TUTO lähtee kaatamaan sarjakärkeä Heinolassa

Peliitat – TUTO Hockey

Ke 23.9. klo 18.30

Heinola 

Kauden avausvoitto tuli tilille perjantaina, kun LeKi kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen Kupittaalla jatkoajan jälkeen numeroin 5-4.

LeKi näytti jo vievän pisteet mukaansa Lempäälään, mutta TUTO nousi lopussa tasoihin ja Iikka Kangasniemen maali jatkoajalla toi turkulaisille kauden ensimmäiset pisteet.

”Vaikeiden ja värikkäiden vaiheiden jälkeen irtosi lopulta voitto, kun näytti jo luu jäävän käteen. Mutta hyvä, että jätkät saivat ottelun tasoihin ja lopulta jatkoajalla voiton”, totesi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen perjantain kamppailusta. 

”Ekan voiton ottaminen on aina työn ja tuskan takana, mutta nyt isoin juttu on olla kärsivällinen. Meidän pelitapa on kuitenkin niin vaativa jalkavuuden kannalta, että toivottavasti se lukkiutuu nopeasti pelaajien selkäytimiin.”

Heinola on paha paikka vierailla

TUTO ei saanut viime kaudella yhtään pistettä mukaansa Heinolasta, joten kova peli on jälleen tiedossa. Joukkueessa tiedostetaan viime vuosien vierassaldo ja siihen haetaan muutosta.

”Me tiedostetaan se, että Heinola on ollut erittäin vaikea paikka meille. Huomenna täytyykin olla kurinalainen, sillä jäähyboksista ei pelejä voiteta.”

”Silti täytyy olla riittävän aggressiivinen ja aktiivinen, eikä pelätä jäähyjä”, Lehkonen sanoo.

Peliittojen selkeä vahvuus on vahva puolustuspelaaminen ja TUTOn täytyy taistella tiensä maalipaikoille.

”He eivät paljon riskejä ota ja puolustaminen alkaa jo keskialueelta. Meidän hyökkäyspelaamisen täytyy olla sellaista, että pääsemme laadukkaisiin maalipaikkoihin ja vedot lähtevät napsusta”, ennakoi Lehkonen keskiviikon peliä.

TUTOn pelaajista Anton Ollikaiselle (kuvassa) ja Joona Montolle keskiviikon vastustaja on tuttu, sillä molemmat pelaajat pelasivat vielä viime kaudella Peliitoissa. Peliitat – TUTO Hockey alkaa keskiviikkona Heinolassa klo 18.30.

Jaa eteenpäin:

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää

TUTOn hyökkääjätähti Roope Ranta kävi toimittamassa Lausteen perhekuntoutuskeskukseen 100 kappaletta ottelulippuja TUTOn otteluihin. Perhekuntoutuskeskuksen johtaja Kim...

Lue lisää