TUTO taisteli täydet pisteet jännitysnäytelmän päätteeksi

TUTO Hockey – LeKi

4-3 (1-0, 1-1, 2-2)

Tilastot

Perjantai-ilta tarjosi Marli Areenalla melkoisen trillerin, kun TUTO iski lopulta ratkaisevan maalin vasta ajassa 57:22.

”Olen erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Tehtiin koko viikosta tietoinen riski ja treenattiin todella kovaa”, kommentoi Ismo Lehkonen.

Vauhdikkaassa ensimmäisessä erässä nähtiin ainoastaan yksi maali, kun Mikko Laine osui röyhkeän ajon päätteeksi.

”Treenaaminen näkyi ihan selvästi. Täytyy sen verran suojella noita poikia, kun he näyttivät välillä vähän hölmöiltä. Bensa oli loppu ja sitten alkoi päästäkin loppua patterit. Sen takia olen tosi tyytyväinen otteluun”, Lehkonen totesi omiensa otteista.

Toisessa erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen, kun ensin ylivoimalla Laine iski illan toisen osumansa. LeKi kuitenkin kavensi välittömästi TUTO-maalin jälkeen, joten erätauolle siirryttiin numeroissa 2-1.

Kolmannesta erästä muodostuikin sitten melkoinen jännitysnäytelmä, kun osumia iskettiin vuorotellen. Aki Juusela vei TUTOn 3-2-johtoon, mutta LeKi nousi jälleen rinnalle.

”Tosi tyytyväinen ja ylpeä noista jätkistä. He ovat koko viikon puristaneet aamuin illoin ja sitten kahdesta kovasta pelistä viisi pistettä”, totesi TUTOn päävalmentaja.

Taavitsainen osui jälleen

Jatkoajan jo häämöttäessä Hannu Kurun johtama kenttä järjesteli kuitenkin upean maalin, joka takasi lopulta täydet kolme pistettä TUTOlle. Voittomaalin iski kukas muukaan kuin Mestiksen maalipörssin ykkönen Topi Taavitsainen.

”Aika vaikea peli ja oltiin aika loppu heti alussa. Suurimmat energiat olivat varmaan jääneet keskiviikon peliin, mutta onneksi saatiin voitto ja kolme pistettä”, kommentoi voittomaalin tehnyt Taavitsainen.

Kurun johtama kenttä on kylvänyt tuhoa Mestiksessä läpi syksyn ja ollut tärkeässä osassa lähes jokaisessa TUTOn pelissä.

”Meillä on hyvä ketju kasassa ja yritetään pitää sama tahti myös tauon jälkeen. Ei siinä tarvitse kuin mennä takatolpalle, niin kiekko tulee sinne”, virnuili Taavitsainen.

”Treenataan niin perkeleesti”

TUTO siirtyy kahden voiton myötä maajoukkuetauolle ja pelit jatkuvat seuraavan kerran keskiviikkona 11.11. Savonlinnassa SaPKoa vastaan.

”Tauolla treenataan niin perkeleesti. Ihan älyttömästi tullaan painamaan hommia”, Lehkonen sanoi tauon ohjelmasta. 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää