TUTO nappasi pronssin näytöstyyliin

Mestiksen pronssiottelu: TUTO Hockey – Hokki

4-2 (2-0, 1-1, 1-1) Yleisöä: 1373

Tilastot

TUTO Hockey kohtasi tänään Mestiksen pronssiottelussa Kajaanin Hokin. Vaikka molemmat joukkueet tippuivat katkerasti finaaleista vasta seitsemännessä pelissä, niin Marli Areenalla nähtiin vauhdikas kamppailu, jonka voittajaksi selviytyi lopulta kotijoukkue TUTO.

”Pronssipeleistä missä minä olen ollut mukana, niin tämä oli pelillisesti ja laadullisesti varmaan paras ihan selvästi. Tässä oli kaksi joukkuetta, jotka tosissaan yrittivät pelata voitosta, vaikka pettymys oli ollut molemmilla suuri”, TUTOn Ismo Lehkonen kehaisi.

Kotijoukkueella oli jo avauseränsä paikkansa ratkaista ottelu, mutta kahteen maaliin jäätiin. Ensimmäisen laukoi Ville-Vesa Vainiola rystyllä ja toisesta vastasi Anrei Hakulinen, joka sivusi samalla Mestiksen pudotuspelien maaliennätystä iskemällä jo kevään 11. osumansa. Hakulisen maalin syötti Aki Keinänen, joka teki uudeksi Mestiksen playoffien piste-ennätykseksi 18 tehopistettä.

Molemmat maalivahdit pelasivat erinomaisesti ja kahdessa viimeisessä erässä kumpikin joukkue iski kertaalleen. Illan ainoasta ylivoimaosumasta vastasi ajassa 27:08 TUTOn Miika Franssila, jonka lämäri puhui Antti Virtasen syötöstä. Virtanen merkkautti ottelussa itselleen tyylikkäät kolme syöttöpistettä.

TUTOlla ei hätää

Hokki tuli ottelussa kaksi kertaa kahden maalin päähän, mutta TUTOlla ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa mitään hätää. Kun Vainiola löi illan toisellaan pelin kolmannen erän alussa 4-1:een, niin voittajasta ei oikeastaan ollut sen jälkeen enää epäselvyyttä. Pronssimitalit Turkuun ja Kajaanin Hokille neljäs sija. 

”Neljäs sija, liiton kunniakirja ja sytykkeitä saunaan. Ollaan me kolmas tai neljäs, niin ei se noita jätkiä yhtään huonommaksi tee. Täytyy hattua nostaa ja olla tosi kiitollinen siitä, millaisen joukkueen kanssa ollaan tämä kausi saatu yhteistä matkaa tehdä”, sanoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila taiston tauottua.

Ismo Lehkonen komppasi virkaveljeään ja kehui omaa joukkuettaan.

”Olen onnellisessa asemassa, että sain työskennellä tuollaisen ryhmän kanssa, joka minulla oli. Tosi urheilullinen joukkue, joka ei paljoa marissut. Treenasivat hyvin ja heillä oli tietynlainen pelillinen identiteetti. Niiden kanssa oli tosi kiva matkustaa”, Ika päätti.

 

Mestiksen pronssijoukkue vuosimallia 2013-14, TUTO Hockey.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää