TUTO matkustaa viikonlopuksi pohjoiseen: "Kiva olla äijien kanssa reissussa"

RoKi – TUTO Hockey
Pe 26.2. klo 18.30
Rovaniemi

Hermes – TUTO Hockey
La 27.2. klo 17.00
Kokkola

Tiukasti pudotuspeliasetelmista taisteleva TUTO Hockey pelaa perjantaina Rovaniemellä RoKia vastaan ja kohtaa lauantaina Kokkolassa Hermeksen.

”Se on kivaa, kun päästään joukkueen kanssa reissaamaan. Kiva olla äijien kanssa kolme päivää reissussa”, sanoo TUTOn kultakypärä Jasper Lindsten.

”Pitkät reissut tekevät joukkuehengelle hyvää, kun ollaan tiiviisti yhdessä koko joukkue. Positiivisin mielin voidaan lähteä reissuun”, komppaa puolestaan TUTO-hyökkääjä Topi Taavitsainen.

Joukkue viettää viikonlopun aikana siis useita tunteja linja-autossa, kun kilometrejä niellään satoja, jopa tuhansia.

”Vähän tosin ehkä turhan pitkän matkan takana tuo Rovaniemi, joten kyllä se varmaan jaloissa vähän tuntuu”, Lindsten toteaa.

Pohjoisen kiertueen ottelut ovat TUTOlle äärimmäisen tärkeitä, sillä Mestiksen runkosarjaa on jäljellä enää seitsemän ottelua. Tällä hetkellä turkulaiset ovat viimeisessä playoff-paikassa kiinni, kahdeksantena.

”Molemmista tulee varmaan tasaisia pelejä, kuten meillä on ollut. Meille tulee varmaan enemmän paikkoja ja pitää olla kärsivällisiä maalipaikoissa”, Lindsten kertoo.

”Joutuu ihan täyden päivätyön tekemään, jos meinaa pisteitä saada mukaan. Täytyy pelata fiksusti, niin hyvä tulee”, uskoo Taavitsainen.

Kuluvalla kaudella tehot 9+28=37 iskenyt Lindsten ennustaa omaan viikonloppuunsa maltillisesti tehoja.

”Yhden maalin teen per peli, lähdetään ihan realistisesti. Voin sitten syöttää vaikka kaksi per peli.”

”Ei lähdetä höntyilemään”

TUTO on pelannut nyt uuden päävalmentajansa Miika Elomon johdolla viisi ottelua, joista jokaisesta on kertynyt tilille pisteitä. Myös Elomon mukaan pitkä vieraskiertue on joukkueelle hyvä paikka tulla tiiviimmäksi.

”Ollaan paljon bussissa, pelataan kaksi kovaa peliä ja ollaan hotellissa yhdessä yötä, joten näen sen positiivisena asiana. Tämä on aika uusi joukkue vielä mulle, joten tällainen vierasturnee on hyvä kokemus.”

Perjantain vastustaja RoKi on sarjassa viimeisenä, mutta ollut TUTOlle kuluvan kauden aikana vaikea vastustaja. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa rovaniemeläiset olivat yllättäen parempia, mutta kaksi muuta TUTO on voittanut, tosin vasta jatkoajan jälkeen.

”RoKia vastaan pitää olla tosi kärsivällinen ja luottaa omaan tekemiseen. Ei lähdetä höntyilemään, vaan maltti on valttia perjantaina”, Elomo sanoo.

Alkukauden loukkaantumisestaan kuntoutunut Tuukka Pulliainen on paluunsa jälkeen ollut normaalissa iskussa. 14 ottelua ovat tuoneet ”Professorille” tehopisteet 1+8=9. Myös kokenut Pulliainen luonnollisesti tietää, mikä merkitys tulevan viikonlopun kamppailuilla on.

”Tärkeitä pelejä, kun viimeisiä viedään runkosarjassa. Pisteitä tarvitaan ja niin tarvitsevat vastustajatkin. Tiukka rupeama.”

”Itse olen pelannut vain yhden pelin RoKia vastaan, joten paljon ei tietoa ole. Nousijajoukkue, joka korvaa taidon puutteen kovalla yrityksellä”, kuvailee Pulliainen perjantain vastustajaa.

Lauantaina Hermes

Lauantain vastustaja Hermes on Mestiksessä sijalla viisi, viisi pistettä TUTOa edellä. Kokkolalaiset ovat tosin pelanneet ottelun TUTOa enemmän. Joukkueiden kauden kohtaamisista Hermes on voittanut yhden ja TUTO kaksi.

”Hermes on kovaotteinen ja välillä vähän kyseenalaisesti pelaava joukkue, joten siinä ottelussa voi käydä mitä tahansa”, Pulliainen sanoo.

Vasta 14 peliä loukkaantumisen jälkeen pelannut Pulliainen ei odota pitkää bussimatkaa aivan yhtä suurella innolla kuin nuoremmat joukkuetoverinsa.

”Se bussissa istuminen tässä vähän hirvittääkin, kun on ollut vähän vaivoja. En tiedä miten kroppa reagoi pitkään bussimatkaan, mutta toivottavasti ei millään tavalla. Sittenhän se selviää.”

Ajanviettotavat linja-autoon ovat kuitenkin 31-vuotiaalle Pulliaiselle selvät.

”Korttia pelataan ja kuten kaikki nykyään, niin puhelinta räplätessä se matka menee”, ”Tuke” naureskelee. 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää