TUTO lähetti K-Vantaan tylysti kesälomalle

TUTO Hockey – K-Vantaa

4-2 (1-0, 1-2, 2-0) Yleisöä: 1867

Tilastot

TUTO Hockeyn ja K-Vantaan viides pudotuspelikohtaaminen jatkoi samaa kaavaa kuin aiemmatkin. Ottelu oli tasaista vääntöä ja lopullinen paremmuus selvisi vasta kolmannessa erässä, kun TUTO päätti, että tämä sarja on nyt tässä ja lähetti vantaalaiset kesälomalle maalein 4-2 ja otteluvoitoin 4-1.

”Kun kauteen lähdettiin, niin halusimme olla värikäs joukkue, joka uskoo vähän omanlaiseen toimintaan ja omiin arvoihin. Sitä kautta tiesimme myös, että meistä tulee tämän sarjan tarkkailuluokka. Ryhmä on ollut sitkeä, kova ja kurinalainen. Olen erittäin tyytyväinen, että päästään nyt seuraavalle rastille. Uskon, että saadaan tästä älyttömästi virtaa ja ollaan valmis sitten mittaamaan se, että riittääkö oma tasomme finaalipaikkaan”, sanoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

Avauserän ainoasta osumasta vastasi TUTOn Tony Vidgren, joka ohjasi ylivoimalla Lauri Kärmeniemen siniviivakudin verkkoon. Erä oli muutenkin TUTO-merkkinen, mutta ottelusarjassa K-Vantaata pystyssä pitänyt Aaro Peltonen oli tässäkin kamppailussa mies paikallaan.

Iossafov piti vantaalaiset pelissä mukana

Vierailija K-Vantaan illan hahmo oli kuitenkin kultakypärä Artem Iossafov, joka toi lohipaidat toisessa erässä kahdesti tasoihin. Ensimmäinen osuma syntyi TUTOn kevyehkön uneliaisuuden seurauksena, kun toinen erä oli vanhentunut vain 15 sekuntia.

Toinen Iossafovin maaleista syntyi ylivoimalla, kun TUTO-puolustuksen purkuyritykset jäivät onnettomiksi. Anrei Hakulinen istui maalin aikana jäähyllä helposti vihelletyn väkivaltaisuusjäähyn seurauksena. 

Hakulinen oli erässä mukana hyvässä ja pahassa, sillä mies vastasi myös TUTOn toisen erän ainoasta maalista. Tämäkin osuma syntyi ylivoimalla, kun Hakulinen nousi tyylilleen uskollisesti kulmasta maalintekopaikkaan ja löi ranteet lukkoon.

”Kaikki mehu irti mitä voi ottaa”

TUTOlta löytyi kuitenkin kolmannessa erässä vielä yksi vaihde ja joukkue paineli voittoon. Ensin Lauri Kärmeniemi laukoi tilanteeksi 3-2 ja hetkeä myöhemmin oivaan vireeseen intoutunut Anrei Hakulinen rankaisi K-Vantaata toistamiseen.

Sinipaitainen kotijoukkue joutui ottelun lopussa vielä pelaamaan pitkät pätkät alivoimaa, mutta uhrautuva puolustus kesti ja TUTO jatkaa välieriin 4-1 voitoin.

”Kyllähän me otettiin tuosta joukkueesta kaikki mehu irti mitä voi ottaa. Moni odotti, että sarja menee TUTOlle puhtaasti 4-0, mutta saatiin lyötyä kapuloita rattaisiin sen verran, mitä pystyttiin tekemään. Täysi tunnustus ja kiitos koko joukkueelle hienosta taistelusta. Tehtiin tästä ihan hyvä sarja ja TUTOlle onnea jatkoon”, päätti K-Vantaan valmentaja Jami Kauppi.

Välierissä turkulaisia vastaan tulee joko Kajaanin Hokki tai Mikkelin Jukurit, mikäli mikkeliläiset onnistuvat tiputtamaan Vaasan Sportin jatkosta.

 

TUTOn 3-2 voittomaalista vastasi hienon ottelun pelannut Lauri Kärmeniemi.

Jaa eteenpäin:

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää