TUTO tyly isäntä Iisalmen Peli-Karhuille

TUTO Hockey – IPK
7-1 (2-0,3-0,2-1)
 
Perjantai-illan ottelu Kupittaan Marli Areenalla tarjosi yli 1800-päiselle kotiyleisölle vauhdikasta kiekkoa. Iisalmen vieraita nöyryytettiin tylyin lukemin 7-1.

Peli käyntiin vauhdikkaasti

Illan ensimmäinen erä tarjosi sekä halliin saapuneelle, että Ylen kautta ottelua seuranneelle kiekkokansalle vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. Avauserässä vältyttiin suuremmilta pelikatkoilta. Läheltä piti tilanteita nähtiin niin iisalmelaisten kuin turkulaistenkin päädyssä.

Pelikellon näyttäessä 4:38 nähtiin illan ensimmäinen maali. Kristian Tuohilampi syötti lätyn maalin takaa suoraan IPKn maalivahti Antti Leskisen eteen, josta Aleksi Rutanen viimeisteli sen pussiin. Tuohilammen lisäksi myös Kalle Valtola saalisti syöttöpisteen.

Ensimmäisen takaiskun jälkeen IPK sisuuntui ja sai rakennettua muutaman maalipaikan TUTOn maalivahdin Rasmus Rinteen kiusaksi. Iisalmelaisten viimeistely ei kuitenkaan aivan yltänyt turkulaisten tasolle ja Rinne sai pidettyä toimistonsa koskemattomana.

Ottelun ensimmäinen rangaistus nähtiin ajassa 16:48, kun IPKn Aleksi Hämäläinen passitettiin istumaan kaksiminuuttista huitomisesta. TUTOlle ylivoima ei tuottanut tulosta, vaikka kiekko ehti lipua jo aivan maaliviivaakin pitkin. IPKn alivoimapelaaminen oli varmaa ja se sai katkaistua kaikki TUTOn viisikon yritykset.

Kaksiminuuttisen loputtua alkoikin taas tapahtua. TUTOn nuorukainen Markus Nurmi yllätti IPKn maalivahti Leskisen Olli-Pekka Heinimäen syötöstä. Kiekko leijui maalin perukoilla, mutta maaliksi tilannetta ei suoralta kädeltä hyväksytty, vaan tuomari meni tarkastamaan tilannetta videolta. Turkulaisyleisöä pidettiin jonkin aikaa jännityksessä – osuiko kiekko Nurmen käteen ja tuomittaisiinko se näin ohjausliikkeeksi vai ei. Tuomarin käsi osoitti loppujen lopuksi keskelle maalin merkiksi ja Markus Nurmi pääsi tuulettamaan ensimmäistä Mestis-maaliaan. Juhlamaalin synnyttyä, nuorukainen suhtautui saavutukseensa hyvin nöyrästi.

-Maali ku maali, ni se kelpaa, kommentoi Nurmi erätaukohaastattelussa.

Erän lopussa TUTOn Elias Karvonen ehti vielä koukkia joukkueelleen illan ensimmäisen alivoiman. IPK sai siirrettyä näin paineen hyökkäysalueelleen aivan viime sekunneilla, mutta tuloksetta.

TUTOn johto kasvaa toisessa erässä

Toinen erä käynnistyi IPKn ylivoimalla, Karvosen seuratessa tilannetta jäähyaitiosta. IPK pääsi jatkamaan peliään siitä mihin se ensimmäisen erän lopulla oli jäänyt, mutta avausmaalia joukkue ei edelleenkään onnistunut viimeistelemään. Toisen erän alku oli paljon katkonaisempi ensimmäiseen erään verraten, mikä hidasti peliä, eikä TUTO saanut pelijuonesta kiinni.

Peli-Karhut saivat ylivoimastaan energiaa ja onnistuivat hieman yllättäenkin luomaan muutaman ovelan maalipaikan. Rinne kuitenkin kesti iisalmelaisten yritykset. IPKn energinen ote loppui kuitenkin lyhyeen ja TUTO sai käännettyä pelin oikeaan päätyyn. Peli alkoi hiljalleen saamaan ensimmäisessä erässä nähdyn vauhdikkuuden takaisin, josta Rutanen kiitti pistämällä kiekon tyhjään häkkiin suoraan Samu Suomisen syötöstä. Toisena syöttäjänä ja kuvion aloittajana toimi Karvonen.

