TUTO kyykytti röyhkeästi RoKia ja nappasi kauden avausvoiton

TUTO Hockey – RoKi

5-2 (0-0, 3-1, 2-1)

Tilastot

TUTO Hockey ja RoKi pelasivat lauantaina Marli Areenalla kiihkeän kamppailun, jossa kotijoukkue otti kautensa avausvoiton lukemin 5-2. Kotiottelu alkoi poikkeuksellisen juhlallisin menoin, kun TUTO-legendat Aki Keinänen ja Tuukka Pulliainen palkittiin Mestis-saavutuksistaan.

”Tärkeä ja vapauttava voitto. Tämä oli meiltä hyvä peli, eikä voittokaan enää kiertänyt. Se olisi voinut tulla jo edellisessä ottelussa tai kauden avauspelissä, mutta hyvä näin. Positiivinen ensimmäinen viikko, ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan”, tiivistää TUTOn päävalmentaja Miika Elomo tunnelmiaan voitokkaan ottelun jälkeen.

Ottelun luonne tuli selväksi heti avauserässä, vaikka maaleja ei tullutkaan. Päättäväinen peli sisälsi alusta alkaen kiihkeää kamppailua, nopeita tilanteita ja runsaasti maalipaikkoja. Tolpat kilahtelivat vierasjoukkueen päädyssä, vaikka RoKi yrittikin siirtää painetta TUTOn päähän. Molemmat joukkueet olivat tulleet voittamaan eikä kumpikaan suostuisi antamaan periksi.

Toisessa erässä nähtiin TUTOn avausmaali, kun hyökkääjä Timi Lahtinen löi lätyn pussiin. Maalista ei ehditty kovin kauan iloita RoKin tasoittaessa tilanteen Olli-Matti Järvelän ylivoimamaalilla. Yllättävästä tasoituksesta huolimatta TUTOlla riitti kamppailuvoimaa. Joukkue nousi nopeasti takaisin ottelun johtoon hyökkääjä Hannu Kurun toimittaessa kiekon maaliin. Toisen erän aikana kotijoukkue pääsi vielä kerran näyttämään Rovaniemen miehille, kun Samu Suominen teki maalillaan eroa vierasjoukkueeseen. Maali oli puolustajalle Mestis-uransa ensimmäinen.

Viimeinen erä polkaistiin käyntiin TUTOn ylivoimalla. Johtoasemastaan huolimatta kotijoukkue jatkoi tiukkaa laukomista rovaniemeläisten maalia kohti. Se tuotti myös tulosta. Hyökkääjä Mikko Laine tykitti Turkuun ottelun neljännen maalin. Tässä vaiheessa RoKi päätti luopua maalivahdistaan ja otti kentälle lisäapua. Sehän kannatti, sillä vierasjoukkue kavensi tilannetta maalin verran tekijänään Tuomas Komulainen. Vauhtiin päästyään TUTOa on kuitenkin vaikea pysäyttää. Hyökkääjä Tomi Wilenius hyödynsi ottelun viimeiset minuutit ja kuljetti kiekon vielä kerran maaliin sinetöiden ottelun lukemiin 5-2.

”Peli oli tänään selkeä. Vietiin peliä alusta loppuun. Pieni herpaantuminen siinä meinasi tulla, ja RoKi pääsi kaventamaan. Muistutin siinä kohtaa, että pelaajilla ei vapaita työpaikkoja ole. Nyt voi olla kaikin puolin tyytyväinen”, toteaa Elomo.

RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen joutui joukkueensa tavoin nielemään tappion.

”Ei saatu oikein minkäänlaista kiekollista peliä ottelun alussa. Jaksettiin kyllä luistella, mutta mentaalipuolella jäi vajaaksi. