TUTO päätti runkosarjan komealla 5-1-voitolla

(2-1, 1-0, 2-0)

Ensimmäinen erä oli malliesimerkki huipputyylikkäästä Mestis-kiekosta. Molemmat joukkueet olivat heti kovalla sykkeellä ja hyvällä energialla liikkeellä. Kotijoukkue palkitsi yleisön jo ajassa 2:05, kun Eetu Elo laittoi kiekon Vantaan Waltteri Ignatjewin ohi maaliin. Kiekko-Vantaalle ei kuitenkaan mikään muu, kuin kolmen pisteen voitto olisi kelvannut ja joukkue osoittikin taistelutahtonsa vain pariakymmentä sekuntia myöhemmin, kun Joel Pyykkönen tasoitti lukemiksi 1-1. Tuomarit antoivat joukkueiden pelata varsin fyysistä peliä ja ennusmerkit sille, että ottelussa nähdään vielä kovia vääntöjä olivat selvästi ilmassa.

TUTO Hockeyn peli-ilme oli jo play off-tasoa, syötöt löysivät kohteensa ja koko joukkue teki kovalla moraalilla töitä. TUTO hyödynsi myös ottelun harvat erikoistilanteet hyvin. Pelikellossa oli 8:08, kun Lassi Kokkala tarjosi tässäkin pelissä aivan liekeissä olleelle Niko Ahoniemelle maalin edessä namupaikan, josta Ahoniemi ohjasi maalin kattoon kotijoukkueen toisen maalin. Erätauolle siis lukemissa 2-1. 

Toisessa erässä tilastomerkintöjä ei montaa nähty, lukuun ottamatta Aaro Löyttymäen komeaa 3-1 maalia pelikellon näyttäessä 24:59. Juho Virtanen syötti Löyttymäelle varsinaisen namupaikan maalin eteen, eikä Löyttymäki erehtynyt, vaan kädet kävivät ja kiekko oli oikeassa yläkulmassa Ignatjewin takana. Erän puolivälin paikkeilla TUTO:n Jussi Tammela pääsi koittamaan yksin läpi maalintekoa, mutta tämä läpiajo jäi tällä kertaa vielä yritykseksi. Matt Nickerson pelasi omassa päässä erittäin tasaista ja varmaa peliä, samoin aina varma Julius Pohjanoksa, joka oli selvästi päättänyt, että ensimmäisen erän pienen takaiskun jälkeen selän taakse ei päästettäisi enää yhtään vantaalaisten vetoa!

Kiekko-Vantaa luisteli vielä kolmannen erän alkuun periksi antamatta ja heille tarjoutui kavennuksen paikka, kun Henry Mäntylä otti ajassa 44:38 poikittaisesta mailasta kaksiminuuttisen. Maaliverkko heilahtikin hyvin nopeasti, mutta Kiekko-Vantaan päässä, kun Atte Mäkinen ja Juho Mäkelä pääsivät läpi, Mäkelän passi löysi Mäkisen lavan ja Mäkinen laittoi tarkan rannelaukauksen sisään. Peli siis alivoimamaalilla 4-1 TUTO:lle. Kellon näyttäessä 51:31 kaadettiin Ahoniemi läpiajossa ja tilanteesta puhallettiin rangaistuslaukaus. Ahoniemi ei näistä erehdy, vaan höpötti Ingnatjewin kahville ja lukemiksi jo 5-1. Ensimmäisessä erässä havaittu tunnelataus purkautui kolmannen erän loppupuolella, kun väkivaltaisuudesta puhallettiin joukkueille yhteensä 30 minuuttia rangaistuksia, kotijoukkueen päätyessä kahdeksi minuutiksi alivoimalle. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, vaan TUTO otti selkeän ja ansaitun 5-1 voiton. 

TUTO:n kannalta harmittavasti SaPKo pystyi ottelussaan Ketterää vastaan nappaamaan voiton rankkareilla ja sijoittui runkosarjassa neljänneksi, ottaen kotiedun. TUTO:lla ei kuitenkaan ole mitään hätää, kunhan peli-ilme saadaan pidettyä tänään nähdyn kaltaisena! Joukkueessa on laaja rintama ratkaisijoita ja puolustuspelikin on perusvarmaa. Tänään hallilla ottelua todisti kauden ennätysyleisö, peräti 2034 katsojaa! Joukkue ei olisi paremmin voinut yleisöään kiittää, kuin tänään tarjoiltu viihdyttävä, nopeatempoinen ja fyysinen, mutta puhdas peli!

Teksti: Juho Koli

Kuvat: Shaun Duncan

MAALIKOOSTE:

HAASTATTELUT:

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää