TUTO lähtee Savonlinnaan murtamaan SaPKo-kirousta

SaPKo – TUTO Hockey

Ke 27.1. klo 18.30

Savonlinna

TUTO Hockey pelaa keskiviikkona kolmannen reissupelin putkeen, kun se kohtaa Savonlinnassa SaPKon. Pässipaidat ovat voittaneet kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista maalilla. TUTO kärsi myös viikonloppuna kaksi maalin vierastappiota, kun Jokipojat voitti turkulaiset jatkoajalla maalein 4-3 ja Hokki oli Kajaanissa viime hetkien maalilla 2-1 parempi.

”Pelattiin hyvin, mutta ratkaisu jäi uupumaan ja pelit valitettavasti kääntyivät maalin tappioiksi. Siihen täytyy panostaa, että pelit kääntyvät tästä eteenpäin maalin voittoihin meille”, sanoo TUTO-puolustaja Otto-Eemeli Linke.

TUTO ja SaPKo ovat kohdanneet kuluvalla kaudella siis kolmesti ja kaikki kamppailut ovat päättyneet savonlinnalaisten maalin voittoon. SaPKo on Mestiksessä tällä hetkellä neljäntenä ja TUTO kuudentena. Joukkueiden välistä eroa on yhdeksän pistettä ja pässipaidat ovat pelanneet yhden ottelun turkulaisia enemmän.

”SaPKo on hyvä joukkue ja siellä on paljon hyviä pelaajia. He yrittävät nimenomaan pelata ja heillä on ilmeisesti hyvä maalivahtikin tällä hetkellä maalissa, joten kyllä meidän täytyy täydet 60 minuuttia pelata hyvin, että saadaan sieltä kolme pistettä mukaan Turkuun”, Linke kertoo ja kehaisee samalla SaPKon TPS-lainaa ja nuorten MM-hopeamaalivahtia Alexandar Georgiyevia.

”Eiköhän me olla saatu noista meille maalin tappioiksi kääntyneistä peleistä sellainen extraboosti. Kyllä me nyt halutaan näyttää, että se on aika paljon kivampi voittaa se peli vaikka maalilla kuin hävitä maalilla.”

”Me ollaan se nyt ryhmässä puhuttu, että trendi on tästä eteenpäin se, että me voitetaan ne pelit maalilla”, naulaa Linke.

”Pelien takia täällä ollaan”

25-vuotias Linke palasi tovi sitten loukkaantumisen jälkeen takaisin TUTOn pelaavaan kokoonpanoon. Tilille on kuluvalla kaudella kertynyt 25 ottelua, joissa on syntynyt seitsemän syöttöpistettä.

”Hauskaahan se on pelata, kun aika pitkä aika meni loukkaantuneena. Yksin treenaamisen ja pelaamisen ero on huikea ja pelien takia täällä ollaan.”

SaPKo – TUTO Hockey keskiviikkona klo 18.30 alkaen Savonlinnassa. Ottelun näkee osoitteesta www.fanseat.com. TUTO saa riveihinsä myös uutta verta, kun SaiPasta saapunut William Mäkinen debytoi turkulaisten paidassa. Myös Kristian Järvinen on toipunut kolhuistaan jälleen pelikuntoon.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää