TUTO taisteli jälleen voiton Ketterästä

TUTO Hockey oli parempi Kupittaan lauantai-illan huippuottelussa kaikkien vetäjien onnistuessa rankkareissaan

(0-0,0-0,0-0,0-0,1-0)

Joukkueiden edellisestä pelistä Turussa oli vain viikko aikaa, kun imatralaiset autoilivat taas Vuoksen varrelta tänne Lounais-rannikolle. Viime matsissa pisteet jäivät hienosti Turkuun TUTO:n voittaessa ottelun 3-2. TUTO:n ja Ketterän ottelut ovat aina tiukkoja ja fyysisiä taisteluita, eikä nytkään ollut odotettavissa poikkeusta.

Ensimmäinen erä oli tuttua värikästä kiekkoa joukkueiden mittaillessa toisiaan. Lataus otteluun oli selvästi erittäin voimakas, molemmilla joukkueilla oli tunteet varsin pinnassa. Näitä tunteita purettiin pieniin kärhämiin, jollaisista TUTO:n Atte Mäkinen ja Niko Ahoniemi ottivat pariminuuttiset väkivaltaisuudesta. Isompi mylly lähti käyntiin ajassa 17:23, kun Kupittaan sheriffi Matt Nickerson antoi fyysistä kurinpalautusta Ketterän Konsta Mesikämmenelle rumannäköisestä Juho Virtasen ajelusta. Tästä nahistelusta Nickersonille 2min+5min+pelirangaistus ja Mesikämmenelle 5min+pelirangaistus. Maaleja ei kumpikaan joukkue saanut ensimmäisessä erässä tehtyä.

Toinen erä oli ensimmäisen kaltainen fyysinen ja tiukka vääntö. Sekä Julius Pohjanoksa, että Ketterän Karolus Kaarlehto olivat maaleillaan hereillä, eikä heitä saatu tässäkään erässä kierrettyä. TUTO:n puolustuksesta puuttuivat nyt sekä kahden ottelun pelikiellosta sivussa oleva Mikke Levo, että ensimmäisestä erästä suihkuun komennettu Nickerson. Tämä puutos avasi Ketterälle pari maalipaikkaa vähän turhankin helposti, mutta Julle torjui kaiken, pari kertaa jopa kypärällään! Tilastomerkintöjä tämä erä ei tarjonnut kuin kolmen Ketterälle puhalletun jäähyn muodossa.

Ketterä joutui aloittamaan kolmannen erän vajaalla, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta kotijoukkue ei saanut maalia aikaan. Vääntö oli koko erän ajan erittäin tiukkaa ja peli vauhdikasta, mutta kumpikaan joukkue ei saanut viimeisteltyä maalia. Varsinainen peliaika ei lopultakaan tuonut ratkaisua otteluun, vaan pienen tauon jälkeen mentiin jatkoajalle, kolmella kolmea vastaan.

Myös TUTO:n toimistopäällikkö Janne Ollilaa muistettiin ottelun erätauolla yhdeksästä työvuodestaan TUTO Hockeyssa.

Jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta, kumpikin joukkue sai 4 laukausta aikaan, mutta entiset joukkuetoverit Kaarlehto ja Pohjanoksa olivat muureina tolppiensa välissä. Mentiin siis voittolaukauskilpailuun. Pohjanoksa torjui Ketterän ensimmäisen vedon helposti. TUTO:n ensimmäisenä vetäjänä Kurtis McLean puolestaan aittoi lätyn varmasti Kaarlehdon selän taakse. Ketterä ei onnistunut toisellakaan vedolla, mutta TUTO:n Sami Salminen oli varmaakin varmempi ja viimeistelin tyylikkäästi TUTO:lle jo toisen maalin. Pohjanoksa oli jälleen maalillaan huippuvedossa, eikä Ketterä saanut ainuttakaan laukausta uppoamaan. TUTO:n kolmas vetäjä oli Aaro Löyttymäki, eikä hänkään antanut Kaarlehdolle armoa, vaan TUTO:n kolmas maali ja koko ottelun voitto oli todellisuutta! Ansaitut kolme pistettä olivat todella tärkeät ja niiden myötä on hyvä siirtyä joulutauolle latautumaan. Hyvää joulua kaikille TUTO:n kannattajille!

Teksti: Juho Koli

Kuvat: Shaun Duncan

Kooste ottelusta:

Ottelun jälkeiset haastattelut:


 

Joulutauon jälkeen ensimmäinen kotiottelu Marli Areenalla pelataan lauantaina 29.12., jolloin vastassa  Heinolan ylpeys Peliitat. Osta liput jo etukäteen täältä!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää