TUTO nälkäisenä kohti uutta kautta – ”Tämä tarina viedään päätyyn asti”

Kaudella 2016-2017 Mestiksen neljännelle sijalle sijoittunut TUTO Hockey valmistautuu parhaillaan tulevaan kauteen. Kesän omatoimijakso on nyt ohi ja joukkue on palannut jääharjoitusten pariin. Kauteen 2017-2018 TUTO lähtee äärimmäisen nälkäisenä, tavoitteenaan kirkastaa viime kauden pettymys menestykseksi.

 

 

Joukkue palaa jääharjoitusten pariin
 

Kesäkuun alussa omatoimijaksolle vetäytynyt TUTO palasi jääharjoitusten pariin heinäkuun vaihtuessa elokuuksi. Joukkueen päävalmentaja Miika Elomon mukaan kesä on sujunut sekä yhteistreenien että omatoimijakson osalta loistavasti, joka näkyi myös elokuun alussa järjestetyissä kuntotesteissä.

”Testit menivät erittäin hyvin ja kärkitulokset olivat aivan huippuluokkaa, joka kertoo pelaajien sitoutumisesta. Omatoiminen jakso oli järjestäen hoidettu viimeisen päälle ja on hienoa nähdä, miten pelaajat ”palkitsevat” valmennuksen luottamuksen.”

Yksi merkittävimmistä testeistä on niin sanottu käänteinen Cooperin testi, jossa mitataan sitä, kuinka nopeasti pelaaja pystyy juoksemaan 3000 metrin matkan. Tässäkin testissä tulokset olivat hyvät.

”Joukkueen keskiarvo oli 11 minuuttia ja rapiat, joka on jääkiekkojoukkueelle erinomainen uutinen.”

Päävalmentajana Elomo on luonnollisesti äärimmäisen tyytyväinen hyviin testituloksiin, joista hän jakaa vuolaasti kiitosta joukkueen fysiikkavalmentajana toimivalle Kirsi Ahoselle.

Meillä on vielä lähes kaksi kuukautta aikaa siihen, kun kiekko oikeasti tippuu jäähän, eli joukkue on täysin aikataulussa fysiikan suhteen. Haluankin kiittää Kirsiä siitä ammattitaidosta, jonka hän on meidän valmennukseen tuonut.

Kesäharjoitusten jälkeinen paluu kaukaloon maistuu pelaajille erinomaisesti. Tämän väitteen allekirjoittaa myös hyökkääjä Matias Lehtonen.

”Totta kai jäälle on aina kiva palata kesän jälkeen, kun alkaa noi sali- ja oheistreenit maistumaan jo aika puulta. Ja muutenkin on kiva päästä uusien jätkien kanssa jäälle pelaamaan!”

Viime kauden päätteeksi Mestis-mestaruutta SaPKon paidassa juhlineelle Lehtoselle tuleva kausi on ensimmäinen TUTOn paidassa. Omien sanojensa mukaan siirtyminen uusiin ympyröihin on sujunut kivuttomasti.

”Kesällä ei tietenkään kaikki ollut mukana vielä treeneissä, lähinnä turkulaiset ja muutama muu jätkä jotka pystyivät täällä olemaan ja osallistumaan treeneihin. Mutta siihen porukkaan, mikä treeneissä oli mukana, oli ainakin tosi helppo hypätä mukaan. Monia jätkiä tunsin jo entuudestaan, niin sekin tietenkin helpotti. Enkä usko, että ongelmia tulee olemaan myöskään silloin, kun saadaan kaikki jätkät kasaan.”

 

Pettymyksestä voimaa

Viime kausi päättyi TUTOn osalta Espoo Unitedia vastaan koettuun 2-3 tappioon pronssiottelussa. Hyvin sujuneen runkosarjan jälkeen neljännelle sijalle päätyminen oli luonnollisesti raskas pettymys koko joukkueelle. Todellisen TUTO-ikoni Aki Keinäsen mukaan tulevalla kaudella on pidettävä huoli siitä, että joukkueen paras kunto osuu kevään tärkeimpiin peleihin.

”Viime kausi päättyi isoon pettymykseen, joten uuden kauden alkua on odotettu jo kauan. Pelasimme hyvän runkosarjan, mutta playoffsit menivät vähän vaisummin. Kaikki tekeminen keskittyy nyt siihen, että ollaan tulevalla kaudella parhaimmillaan kauden loppupeleissä. Tässä on hyvin aikaa hioa pelisysteemiä ja tutustua uusiin pelikavereihin.”

 

Yhtenäisellä joukkueella päätyyn saakka

 Vaikka viime kausi päättyikin TUTOn osalta pettymykseen, ei se ole jarruttanut tähän kauteen valmistautumista, vaan pikemminkin päinvastoin. Päävalmentaja Elomon mukaan pettymyksestä otetaan opiksi, ja tällä kaudella tavoitteet ovat kovat.

”Viime kausi oli urheilullisesti hyvä, mutta parannettavaa jäi. Odotan ehdottomasti tätä kautta sillä mielellä, että tämä tarina viedään päätyyn asti.”

Menestyvä joukkue tarvitsee kovien tavoitteiden lisäksi myös laadukkaan joukkueen, jollainen TUTOlta Elomon mukaan myös löytyy. Sen tarkemmin hän ei yksityiskohtiin vielä mene.

”Meillä on erittäin vahva joukkue, mutta kauden alkuun on vielä pitkä matka, niin tarkennan silloin mitä tarkoitan.”

TUTOn osalta uusi kausi polkaistaan kunnolla käyntiin keskiviikkona 23.8., kun Espoo United saapuu Marli Areenalle kauden ensimmäiseen harjoitusotteluun. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18:30.

 

Ensi kaudella kaukalossa nähdään TUTO, joka on motivoituneempi ja nälkäisempi kuin koskaan aiemmin. Nyt SINULLA on mahdollisuus nähdä kaikki edustusjoukkueen ja A-nuorten runkosarjan kotiottelut, vain 99€ yhteishintaan. Katso lisätiedot ja hanki oma TUTO-korttisi TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää