi Juhani Tamminen ottelun jälkeen.

Sinisissä paidoissa esiintynyt TUTO mätti jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kiekon neljä kertaa Hokin verkkoon. Edes maalivahdin vaihtaminen ei auttanut Hokkia, sillä 0-3 tilanteessa torjuntavastuun saanut Teemu Seppänenkin joutui antautumaan ennen summeria vielä kahdesti.

TUTOn maalintekijät ensimmäisessä erässä olivat David Lundbohm kahdesti, Derek Famulare, Arttu Niskakangas sekä Teemu Aarnio.

– Kyllähän siellä niskassa aika iso apina jo köllötteli. Eiköhän se oma pelaaminen vapaudu tämän myötä, tyytyväinen Niskakangas maiskutteli bussissa.

Toisessa erässä tilanne tasoittui maalien osalta, sillä erässä ei nähty ainoatakaan täysosumaa. Pelitilanteiden varjolla erä oli lähes yhtä lailla TUTOn näpeissä mitä ensimmäinenkin. Paikkoja tarjoutui varsinkin ylivoimalla, kun Hokin pelaajat ottivat toisessa erässä kolme kahden minuutin rangaistusta.

Ne harvat paikat, jotka Hokki sai, Tommi Virtanen torjui varmuudella. Kauden jokaisen ottelun pelanneen Virtasen otteista ei ole havaittavissa pienintäkään väsymystä ja mies pystyy pitämään tasonsa korkealla illasta toiseen. Toki ottelun kolmannessa erässä Hokki sai aikaan kaksi kavennusmaalia.

TUTO käväisi välillä jo 0-6 johdossa, kun Tuukka Pulliainen teki kolmannen erän alkuun yhden lisäosuman.

Ottelussa ei ensimmäisen erän jälkeen ollut enää panosta jäljellä, eikä Hokki pystynyt missään vaiheessa haastamaan TUTOa millään osa-alueella. Erityisesti liikkumisessa ja syöttöpelin nopeudessa Juhani Tammisen suojatit olivat kainuulaisia edellä.

– Seuralta niin ammattimaisesti järjestetty tämä matka, kuin vain voi. Lähdimme eilen treenien jälkeen Kupittaalta Joensuuhun, jossa olimme yötä. Joensuussa kävimme aamulla jäällä ja matkustimme sitten Kajaaniin. Ratkaisimme pelin ensimmäisen kympin aikana ja viimeiset kaksi erää sitten pelattiin vain pois, kehui Niskakangas onnistunutta valmistautumista.

TUTO Hockeyn seuraava ottelu on huomenna Joensuussa Jokipoikia vastaan.

– Lähtökohta on se, että huomenna pistetään show pyörimään ja sen jälkeen annetaan tuloksen puhua puolestaan, Tamminen naulaa.

TILASTOT

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää