TUTO passitti pässipaidat kesälaitumille ja jatkaa välieriin

Lopputulos 3-2, erät 1-0, 1-2, 0-0, jatkoerä 1-0

Jo lämmittelyä tarkkaillessa näkyi selvästi, ettei SaPKo ollut ajellut Turkuun asti luovutustunnelmissa. Heti kiekon tiputtua ensimmäisessä erässä jäähän alkoi erittäin intensiivinen, fyysinen ja nopeaotteinen kamppailu. Ajassa 8:51 kiekko pelattiin Niko Ahoniemen ja Sami Salmisen esityöllä maalin eteen ja Lassi Kokkala siirsi varmoin ottein TUTO:n 1-0 johtoon. Loppuerän aikana nähtiin mm. kultakypärä Ahoniemeltä useampikin hyvä veto, mutta Roope Urpolahti oli SaPKon tolppien välissä skarppina. Samaa täytyy sanoa Julius Pohjanoksasta, joka oli kuin muuri omassa päässään ja nappasi kiinni kaiken kohti tulevan! 

Toisen erän alussa SaPKo tuli heti erittäin voimakkaalla otteella. Ottelu ehti vanheta 24:54, kun Timi Lahtiselle puhallettiin kampituksesta kaksi minuuttia koppia. SaPKo sai aikaan tasoituksen jäähyn lopulla, pelikellon näyttäessä 26:18, kun Pohjanoksa venyi vain osittaiseen torjuntaan ja Tatu Vihavaisen kuti valui sisään. Kokkala pääsi näyttämään uudelleen maalintekokykyjään, kun hän sai kiekon reboundista ja jälleen vuorenvarmasti laittoi lätyn pussiin ja lukemiksi 2-1. SaPKo tarjosi ikävä kyllä kylmää kyytiä heti perään, kun Henri Keskilohko tasoitti 25 sekunnin kuluttua lukemiksi 2-2, ajassa 37:05. Tilanteessa näytti siltä, että Pohjanoksaa otettiin maalilla aika rajusti, mutta tarkkaan harkittu videotarkistus käänsi tilanteen kuitenkin maaliksi. TUTO:n peliä sotkivat jonkin verran jäähyt, joita ensimmäisen ja toisen erän aikana jaettiin varsin epätasaisesti, vaikka katsomosta katsoen aihetta puhaltaa SaPKollekin olisi ollut moneen otteeseen. Sami Salminen totesikin erätaukohaastattelussa, että vastustajalla näytti olevan puolellaan kentällä 9 miestä.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä, jossa molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa, mutta viimeistely ei onnistunut kummaltakaan. Tuomarityöskentely nostatti edelleen hieman kulmakarvoja molemmissa leireissä. Maaleja ei erässä nähty, joten tasalukemista 2-2 mentiin jatkoerään.

Jatkoerässä peli liikkui salamannopeudella päätyjen välillä ja kummallakin oli ratkaisun paikkoja. Kun erää oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia, pääsivät Salminen ja Jere Rouhiainen nousemaan hyökkäykseen, jossa Salminen tarjoili kulmasta Rouhiaiselle loistavan syötön maalin vasemmalle reunalle, josta Rouhiainen herkutteli ottelun voittomaalin ja nosti itsensä turkulaisyleisön sankariksi tässä ottelussa. Jatkoerä oli tyyliä sudden death, joten SaPKolle alkoi maalin seurauksena kesäloma, TUTO:n jatkaessa vielä pelejään välierissä! Voittomaaliin toisen syötön antoi Kokkala, joten maestro taiteili itselleen tässä ottelussa huipputärkeät 2+1 pistettä! Myös Sami Salminen oli mukana kaikissa illan kolmessa maalissa keräten tehot 0+3. Julius Pohjanoksalle maalissa yhteensä 36 torjuntaa.

Teksti: Juho Koli

Kuvat: Shaun Duncan

Maalikooste:

Juuso Forsströmin ja Lassi Kokkalan kommentit pelin jälkeen:

Lehdistötilaisuus:

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää