TUTO lähtee kääntämään kurssiaan Lempäälään

LeKi – TUTO Hockey

25.11. klo 18.30

Lempäälä

Neljä edellistä otteluaan hävinnyt TUTO Hockey matkustaa keskiviikkona Lempäälään LeKin vieraaksi. Mikään muu kuin voitto ei ottelusta kelpaa.

”Pelin taso on vähän laskenut. Viimeisissä peleissä ollaan jääty keskimäärin viittä maalia per maalipaikka vajaaksi ja se on totta kai ihan selvästi alkanut hermostuttaa”, kertoo TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen.

”Uskon kuitenkin, että saatiin maanantaina vähän puhuttua kenttäpelaajien kanssa siitä, ettei rentous saa unohtua, vaikkei tulosta olekaan tullut siihen malliin mitä pojat ovat odottaneet.”

TUTO ja LeKi ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti Turussa. Ensimmäisen TUTO voitti jatkoajalla 5-4 ja toisen varsinaisella peliajalla 4-3, joten myös keskiviikolta voidaan odottaa tiukkaa taistelua. Turkulaisten maalivahti otteluun vaihtuu, kun HPK:sta lainalla oleva Kristian Järvinen on tervehtynyt viikonlopun kuumeilustaan. 

”Järvinen on nyt sairastelunsa sairastellut ja saadaan se uuniin”, Lehkonen sanoo.

Sillanpää paikkaamaan Pulliaista

TUTO sai myös keskushyökkääjäosastolleen mieluisan vahvistuksen, kun KHL- ja Liiga-kokemusta omistava Severi Sillanpää saapui Turkuun. Mies tuli paikkaamaan Tuukka Pulliaisen jättämää aukkoa TUTOn sentteriosastolle. Pulliainen on ollut loukkaantuneena koko kauden.

”Uskon, että myös keskikaistamme vahvistuu aika paljon. Tuukkaa ollaan tietenkin odotettu koko ajan, mutta kyllä se Tuukan tuleminen nyt siirtyy varmaan tammikuun puolelle”, kertoo Lehkonen.

Korvaaja on kuitenkin enemmän kuin mies paikallaan.

”Severi (Sillanpää) siirtyy siihen ja nämä ensimmäiset päivät mitä Severi on ollut mukana, on hän tuonut tuonne koppiinkin jo lisää johtajuutta”, ”Ika” kehuu.

2013 Suomen mestaruuden Porin Ässissä voittanut Sillanpää istutetaan näillä näkymin Mikko Laineen ja Mika Hyvärisen keskelle.

”Mies on ollut treeneissä hyvä ja hän on muutenkin erittäin hyvä lisä tähän meidän juttuumme. Näyttää hyvältä koostumukselta tuo, missä on Laineen Mikko, Hyvärinen ja Sillanpää.”

”Kopissa paljon potentiaalia”

Toinenkin ketjumuutos on tiedossa, kun pari peliä keskushyökkääjänä pelannut Aki Juusela siirtyy takaisin laitaan. Kavereikseen mies saa Saku Salmisen ja Rasmus Kulmalan, joiden ketjun aiempi kolmas lenkki Timi Lahtinen palasi takaisin Espoo Bluesiin. 

”Juusela sai viime pelissä pienen sormivamman. Se oli kuitenkin odotettua lievempi ja vaikuttaa ainakin treeneissä hyvältä koostumukselta tuo Juusela-Salminen-Kulmala”, sanoo Lehkonen.

TUTO Hockey majailee Mestiksessä tällä hetkellä sijalla seitsemän, kun LeKi on heti perässä kahdeksantena. Joukkueiden välillä on eroa kolme pistettä.

”Fiilis on hyvä ja kopissa paljon potentiaalia. Tämä kun selvitetään ja päästään normirytmiin, niin uskon, että joukkue on paljon vahvempi loppukautta ajatellen.”

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää