TUTO lähtee hurjassa voittoputkessa "tosipeleihin"

TUTO Hockey – K-Vantaa

Ti 11.3. klo 18.30

Marli Areena

TUTO Hockey lähtee huomenna starttaaviin Mestiksen pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Kansan keskuudessa puhutaan usein tosipeleistä, mutta päävalmentaja Ismo Lehkonen on asiasta toista mieltä.

”Tosipelejä on ollut jo 56 kappaletta runkosarjan aikana. Olisi katsojien aliarvioimista, mikäli pelaajat eivät antaisi kaikkeaan joka ilta”, Ika lataa.

Kapteeni Antti Virtanen ja Anrei Hakulinen kuitenkin myöntävät, että pientä ekstraa pudotuspelit tuovat pelaajien arkeen.

”Kyllä nämä vähän totisempia ovat kuin runkosarjapelit, vaikka Ika muuta sanookin”, Hakulinen paukauttaa.

TUTO oli alkuvuodesta yli kymmenen pistettä Vaasan Sportia perässä, mutta nousi vahvalla kirillään vaasalaisten ohi. Viimeisestä 17 ottelustaan TUTO voitti peräti 16.

”Playoff-peleihin on helpompi latautua, mutta ei sitä vaikeutta ollut runkosarjassakaan, kun taisteltiin ykköspaikasta”, Virtanen täsmensi kokemattomamman Hakulisen puheenvuoroa.

Urheilullisuus ja oma tekeminen keskiössä

Ismo Lehkonen astui päävalmentajan saappaisiin vajaa vuosi sitten. Tuolloin hän ja seurajohto asettivat yhdessä aikataulun jossa Mestiksen huipulle noustaisiin – urheilemalla.

”Tavoitteena oli saada kahden vuoden aikana urheilulliset askelmerkit kohdalleen”, Ika kertoi.

Päävalmentajan silmin asetelmat runkosarjapeleihin valmistautumisesta eivät eroa pudotuspeleissä merkittävästi.

”Meillä on ajattelutapa läpi kauden ollut paras yhdestä.”

Pelaajat ovat päävalmentajansa kanssa yhtä mieltä siitä, että fokuksen pitää olla pelissä ja omassa pelaamisessa.

”Ei meidän tarvitse miettiä sitä mitä vastustaja tekee. Riittää, kun teemme samoja asioita mitä runkosarjassa, mutta vielä vähän paremmin ja huolellisemmin”, kapteeni Virtanen ennakoi.

Hakulinen jatkoi samalla linjalla – oma tekeminen on ratkaisevaa, kuten viime keväänä Peliitat-sarjassa nähtiin.

”Viime vuosi opetti sen, ettei saa turhautua, vaan pitää luottaa siihen omaan tekemiseen alusta asti”.

Varaa paikkasi TUTOn kannujahdissa TÄSTÄ!

 

”Hakulinen pelaa jos herää ja Virtasen Antti pelaa, jos emäntä antaa luvan”, vitsaili Ika pressissä.

 

 

Jaa eteenpäin:

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää

TUTOn hyökkääjätähti Roope Ranta kävi toimittamassa Lausteen perhekuntoutuskeskukseen 100 kappaletta ottelulippuja TUTOn otteluihin. Perhekuntoutuskeskuksen johtaja Kim...

Lue lisää