TUTO suvereenilla esityksellä sarjakärkeen

TUTO Hockey – Sport

4-1 (0-0, 1-1, 3-0) Yleisöä: 2940

Tilastot

Marli Areenan torstai-illassa nähtiin Mestiksen kärkikamppailu, jossa TUTO Hockey näytti Vaasan Sportille kaapin paikan. Täysi Kupittaa näki ratkaisun lopulta kolmannessa erässä, kun TUTO iski vielä yhden vaihteen silmään, iski kolme maalia ja vei pisteet lukemin 4-1.

Ottelusta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Taklauksia sateli puolin ja toisin ja jopa hanskojen putoaminen oli monta kertaa lähellä. Sportin puolelta kaksi pelaajaa lensi pelin tuoksinassa suihkuun, kun Kristian Tuohilampi ryntäsi itsensä avauserässä ulos ja toisessa erässä Jani Kiviniemi puhui itsensä kylpyhuoneen puolelle.

Kamppailun ensimmäiset osumat nähtiin vasta toisessa erässä. Maalinteon aloitti TUTOn Miika Franssila, joka laukoi kahden miehen ylivoimalla kiekon loistavasti Sport-maalilla pelanneen Frans Tuohimaan selän taakse. Vaasalaiset tulivat kuitenkin kolme minuuttia avausmaalin jälkeen tasoihin, kun Eetu Heikkinen syötti Samuli Kivimäen läpiajoon, eikä Sportin ykköspyssy erehtynyt.

Päätöserä oli kotijoukkueen näytöstä ja Sport tippui kyydistä. Kapteeni Antti Virtanen laukoi TUTOn 2-1 johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu vain 24 sekuntia. Virtasen ensimmäinen kuti kilpistyi Sport-puolustajan jalkoihin, mutta toinen yritys upposi varmasti verkkoon. 3-1 maali oli Juuso Hongan käsialaa ja lopullisen naulan vaasalaisten arkkuun löi Anrei Hakulinen, joka päätti pitkän kuivan kautensa siivoamalla irtokiekon varmasti tyhjään maaliin.

”Ei kannata serpentiiniä heittää ilmaan”

Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen manasi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sitä, ettei hänen joukkueensa pystynyt hyödyntämään erikoistilanteitaan.

”Tuon hienompaa jääkiekkoviihdettä, taistelua ja kropan likoon laittamista ei oikeastaan voi ollakaan. Miehekäs esitys molemmilta joukkueilta. Yksi aloitustappio omassa päässä käänsi lopulta pelin TUTOlle”, sanoi Räsänen.

Ismo Lehkonen oli luonnollisesti tyytyväinen kolmesta pisteestä, mutta kaksi ensimmäistä erää tunne vei Ikan mukaan liian suuren osan itse tekemisestä.

”Ei tässä kannata serpentiiniä heittää ilmaan. Viimeisen erän ensimmäinen maali helpotti. Sen ansiosta mieli kirkastui ja putki alkoi kulkea. Nyt pojilla on kauden toinen saunailta ja saavat siinä sitten keskenään ladata pattereita ja huilata. Ylpeä olen joukkueesta”, Lehkonen päätti.

TUTO nousi voitolla kahden pisteen turvin omalle paikalleen Mestiksen kärkeen, ohi Sportin. Seuraava ottelu Turun ylpeydellä on ensi viikon keskiviikkona Mikkelissä, jossa vastaan luistelee Jukurit.

 

Juuso Honka ja Antti Virtanen juhlivat, Sportin Samuli Kivimäellä oli hieman vähemmän juhlafiilistä.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää