TUTO osoitti sitkeytensä Mikkelissä

Mestiksen välierä: Jukurit – TUTO Hockey

3-4 JE (1-1, 2-0, 0-2, 0-1)

Otteluvoitot 1-1

Tilastot

TUTO pelasi keskiviikkona toisen välieräottelun Mikkelin Jukureita vastaan. Mikkeliläiset pelasivat kaksi ensimmäistä erää vahvasti, mutta kolmannessa erässä TUTO osoitti sitkeytensä ja tuli kahden maalin takaa tasoihin. TUTO voitti ottelun lopulta jatkoerässä Anton Kokkosen osumalla.

TUTOn maalilla aloitti ennakkoilmoituksista poiketen Kimmo Meriläinen. Nuori maalivahti aloitti ottelun hyvin, mutta joutui taipumaan ensimmäisen kerran ajassa 07:11. Niklas Näppi pelasi kiekon keskikaistalla viilettäneelle Jaakko Turtiaiselle, joka ohjasi kiekon Meriläisen maalin kilpipuolen yläkulmaan.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntämistä ja seuraava maali syntyi ajassa 17:57. Anrei Hakulinen pelasi kiekon Aki Keinäselle, joka syötti poikittain Tuukka Pulliaiselle. Pulliainen ei laatupaikasta erehtynyt, vaan muutti taululle lukemat 1-1 millintarkalla rannelaukauksellaan. Erätauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Jukurit pelasi vahvan toisen erän

Mikkeliläisjoukkue pelasi toisessa erässä laadukasta kiekkoa. Joukkue teki pyyteettömästi töitä neljän ketjun voimin molempiin suuntiin ja loi aktiivisella pelaamisellaan maalipaikkoja.

Ajassa 23:14 ensimmäisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessakin osunut Jesse Rohtla muutti lukemiksi 2-1. Viisi minuuttia myöhemmin Nestori Lähde lisäsi Jukurien johtoa. Lähteen 3-1 maaliin syöttäjiksi merkittiin Pentti Nöyränen ja Oula Palve.

TUTO loi erän lopussa ylivoimaa pelatessaan loistavia maalintekopaikkoja, mutta kiekko ei maaliin asti päätynyt. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

TUTO osoitti sitkeytensä kolmannessa erässä

Jukurit passivoitti pelaamistaan kolmannessa erässä ja joutui täten ongelmiin. TUTO teki vaihdosta toiseen töitä ja loi maalipaikkoja. Ajassa 49:36 Hakulinen onnistui maalinteossa. Keinänen toimi jälleen pelintekijänä ja tarjoili Hakuliselle kauniin syötön. Hakulinen viimeisteli kylmäpäisesti lukemiksi 3-2.

Ajassa 51:28 tehomies Hakulinen komennettiin kiinnipitämisestä rangaistusaitioon ja tilanne alkoi näyttää turkulaisten kantilta katsottuna huolestuttavalta. Joukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan ajassa 52:30 Aleksi Rutanen tasoitti alivoimamaalilla lukemiksi 3-3. Antti Virtanen ajoi sähäkästi kiekon kanssa alueelle ja toimitti pelivälineen takatolpalle nousseelle Rutaselle. Oskari Setäsellä Jukurien maalilla ei ollut tilanteessa saumoja.

TUTO hallitsi peliä myös loppuerän ajan, mutta enempää osumia ei varsinaisella peliajalla nähty.
Molemmille maalivahdeille merkittiin varsinaisen peliajan aikana 29 torjuntaa.

Anton Kokkonen nousi sankariksi jatkoerässä

Jatkoerä ei pitkälle ehtinyt, kun TUTOn Anton Kokkonen sihautti kiekon reppuun. Ajassa 63:36 Kokkonen pääsi Jukurien alueelle ja ampui ranteella siniviivan tuntumasta. Setänen ei ollut tilanteessa terävimmillään ja veto upposi hanskapuolen yläkulmaan. TUTO tasoitti Kokkosen maalilla välieräsarjan otteluvoitot ja sai kotiedun takaisin itselleen.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen veti pelin pakettiin seuraavasti ottelun lehdistötilaisuudessa.

”Kyllä meillä on tässä hirveä vuori kiivettävänä, mikäli jatkoon halutaan tästä sarjasta päästä. Kun katsoo rosteria, niin ammattilaisryhmä on vastassa ja ne haistavat veren, niinkuin toisessa erässä huomattiin. Jukureissa on kokeneita ratsuja, jotka pelaavat kieli vyön alla tulevan kauden työpaikkojensa eteen. 3-1 tilanteessa näytti siltä, että kaveri karkaa, mutta Meriläinen piti meidät pelissä mukana. Perjantaiksi saadaan pari äijää mukaan rosteriin, jotka olivat tänään työkiireiden vuoksi sivussa, joten silloin nähdään varmasti hieno miekkailu”, tiivisti Lehkonen.

Tämän paremmaksi ei kiekkoviihde enää mene ja perjantaina jatketaan. Varmista paikkasi kevään tähän asti huikeimmassa jääkiekkoillassa TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää