TUTO tyly isäntä Peliitoille – Rutanen osui heti

TUTO Hockey – Peliitat

7-3 (0-1, 2-1, 5-1)

Tilastot

TUTO Hockey antoi keskiviikkoiltana Peliittojen roikkua mukanaan kaksi erää, kunnes alkoi tapahtua. Kotijoukkue iski kolmannessa erässä kiekon peräti viisi kertaa vierailijoiden maaliin ja pisteet jäivät Turkuun maalein 7-3.

Peliitat meni kymmenen sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa 0-1 johtoon Ville-Veikko Väkeväisen maalilla, mutta se olikin illan ainoa kerta, kun vierasjoukkue peliä johti. TUTO meni heti toisen erän alussa 2-1 johtoon Aki Keinäsen ja Topi Taavitsaisen osumilla, mutta Mikko Lahtela toi heinolalaiset vielä kakkoserän puolivälissä tasoihin.

”Kaksi erää annettiin itsellemme mahdollisuus pelata tämän pelin voitosta ja se meni siihen saakka aika lailla miten ajateltiinkin. Mutta sitten kolmannessa erässä alettiin kaivaa ihan huolella kuoppaa itsellemme”, sanoi Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi ottelun jälkeen.

Rutanen heti maalinteossa

Kauden ensiesiintymisensä TUTO-paidassa tehnyt Aleksi Rutanen vei TUTOn ylivoimalla johtoon päätöserän alussa ja vaikka Ville-Matti Koponen toikin Peliitat vielä kertaalleen tasoihin, niin loppuerän kaukalossa nähtiin totaalista TUTOn ilotulitusta. Ensin Keinänen iski tyylikkäällä rangaistuslaukauksella ottelun voittomaalin, jonka jälkeen Anssi Virkki, Jasper Lindsten ja Mikko Laine iskivät kaikki kertaalleen laatan Peliitat-maalivahti Antti Rautiolan selän taakse.

”Jokaista maalia tai jäähyä edelsi sellaisia asioita, mitä meidän pelaamisessamme ei saisi tapahtua. Kyllähän TUTO ne hetket hyvin käytti, mutta meidän pitää oppia siihen, että pysytään omassa lestissämme 60 minuuttia ja luotetaan, että sitä kautta tuloskin tulee”, Merikivi sanoi.

TUTOn valmentaja Ismo Lehkosen mukaan valmennusjohto on miettinyt, miksi keskiviikkopelit tuntuvat olevan joukkueelle vaikeita. Syynä on alkuviikon tiukka harjoittelu.

”Meillä on oikeastaan maanantait ja tiistait triplatreenejä. Aamulla on tiukka setti ja illalla tuplatreenit, eikä meinata tinkiä siitä ollenkaan, vaikka keskiviikkoisin tuntuukin siltä, että olisi dieseliä. Nyt oli ensimmäiset pari erää tahmeaa. Oli sielläkin hyviä juttuja, läpiajoja ja muita, mutta tuntui, että oltiin koko ajan potkun kaksi verkkaisia.”

Perjantaina iso peli Marli Areenalla

Lehkonen oli todella tyytyväinen takaisin TUTOon palanneen Rutasen esitykseen ja odottaa innolla perjantain kotiottelua Jukureita vastaan.

”Viimeiseen erään saatiin tolpat auki ja siellä tapahtui paljon hyviä juttuja. Rutasen ensiesiintyminen oli vähän niinkuin kotiin olisi tullut, eikä tarvinnut paljon mitään asetella. Muutama muukin uusi onnistuja löytyi ja nyt on kiva mennä kohti perjantaita, jolloin on kärkiottelu täällä kotona. Saadaan varmaan porukkaa katsomaan ja on varmasti hyvä tunnelmakin hallissa”, uskoi Ika.

Kun Jukurit ja JYP-Akatemia hävisivät keskiviikkona omat ottelunsa, kaventui TUTOn ero sarjan kakkos- ja kolmossijoihin jälleen kolmella pisteellä. Perjantaina Turussa pelataankin äärimmäisen tärkeä ottelu toisena majailevaa Mikkelin Jukureita vastaan. Hanki otteluun edullisemmat ennakkoliput TÄSTÄ!

 

Aleksi Rutanen oli heti vakuuttava.

Jaa eteenpäin:

Toimitusjohtajamme Kimmo Hollmèn jakaa tilattuja kausikortteja jo tulevana torstaina 5.10. jäähallin Legenda-klubilla kello 12:00-16:00 välillä. Kausikortteja...

Lue lisää

PÄÄSYLIPPUJA VAPAUTETTU RAJATTU ERÄ 2.10. !  Kuva: Tiia Mahkonen

Lue lisää

TUTO ja Jesse Helander ovat sopineet pelaajan siirtymisestä loppukauden ajaksi ulkomaille, nimittäin RedBull Hockey Juniorsin riveihin...

Lue lisää