TUTO murskasi Sportin

TUTO Hockey – Sport:
5-0 (1-0, 4-0, 0-0)  TILASTOT, yleisöä: 1999

 

TUTO Hockeyn ja Vaasan Sportin välinen ottelu alkoi todella vauhdikkaasti. Alku oli yksi viihdyttävimmistä, mitä Kupittaalla on tällä kaudella nähty. Päävalmentaja Juhani Tamminen peräänkuulutti ottelun alla omiltaan luonnetta ja sitä tuntui jokaiselta TUTO-paitaa kantavalta löytyvän. Eilispäivän tappio Savonlinnassa näkyi TUTOn otteissa sisuuntuneena peli-ilmeenä.

– Aavistelin jo ennen joulua, että tällainen ilta on tulossa. En toki aavistanut, että se tulisi tänään, maiskutteli tyytyväinen Juhani Tamminen ottelun jälkeen.

Sport pääsi yrittämään maalintekoa ensin ylivoimalla, muttei onnistunut. Ja kuten vanha viisaus menee, ”jos et itse tee, kaveri tekee kyllä”, TUTO iski ottelun avausmaalin. Ville-Vesa Vainiola laukoi nätisti ranteella kiekon Jarno Laitisen kilpipuolen yläkulmaan.

Toisessa erässä TUTO löi vielä isompaa vaihdetta silmään ja ottelun puoliväliin mennessä isäntäjoukkue oli karannut jo kolmen maalin karkumatkalle. Samu Pitkänen ja Aki Keinänen tekivät toisen erän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana maalit mieheen. Pitkäsen maaliin syöttöpiste Keinäselle ja Keinäsen maaliin vastaavasti Pitkäselle.

 

Aki Keinänen on juuri ohjannut kiekon maalin yläkulmaan.

 

TUTOlla oli toisessa erässä tukuttain paikkoja tehdä lisää osumia ja lukemat olisivat voineet olla kahden erän jälkeen jopa vielä rumemmat. Juha Virtanen, Pasi Hirvonen ja Derek Famulare tuhlasivat kukin lähes varmat maalipaikat. Toisessa päässä taasen Tommi Virtanen pelasi sitä varmaa ja tyylikästä peliään, josta Kupittaalla on saatu nauttia läpi koko kauden ja piti huolen siitä, ettei Sportin sarakkeeseen maaleja merkitty.

– Onnittelut TUTOlle voitosta ja hyvää uutta vuotta. Ei muuta, tiivisti Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen.

Kun Arttu Niskakangas ja Antti Virtanen vielä kävivät tekemässä kaksi maalia lisää, lähdettiin erätauolle TUTOn komeassa 5-0 johdossa. Maalivahtien torjunnat ottelun toisessa erässä kertovat kaiken ottelun kulusta: Tommi Virtanen 7 torjuntaa ja Jarno Laitinen 17 torjuntaa.

Kolmannessa erässä Sportille tarjottiin kavennusmahdollisuutta lukuisien ylivoimatilanteiden myötä, mutta TUTOn puolustus Tommi Virtasen johdolla taisteli upeasti. Nollapeli illan ottelusta oli Tommi Virtaselle uran ensimmäinen.

Vaikka suurin intensiteetti jäi toisella erätauolla pukukopin puolelle, oli ottelussa tunnetta mukana loppusummeriin saakka. Loppulukemat 5-0 eivät jättäneet mitään arvailujen varaan – TUTO oli kaikessa tekemisessä juuri tuon verran parempi.

Jaa eteenpäin:

MM-kisoja pelataan taas Tampereella, me lähdemme paikan päälle ja haluamme sinut matkaan mukaan! Luvassa on hyvät...

Lue lisää

Villi kortti -kierrokselta tarttui matkaan jatkopaikka kevään tosipeleihin kahdella otteluvoitolla KeuPasta. Pudotuspelit aloitetaan vierasmatsilla jo tulevana...

Lue lisää

Suomen Jääkiekkoliitto palkitsee vuosittain sarjojen pelaajia hyvistä suorituksista. Kauden 2022-2023 Mestiksen opiskelijapalkinnon on voittanut TUTO Hockeyn...

Lue lisää