TUTOn kolmannen maalin jälkeen IPKn Eetu Patronen koukkasi rangaistuksen arvoisesti Kalle Moisiota. Tuomareiden tulkinnan mukaan Moisio tehosti koukkausta sukeltaen, ja nappasi näin ollen myös itselle kaksiminuuttisen. Tasavajaalla pelattu erikoistilanne kääntyi TUTOn eduksi, kun IPKn Aatu Hämäläinen lähti niin ikään istumaan jäähypenkille kampituksesta. Samu Suominen kiitti tästä luistelemalla koko Peli-Karhujen puolustuksen läpi ja viimeistelemällä sulavalla rannelaukauksella kiekon maalivahti Leskisen taakse.

Suomisen maalista ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun verkot heiluivat taas IPKn päässä. Tällä kertaa asialla oli Tomi Wilenius, joka sai rakennettua itselle tilaa ja iskettyä kiekon reppuun Aki Juuselan syötöstä. Lopun alku läheni IPKn osalta, joten se päätti käyttää viimeiset oljenkortensa vaihtaen maalille Tuomas Tolosen ja pitämällä aikalisän.

Lopulta erätauolle lähdettiin TUTOn viiden maalin johdossa. Se missä iisalmelaiset epäonnistuivat täysin – viimeistelyssä – turkulaiset näyttivät esimerkillisiä isännän otteita. Myös kahden maalin mies Rutanen oli tyytyväinen joukkueensa viimeistelyyn maalipaikoista.

”Ei ollut ehkä ihan meidän paras erä, mutta saatiin hyvin tehtyä paikoista sisään, niin se riitti tokan erän voittoon hyvin”

Lopputaputtelu

IPK sai täytettyä energiavarastonsa erätauolla ja aloitti kolmannen erän painostamalla TUTOn maalivahti Rinnettä. Tämä painostus päättyy kuitenkin tuttuun tapaan – tuloksetta. Peli-Karhujen painostuksesta huolimatta kiekko löysi tiensä kentän toisella puolella seisovaan maaliin. Jere Karlsson kiitti kahden vuoden mittaisesta jatkosopimuksestaan iskemällä taululle lukemat 6-0. Illan toista juhlamaalia pääsivät syöttämään Mikko Laine ja Rutanen.

Viimeinen erä jatkui tämän jälkeen hieman tahdittomampana ja IPK pääsi muutaman kerran onnekkaasti maalipaikalle. Lopulta Iisalmelaisten kuparisen sai rikki joukkueen kapteeni Juha Virtanen, iskien joukkueensa illan ainoan maalin. Lohdutusmaalia ei kuitenkaan paljoa tuuleteltu voittajan ollessa jo täysin selvä.

Rasmus Rinteen nollapelin rikkouduttua Mikko Laine kävi muistuttamassa iisalmelaisia, kumpi on Kupittaan kingi. Laine kikkaili ovelasti IPKn puolustusalueen läpi ja pakotti Peli-Karhut turvautumaan sääntöjen vastaisiin keinoihin. Hyvitykseksi Laine pääsi koittamaan rangaistuslaukausta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kun peliaikaa oli jäljellä 3:55, Samu Suominen päätti kaunistella loppulukemia illan toisella maalillaan. Tarkka laukaus hyökkäysalueen rajalta löysi reitin maalin perukoille, ja lukemat vaihtuivat 7-1. Nämä jäivät myös loppulukemiksi. Ottelun jälkeen IPKn päävalmentaja Janne Sinkkonen myönsi rehdisti TUTOn olleen tänään parempi.

”No ei siinä jäänyt epäselväksi kumpi se parempi on. Kun sulla on noin paljon parempi materiaali vastassa, niin silloin pitää saada ne virheet minimiin, ja tänään me ei siinä todellakaan onnistuttu.”

Seuraava TUTOn ottelu pelataan viikon kuluttua perjantaina 10.2.2017 Marli Areenalla, jolloin vieraaksi saapuu LeKi. Muista hankkia lippusi ennakkoon edullisesti joko Ticketmasterin lipunmyyntipisteestä tai TÄSTÄ.

 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää