TUTO taipui HCK:lle

HCK:n miehistössä kurvaili kolme entistä TUTOlaista, kun Markus Kankaanranta, Mikko Jortikka ja Paul Eriksson pelaavat alkavalla kaudella sarjanousijan väreissä. Kolmikosta Kankaanranta onnistui  myös maalinteossa. Avauserän loppupuoliskolla HCK:n kolmoskenttä käytti hyväkseen isäntien pienen nukahtamisen puolustusalueella ja Kankaanranta päätti harhasyötöstä alkaneen pyörityksen maaliin.

– Tiedettiin, että kovaan paikkaan tultiin pelaamaan. Statistiikkaa kun katsoo, niin totuuden nimissä on selvää kumpi oli ottelussa kuskin paikalla. Ehkä nousijajoukkueen into ja sydän, sekä Aaron huipputorjunnat auttoivat meidät voittoon, kommentoi HCK:n päävalmentaja Sami Ranta.

Vieraiden maalin lisäksi avauserässä ei merkittävämpiä tapahtumia ollut muutamaa jäähyä lukuun ottamatta. Laukaukset erässä TUTOlle 19-6, mutta maalinteossa onnistui vain vieraiden Kankaanranta.

 

KOTIJOUKKUE HERÄÄ TOISEEN ERÄÄN

Toiseen erään ottelun tempo nousi selvästi ja tämä vapautti kotijoukkueen peliä. Pelin painopiste siirtyi selvästi Sami Rannan suitsuttaman Aaro Peltosen vartioiman maalin ympärille. Nikke Kettukankaan istuessa kaksiminuuttistaan jäähyaitiossa, Mikael Aaltonen napautti kiekon harmittoman näköisestä tilanteesta Peltosen selän taakse ensimmäisen kerran. Aaltonen laukoi kiekon siniviivan tuntumasta maalia kohti ja muuten hyvin torjunut Peltonen nukkui tilanteessa ja tilanne oli tasan.

Myös seuraava ylivoima tuotti Juhani Tammisen luotsaamalle kotijoukkueelle maalin. Arttu Niskakangas kilautti kiekon ensin pystytolppaan, mutta seuraavassa tilanteessa Antti Virtanen ei enää erehtynyt, vaan nosti takakulmalta kiekon maalin kattoon. Johtoasema ei kestänyt erän loppuun saakka, vaan Jani Kiviniemi tasoitti lukemat vielä ennen erätaukoa. Maalin syöttäjänä toimi illan näkyvimpiin pelaajiin kuulunut Paul Eriksson.

 

ERIKSSON RATKAISEE

Erikssonin tehokas ilta konkretisoitui seuraavan kerran ajassa 46.59, kun ruotsalaispakki laukoo kiekon suoraan syötöstä ohi Kim Törnströmin. Näyttävän kuvion petaavat korealaiset Kim Sang Wook ja Sung Wooje.

TUTOlle tarjottiin lopussa ylivoimaa, kun Jani Kiviniemi menetti malttinsa Mikael Aaltosen kanssa ja hölmöili itselleen kahden minuutin jäähyn lisäksi käytösrangaistuksen. Jäähy ei kuitenkaan ehtinyt päättyä, kun kiekko toimitettiin alivoimalla neljännen kerran Törnströmin selän taa. Nikke Kettukangas karkasi läpiajoon turkulaispuolustuksen keskeltä ja nosti kiekon viileästi yläkulmaan.

– Klassinen näytelmä, innokas nousijajoukkue vastassa ja meiltä todella huono valmistautuminen. Onneksi ketään ei sentään loukannut tai saanut pitkiä pelikieltoja, puuskahti kotijoukkuetta lehdistötilaisuudessa edustanut Kai Ortio.

Pari minuuttia ennen loppua nähtiin pieni torikokous HCK:n vaihtoaition edessä. Aki Keinänen ja Derek Famulare TUTOsta ja Mika Mörsky HCK:lta löydettiin lopulta kärsimään väkivaltaisuudesta jäähyjä, Keinäsen saadessa lisäksi kaksi minuuttia ryntäämisestä. Lämpimään otteluun saatiin lopussa torikokousten myötä ylimääräistä jännitettä, joka osittain aiheutui muutamien pelaajien turhautumisesta. Ottelun parhaimmistoa TUTOn pelaajista olivat Arttu Niskakangas sekä energisesti pelannut Juha Virtanen. Vieraiden Paul Eriksson oli ottelun hahmo kahdella tehopisteellään.

 

LINKKI: KUVAKOOSTE

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää