TUTO pelaa keskiviikkona selkä seinää vasten – Vuorisalo palaa takaisin riviin

5. puolivälierä: TUTO Hockey – LeKi

Ke 18.3. klo 18.30

Marli Areena

Otteluvoitot: 1-3

LeKillä on keskiviikkona ensimmäinen tilaisuus lähettää TUTO Hockey kesälomille Mestiksen puolivälieristä. TUTO ei kuitenkaan kautta suostu vielä päättämään.

”Ei ole ensimmäinen kerta mullekaan, että ollaan otteluvoitoissa 3-1 häviöllä. Kaksi tai kolme kertaa on aikaisemmin vastaavanlaisesta tilanteesta noustu, eikä se mikään mahdottomuus ole. Totta kai se vaatii hyvän keskittymisen huomiselle ja ottelupallo kerrallaan pitää alkaa näitä pelejä selvittää,”, sanoi TUTO-kapteeni Timo Pärssinen tiistaina.

LeKi on voittanut Turussa jo kaksi kertaa väkevällä puolustustaistelulla. Viimeisenä lukkona on ollut maalivahti Mika Noronen, jonka ohittamiseksi TUTOn tarvitsee löytää keinot keskiviikkona. 

”Täytyy LeKille antaa krediittiä. He ovat hyvin ja uhrautuvasti puolustaneet. Sen muurin murtamiseen meidän täytyy keksiä keinot huomiselle. Ja sitä mitä ei näe, on vaikea torjua”, Pärssinen korostaa maskipelaamisen tärkeyttä.

”Maltti, rauhallisuus ja luottamus”

Päävalmentaja Ismo Lehkonen korostaa ennen kaikkea malttia kaukalossa.

”Meillä on kärsivällisyys loppunut ja ollaan juostu niin saatanasti siellä kentällä. Pelillinen identiteetti on kärsinyt ja siihen on tullut sellaista hosumista. Tänään katsellaan videoita, että pojat huomaavat ne osa-alueet, joissa voi ottaa vähän rauhallisemmin. Ja ennen kaikkea kiekollisen pelaamisen kautta pitää saada Norosen pelaamista vaikeammaksi.”

”Ihmismieli on sellainen, että kun motivaatiotaso ja saavutustarve ovat valtavia, niin siihen tuppaa tulemaan hosumista. Maltti, rauhallisuus ja luottamus siihen, että teet määrätyt asiat erittäin huolella ja kärsivällisesti. Silloin pystyy aina sen yhden ottelupallon kääntämään”, uskoo Lehkonen.

Marre jr is back

TUTO saa keskiviikkona puolustukseensa tutun miehen ja hyvän vahvistuksen, kun 13 peliä jo aiemmin kaudella Turussa pelannut Teemu Vuorisalo palaa liigakautensa päättäneestä Porin Ässistä TUTOon loppukaudeksi.

”Meillä on ollut viivassa tiettyä ongelmaa. Ollaan saatu kiekkoa sinne, muttei laukauksia läpi. Meillä löytyy yhdelle rightinkätiselle pakille hyvin hommia, että saataisiin kiekkoja viivalta sinne maalin eteen. Ne ovat kaikki jääneet matkalle, paukkuneet plekseihin tai menneet ohi”, Lehkonen kertoo.

Kokeneen Pärssisen mukaan TUTOn kopissa on paljon pelaajia, joilla on positiivisia kokemuksia pudotuspelien takaa-ajoasemasta. ”Pärä” uskookin joukkueensa vielä nousevan, ottelupallo kerrallaan.

”Paine pitää osata ottaa oikealla tavalla ja kääntää positiiviseksi energiaksi. Mailaa puristamalla homma ei parane. Ratkaisua ei tarvitse hakea ekassa vaihdossa tai ekassa erässä. Voi olla, että menee aamukahdeksaan, mutta kärsivällisesti kun tehdään hommia, niin uskon että homma kääntyy meille.”

TUTO Hockey – LeKi Marli Areenalla keskiviikkona 18.3. klo 18.30. Hanki ennakkoliput TÄSTÄ ja tule kannustamaan TUTO voittoon ensimmäisessä ”kuolemanpelissä”.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää