TUTO palasi Marli Areenalle voitokkaasti

TUTO Hockey – LeKi

4-2 (1-1, 3-1, 0-0) Yleisöä: 1930

Tilastot

Vieraskiertueelta jälleen kotoisalle Marli Areenalle palannut TUTO Hockey kohtasi revanssiviikonlopun ensimmäisessä osassa LeKin Lempäälästä. Kotijoukkueella ei ollut ottelussa suurta hätää missään vaiheessa ja pisteet jäivät Turkuun maalein 4-2.

Kolmen ottelun voittoputkessa illan kamppailuun lähtenyt TUTO tuli avauserään vahvasti. Peli oli ehtinyt vanhentua vain 2:08, kun kiekko oli ensimmäistä kertaa LeKin maalissa. Antti Pusa painoi pelin väkevästi Lauri Rämön vartioimalle LeKi-maalille ja Anton Kokkosella oli helppo työ siirtää paluukiekko tyhjään reppuun.

Kotijoukkue jatkoi johtomaalin jälkeen hyvää otettaan ja vierailijat olivat täysin purjeessa. Hetken aikaa vaikutti siltä, että peli ratkeaa jo ensimmäisessä erässä. TUTO pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta viime aikoina vaikeaa ollut ylivoima ei toiminut tälläkään kertaa. Sinipaitojen hallinta päättyi ajassa 10:42, kun kaukaloon loukkaantumisen jälkeen palannut Aki Keinänen otti kiinnipitämisjäähyn.

LeKi pääsi jäähysuman jälkeen peliin mukaan ja ajoittain jopa hallitsi kenttätapahtumia. Tasoitusosuma syntyi pelikellon näyttäessä 15:48, kun Ryan Ruikka menetti kiekon oman maalin takana ja Petteri Friman pääsi sutimaan maalinedushässäkän jälkeen pikkumustan tolpan kautta Tommi Virtasen vartioimaan TUTO-maaliin.

Ensimmäinen erä oli Virtaselle vaikea, sillä hänelle kertyi siinä ainoastaan kolme torjuntaa Rämön 13 koppia vastaan. Ville-Vesa Vainiola pääsi vielä juuri ennen taukoa ohjaamaan maalin edestä, mutta tauolle lähdettiin 1-1 tasatilanteessa.

TUTOn ylivoima onnistui viimein

Toinen erä ehti vanhentua vain 46 sekuntia, kun Keinäsen tykki puhui. Mies pääsi laukomaan vapaasti b-pisteiden välistä ja kuten totuttua, kiekko löytyi maalista, 2-1. Ajassa 27:45 TUTO siirtyi 3-1 johtoon. Antti Virtanen ja Ryan Ruikka jakoivat kiekon maailmanmestari Mikko Lehtoselle, jonka tarkka rannelaukaus löysi tiensä verkon perukoille.

Pelikello näytti 35:43, kun Anrei Hakulinen otti väkivaltaisuusjäähyn tarjoamalla Nestori Lähteelle hieman hanskantuoksua kasvoihin. Tämä kostautui rankasti, sillä lempääläläiset eivät tarvinneet ylivoima-aikaa kuin 6 sekuntia ja peli oli 3-2. Maalintekijänä kavennusosumaan oli Lassi Mattila ja syöttäjänä Antti Hilden.

TUTOn viime aikoina sanalla sanoen heikkoa ollut ylivoima toimi viimeinkin 10 sekuntia ennen toista taukoa, kun Tuukka Pulliainen seurasi Hakulisen laukauksen hyvin ja laukoi kiekon vapaasti maalin kulmalta perille. Toisena syöttäjänä kotijoukkueen 4-2 maaliin oli Olli-Pekka Heinimäki.

”Kaivetaan verta nenästä”

Kolmas erä oli TUTOlta jälleen kerran hyvää peliä johtoasemassa. Sinipaidat eivät päästäneet LeKiä juuri lainkaan vaarallisille tekopaikoille ja loput hoiti maalivahti Tommi Virtanen.

Vierailjat pääsivät kahteen otteeseen ylivoimalle ja hakivat kavennusta lopulta ilman maalivahtiakin, mutta TUTO kesti ja otti neljännen voiton putkeen 4-2 lukemin.

Matti Kaipainen LeKin valmennuksesta antoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tunnustusta TUTOlle.

”Ihan hyvää vääntöä ja taistelua oli. Mutta kun antaa neljä maalia noin kovalle joukkueelle, niin se on liikaa”, Kaipainen tunnusti.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen näki kotijoukkueen kiekollisessa pelissä paljon hyviä asioita, mutta sekaan mahtui hieman heikompiakin.

”Meillä oli erien sisällä paljon tosi hyviä jaksoja, kun peli toimi hyvin. Tykätään kuitenkin leikkiä kiekon kanssa väärissä paikoissa ja kaivetaan siten verta nenästä. Tiettyjä taistelupareja on jo syntynyt, joten saadaan varmasti huomiseksikin mielenkiintoinen peli”, ennakoi Lehkonen jo huomista revanssiviikonlopun toista osaottelua.

TUTO Hockey ja LeKi kohtaavat uudelleen huomenna Lempäälässä klo 17.00 alkavassa ottelussa.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää