TUTO nälkäisenä kolmanteen välierään

Mestiksen välierät: TUTO Hockey – Jukurit

Pe 28.3. klo 18.30

Marli Areena

Otteluvoitot 1-1

TUTO Hockey ja Jukurit kohtaavat perjantaina kolmannen kerran Mestiksen kuluvan kauden välierissä. Kaksi ensimmäistä ottelua ovat olleet äärimmäisen tasaisia ja voittaja on selvinnyt vasta jatkoerässä. Ensin Jukurit voitti maanantaina Turussa ja eilen Mikkelissä TUTO oli lopulta parempi.

”Ei olla missään vaiheessa luultukaan, että Jukurit olisi helppo pala. Viime vuonna joukkue voitti kaikki pudotuspelit ja joukkue on vain vahvistunut siitä. Ok pelaaminen ei Jukureita vastaan riitä, vaan pitää pelata ihan oman limitin ylärajoilla tai jopa ylittää se”, sanoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kolmannen ottelun aattona.

Lehkonen uskoo, että TUTO pystyy omalla tekemisellään kaivamaan joukkueesta parhaan irti.

”Meillä on vahva usko siihen, että omalla tekemisellämme pystymme kaivamaan joka ilta, joka vaihto ja joka erä sen limitin sieltä esille. Sen pitäisi tehdä Mikkelin pelaamisen niin vaikeaksi, että meillä on suurempi todennäköisyys voittaa perjantain peli”, Lehkonen naulaa.

TUTOlla on päävalmentajansa mukaan hyvä motivaatio ja nälkää riittävästi ottelusarjan voittamiseen.

”Mikkelin joukkueessa melkein kaikki pojat ovat voittaneet jotain, mutta meillä on hyvin vähän miesten peleissä mitään saavuttaneita. Sen vuoksi meillä on valtava vimma kairata voitto voiton jälkeen tässä ottelusarjassa.”

Kiekollinen pelaaminen kehittynyt 

TUTO on tehnyt kahdessa välieräottelussa yhteensä kahdeksan maalia, mutta myös omiin on mennyt saman verran osumia. Lehkonen teroittikin sitä, että Jukureiden ryhmää vastaan pitää pystyä puolustamaan aukottomasti ja tiiviisti. Toisaalta kiekollisen pelin kehitykseen päävalmentaja oli tyytyväinen.

”Eilen viimeisessä erässä poikien kiekollinen pelaaminen otti pelirohkeuden puolelta ihan älyttömästi hyviä askeleita eteenpäin. Kiekollinen pelaaminen on nauttimista, pitää uskaltaa pelata taitotason rajoilla. Kun pelaajat uskaltavat pelata taitojensa ylärajoilla, niin hyvä tulee. Eilen viimeinen erä ja jatkoaika olivat todella hyvää pelaamista ja hyvä fiilis jäi”, kertoi Ika.

Turkulaisten kapteeni Antti Virtanen avasi hieman edellisen ottelun ratkaisua.

”Eilen oli oikeastaan ainoastaan Pulliaisen kenttä, joka sai peliä aikaiseksi kaikki kolme erää. Toisella erätauolla kopissa juteltiin, että jos muutkin alkaisi pelata. Jukureille kävi ehkä vähän sama kuin meille ensimmäisessä pelissä, että alettiin vähän liikaa miettiä sitä pelin loppumista. Makea nousu ja voitto, josta tuli paljon energiaa loppusarjaan”, Virru pohti.

Kokeneen konkarin mukaan pudotuspeleissä on nyt ollut vastassa täysin eri Jukurit kuin runkosarjassa.

”Ne on alkanut pelata nyt, kun alkoi playoffit. Valmentaja vaihtui ja tuli varmaan paljon pelillisiäkin muutoksia. Tuntui, ettei Jukureilla ollut runkosarjassa kaikki kohdallaan. Mutta varsinkin eilen he pelasivat hyvää peliä. Parhaamme pitää tehdä, jos meinataan mennä jatkoon”, kertoi Virtanen.

”Pudotuspeli on kilpaa kusettamista”

Puolustaja Tony Vidgrenin mukaan joka joukkue lyö pudotuspeleissä pelaamiseen ”yhden napsun” fyysisyyttä ja vauhtia lisää.

”Nämä ovat kovia pelejä, kun tiiviiseen tahtiin pelataan ja juuri sitä playoff-kiekkoa. Mutta mikäs sen hienompaa kuin että ulkona paistaa aurinko, pelit kovenevat ja häkki alkaa täyttyä”, Vide heitti palloa hieman myös turkulaisyleisön suuntaan.

Huomisesta kokoonpanosta Ismo Lehkonen ei mitään sen tarkempaa suostunut vielä paljastamaan.

”Tämä pudotuspeli on tällaista kilpaa kusettamista, että kuka pelaa ja kuka ei. Ei kannata oikein kumpaankaan rosteriin luottaa. Kyllä meille ainakin muutoksia tulee, mutta lopullinen kokoonpano selviää huomenna sitten ottelun kynnyksellä.”

Otatko Viden pallosta kopin? Varmista paikkasi kovaa vauhtia täyttyvästä Marli Areenasta TÄSTÄ!

 

Millaisia taikoja Hakuliselta nähdään perjantaina?

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää