TUTO:n vääntö ei tänään riittänyt pisteisiin

TUTO-SAPKO 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)

Joukkueiden kauden neljännessä kohtaamisessa oli vahvaa latausta, koska jaossa olivat sekä tärkeät play off-pisteet, että parhaimmillaan myös play offsien kotietu. Joukkueet olivat ennen peliä sarjassa tasapistein, joskin SaPKo kaksi peliä TUTO:a vähemmän pelanneena. Pelin ensimmäiset minuutit näyttivät heti, että molemmilla joukkueilla olivat tunteet vahvasti pelissä mukana, mikä pelin myöhemmissä vaiheissa purkautui tappeluiden kautta.

TUTO:n kultakypärä Lassi Kokkala otti kampituksesta kaksiminuuttisen jo pelikellon näyttäessä 2:27. SaPKo ei saanut yrityksestä huolimatta maalia aikaan, vaan kiekko tavoitti sopivasti jäähyaitiosta ulos luistelevan Kokkalan, joka tarkalla vedolla siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Ensimmäinen erä oli fyysistä ja liikkuvaa kiekkoa, Mestistä parhaimmillaan!

Toisen erän alku oli kotijoukkueelle karmaiseva. SaPKo pääsi kahdella pelaajallaan Julius Pohjanoksaa vastaan ja Julle oli tilanteessa aseeton Matias Lainion tasoittaessa ajassa 20:51 lukemat 1-1. Kiekko näytti hetken pomppivan paremmin SaPKolle, kunnes 22:03 Ville Väinölä otti kaksi minuuttia kiinnipitämisestä ja perään ajassa 22:51 Joonas Toivonen otti SaPKolle toisen jäähyn korkeasta mailasta. Näin kotijoukkuueelle muodostui viidellä kolmea vastaan tilanne yli minuutin ajaksi. Tästä TUTO:n ei tarvinut käyttää, kuin 28 sekuntia, kun Jere Rouhiaisen kova kuti lipui osittaisesta torjunnasta hitaasti maaliviivaa kohti ja Atte Mäkinen viimeisteli kiekon maaliin, muuttaen lukemiksi 2-1. Erän loppupuolella SaPKo kuitenkin toisti TUTO:n ensimmäisen osuman kuvion,kun kiekko löysi jäähyltään ulos luistelevan Mikko Lahtelan, joka varmoin ottein tasoitti lukemiin 2-2.

Tasoituksen jälkeen peli oli hetken poikki, kun molempien joukkueiden tunteet kiehuivat yli ja joukkokähinä oli valmis. Tässä väännössä Topi Taavitsainen antoi vahvaa palautetta SaPKon Atte Karppiselle, lopputuloksena molemmille väkivaltaisuudesta 2+2. TUTO:lta boksiin päätyivät myös väkivaltaisuudesta kakkoset saaneet Timi Lahtinen ja Jere Karlsson, SaPKo:lta samaa rangaistusta päätyivät kärsimään Ville Tiitinen ja Julius Marva. Loppuerän aikana ei enää nähty maaleja kummassakaan päässä, vaan erätauolle mentiin tasalukemissa. Aivan erän lopulla SaPKon Elmeri Laamanen otti kuitenkin vielä estämisestä jäähyn ajassa 39:55.

TUTO pääsi aloittamaan kolmannen erän heti ylivoimalla ja yrittikin nälkäisesti voittomaalia, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kotijoukkueen hyvä yritys katkesi ajassa 47:13, kun SaPKon Ville Väinölä teki ottelun voittomaalin Eetu Salmelan jäähyn aikana. Kiekko ei tuntunut pomppivan enää kotijoukkueelle, vaan pelin ote siirtyi tässä vaiheessa vierasjoukkueelle. SaPKo oli enemmän hereillä ja Jere Karlssonin huolimattomasta hyökkäyspään syötöstä alkanut tilanne johti Tatu Vihavaisen taiteilemiin 2-4 lukemiin. Edelleen tunnelataus oli kova ja kotijoukkueessa alkoi näkymään pientä turhautumista. Tämä johti erän lopulla Matias Matssonin ja Miro Mäkisen 2+10 rangaistuksiin ja Henry Mäntylän 5+20:een. Alivoimalla peliä on vaikea voittaa ja niinpä tällä kertaa pisteet lähtivät Savonlinnaan.

Teksti: Juho Koli

Kuvat: Shaun Duncan

Seuraava kotiottelu pelataa Marli Areenalla perjantaina 1.3. klo 18:30 alkaen, jolloin vastassa on Jokipojat. Liput ennakkoon edullisemmin täältä!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää