TUTO murskasi sarjakärjen ennätysyleisön edessä

TUTO Hockey – Jukurit:
5-1 (1-1, 2-0, 2-0)  TILASTOT, yleisöä: 2799

Marli Areenalla pelattiin perjantaina Mestiksen kärkikamppailu, kun TUTO Hockey ja Mikkelin Jukurit ottivat mittaa toisistaan. Joukkueet majailevat sarjataulukossa peräkkäin, joten lähtöasetelma kamppailuun oli varsin makoisa.

– Jukurit oli parempi siihen alkuun. He olivat pelanneet ja me olimme harjoitelleet tällä viikolla ja se näkyi alussa, Juhani Tamminen tuumi ottelun jälkeen.

Kovatasoisen ottelun maalinteon aloitti todella runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi Samu Pitkänen. TUTO pelasi tilanteessa ylivoimaa, kun Tuukka Pulliainen pelasi vetopaikan siniviivalla päivystäneelle Aki Keinäselle. Tämä pommitti sydämensä kyllyydestä, mutta Andreas Bernard Jukureiden maalilla torjui tämän vedon. Irtokiekko jäi kuitenkin pelattaviin ja Samu Pitkänen kiitti tyhjästä maalista siirtämällä lätyn pussiin.

– TUTO oli parempi, Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi.

Jukurit ei vielä avausmaalista lannistunut, vaan tuli melko nopeasti tasoihin Jesse Rohltan maalilla.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan TUTOn lievää hallintaa, mutta erätauolle lähdettiin tasalukemista 1-1.

 

RANGAISTUSLAUKAUS OTTELUN KÄÄNNEKOHTANA
Toisen erän alkuun mikkeliläiset olivat ladanneet kopissa uuden draivin päälle. Juhani Tamminen rauhoitti tilannetta viiden minuutin jälkeen aikalisällä, jonka ansiosta TUTOkin pääsi mukaan toiseen erään.

Erän puolivälin jälkeen TUTO pääsi yrittämään kahdesti maalia ylivoimalla. Jälkimmäinen erikoistilanne oli kostautua, sillä Turo Asplundin karattua läpiajoon ei Antti Virtaselle jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin kaataa Asplund. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Tommi Virtanen kuitenkin nappasi tyynesti kiinni.

Tämä oli erän käännekohta, sillä TUTO iski viimeisen viisiminuuttisen aikana kahdesti. Ensin Lauri Kärmeniemi tälläsi suoraan Pulliaisen syötöstä lukemat 2-1:een ja vielä viimeisellä minuutilla maestro Pulliainen viimeisteli itse Antti Virtasen syötöstä numerot maukkaasti 3-1:een.

– Hyvistä asioista lähdetään liikkelle. Pari erää pelattiin hyvin, mutta kaksi maalia päästettiin ratkaisevaan paikkaan, kertasi Pikkarainen.

 

TUTO RANKAISEE KOLMANNESSA ERÄSSÄ

Päätöserän alkuun TUTO sai mahdollisuuden lisätä johtoaan ylivoimalla ja näin se myös teki. Kolmosketjun sentteri Anrei Hakulinen upotti kiekon neljännen kerran Bernardin selän taa. Syöttöpisteet osumaan merkittiin Arttu Niskakankaalle ja Juha Virtaselle.

Jukurit oli ottelun jälkimmäisen puolikkaan todellisessa ryöpytyksessä. TUTO painoi neljällä ketjulla pelin Jukureiden päätyyn ja Andreas Bernard joutui antautumaan viidennen kerran kymmenisen minuuttia Hakulisen maalin jälkeen, kun  Derek Famulare nippasi kiekon yhdellä kosketuksella häkkiin.

Enempää maaleja enää nähty, vaan kolme pistettä jäivät Turkuun varsin vakuuttavan esityksen päätteeksi.

– Tämä on sen työn tulosta, jota me täällä tehdään päivittäin. Tämä on hyvä sarja siitä, että täällä jää aikaa harjoitteluun, Tami päätti.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää