TUTO onnistui ryöväämään kotiedun Turkuun vakuuttavalla esityksellä

TUTOlta nähtiin onnistunut ryöstöretki Savonlinnaan kevään ensimmäisessä playoff-kamppailussa. Ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan tuli 1-5-lukemin.

Niko Ahoniemi (1+2) jatkoi pistetehtailuaan ja laukoi TUTOn kevään ensimmäisen pudotuspelimaalin ajassa 8:29. Syöttöpisteet ottelun avausmaaliin Matt Nickersonille ja Lassi Kokkalalle. Ahoniemi on nyt seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa ja viimeiseen neljään peliin taistelevasta pelityylistään tunnettu hyökkääjä on viimeistellyt 13 pistettä (6+7).
Ottelun ensimmäiselle tauolle lähdettiin tasalukemissa SaPKon Matias Lainion onnistuttua maalinteossa.

Toisen erän alkuun nähtiin Sami Salminen-Show. Salminen viimeisteli kaksi osumaa reiluun viiteen minuuttiin. Ensimmäinen maali syntyi SaPKo-vahti Nico Vikstenin pienoisella avustuksella ja toiseen Salmisen osumaan Niko Ahoniemi teki upean esityön. 1-3-osuman jälkeen Nico Viksten luisteli vaihtoon ja SaPKon maalia vartioimaan asettui Roope Urpolahti. Toisen erän puolivälissä heitti joku hieman ylimääräistä löylyä Talvisalon kylmän hallin kiukaalle ja lopputulemana Ahoniemelle sekä SaPKon Mikko Lahtelalle 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta ja Matt Nickersonille 5+20min. päähän kohdistuneesta taklauksesta. Erän loppupuolella Atte Mäkinen veivasi kiekon vielä kertaalleen SaPKo-rysään. Ahoniemen lisäksi syöttöpiste TUTOn neljänteen maaliin Jere Rouhiaiselle.

Myös kolmannen erän ainoasta maalista vastasi vierasjoukkue. Miro Mäkinen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin velipoika Aten syötöstä. Julius Pohjanoksa oli totutun varma maalissa ja koppasi yhteensä 29 torjuntaa (12+9+8).

Ottelun TILASTOT

Pelit jatkuvat jo huomenna keskiviikkona kotiottelulla Kupittaan Marli Areenalla. Tämä sarja on vasta alussa, mutta ensimmäinen ottelu osoitti jo sen, että kiihkeä ja tunnerikas puolivälieräsarja on edessä.

Pääsyliput keskiviikon kamppailuun klikkaamalla TÄSTÄ.

Kuva: Shaun Duncan

TUTOn maalit pelistä:

Ottelun lehdistötilaisuus:

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää