TUTO taipui Jukureille jatkoerässä

TUTO Hockey – Jukurit

4-5 JE (2-1, 1-1, 1-2, 0-1) Yleisöä: 1720

Tilastot

TUTO Hockey aloitti tänään Mestiksen välierät, kun Marli Areenalle vieraaksi saapui hallitseva mestari Mikkelin Jukurit. Kupittaalla nähtiin lopulta huikea trilleri, jonka ratkaisu löytyi vasta jatkoerästä, kun vierailijoiden Pentti Nöyränen laukoi Jukurit voittoon.

Tempoa, taklauksia ja tilanteita ei ottelusta puuttunut ja Kupittaan katsojat näkivät Mestiksen välierien arvolle sopivan kamppailun.

”Tasaista kamppailuahan tämä oli. Kaksi hyvää joukkuetta kun vääntää, niin ilmaiseksi ei saada mitään. Ollaan tyytyväisiä kiinnitykseen ja mennään eteenpäin” sanoi Jukurien valmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kolme maalia, joista kahdesta vastasi kotijoukkue TUTO. Avausosumasta vastasi Mestiksen pudotuspelien pistepörssiä johtava Anrei Hakulinen, joka polki laidasta läpi ja iski oman laukauksensa paluukiekon sisään. Toinen TUTOn maali syntyi ylivoimalla, kun Tuukka Pulliainen löysi upeasti aisaparinsa Aki Keinäsen, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon pesään.

TUTOn maalien välissä Jukurien Pentti Nöyränen kävi iskemässä vierailijoiden erän ainokaisen, kun hän seurasi tilanteen hienosti loppuun ja toi mikkeliläiset peliin mukaan.

”Ensimmäinen 20 minuuttia oli meiltä vähän huonoa, ennen kaikkea huonoa puolustamista. Hyökättiin hyvin, mutta puolustettiin huonosti ja se menee vähän meidän valmentajien piikkiin”, Pennanen jatkoi.

Toinen erä kauden paras erä TUTOlta

Jukurit nousi toisen erän puolivälissä uudelleen tasoihin omituisella maalilla. Jesse Rohtlan siniseltä lähettämä lerppukiekko yllätti täydellisesti TUTO-maalivahti Tommi Virtasen ja peli oli 2-2. Kotijoukkue painoi erän loppuun kuitenkin varsinaisen pukukoppimaalin, kun Ryan Ruikka malttoi maalin edessä mielensä ja nosti kumilaatan varmasti jukuriveskari Oskari Setäsen vartioiman maalin kattoon.

”Tosi paljon oli hyviä juttuja, ajoittain jopa kauden parasta pelaamista. Toinen erä varsinkin oli jopa meidän kauden paras erä”, kertoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen.

”Tulosta täytyy kunnioittaa”

Kotijoukkue menetti kolmannessa erässä hieman otteensa pelistä ja Jukurit nousi jo kolmannen kerran tasoihin. Tällä kertaa Jani Savolainen unohdettiin maalin eteen ja peli oli 3-3.

Jukurit meni ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon vasta ajassa 57:27, kun Jaakko Turtiainen laukoi kiekon maaliin ylivoimalla. TUTO ei kuitenkaan lannistunut, vaan Tony Vidgren tasoitti pelin vain 31 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Ottelun ratkaisu haettiin lopulta jatkoerästä, kun Pentti Nöyränen iski ajassa 67:01 illan toisen maalinsa ja ratkaisi voiton Jukureille.

”Neljä maalia omiin 60 minuutissa, niin se on pudotuspeleissä liikaa. Vastapuoli kävi ryöstöretkellä ja tulosta täytyy kunnioittaa. Keskiviikkona jatketaan ja tasaista tulee varmasti olemaan. Täytyy yrittää ryöstää kotietu keskiviikkona tai seuraavalla Mikkelin vierailulla takaisin. Sarja on saatu auki ja mielenkiintoinen, hyvä kiekkoilta oli”, päätti Lehkonen.

TUTO Hockeyn ja Jukurien välieräsarja jatkuu siis keskiviikkona Mikkelissä. Turussa pelataan seuraavaksi perjantaina.

 

Juha-Matti Rautajoki jakoi painavia taklauksia läpi ottelun.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää