TUTO maraton-taulukon kärkeen – Pohjanoksa maalivahtien ykkönen

Kauden 2017-2018 runkosarja taputeltiin pakettiin menneenä keskiviikkona, kun TUTO kaatoi Hermeksen Marli Areenalla lukemin 5-3. Voitonjuhliin huipentuneessa runkosarjassa lyötiin myös Mestis-tilastoja uuteen uskoon, kun Aki Keinäsen 600. Mestis-ottelun ja Kalle Valtolan puolustajien piste-ennätyksen lisäksi Julius Pohjanoksa hallitsi sarjan maalivahtitilastoja samalla, kun TUTO siirtyi Mestiksen maraton-tilaston kärkipaikalle. 

Maraton-taulukon kärkipaikka haltuun

Kuluvaan Mestis-kauteen maraton-taulukon toiselta sijalta lähtenyt TUTO nappasi kauden aikana taulukon ykköspaikan, jättäen nykyisin Liiga-kaukaloissa pelaavaan KooKoon toiselle sijalle. Huomionarvoista suorituksessa on se, että kärkipaikasta huolimatta TUTOlla on kaksi kautta ja 32 ottelua kouvolalaisia vähemmän pelattuna.

Mestiksen (entinen l-divisioona ja Fazer-liiga) maraton-taulukon TOP 3 vuodesta 1975 tähän päivään: (lähde: Mestis)
 

Joukkue Kaudet Ottelut Pisteet
TuTo / TUTO Hockey 34 1513  
KooKoo 36 1545  
JoKP/K-Karhut/Jokipojat 32 1424 1817

 

Maalivahtitilastot Pohjanoksan hallintaa

Täksi kaudeksi Kupittaalle saapunut 21-vuotias maalivahtilupaus Julius Pohjanoksa otti Mestiksen upealla tavalla haltuunsa heti tulokaskaudellaan: torjuntaprosentilla 92,31 ”Julle” oli vähintään kolmasosan kaudesta pelanneista maalivahdeista ykkönen, jonka lisäksi hän kirjautti tililleen komeat seitsemän nollapeliä. Myös Pohjanoksa itse kertoo tulokaskauden olleen onnistunut.

”Ihan hyvät fiilikset jäi runkosarjasta henkilökohtasella tasolla. Parantamisen varaa on aina, mutta kokonaisuudessaan saa olla tyytyväinen omiin peleihin runkosarjassa.”

Kevään kotiavaus pelataan Marli Areenalla huomenna maanantaina (12.3.), kun TUTO ja K-Vantaa kohtaavat kiihkeän puolivälieräsarjan toisessa ottelussa. Edullisemmat ennakkoliput klo 18:30 alkavaan matsiin TÄSTÄ!


 

Jaa eteenpäin:

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää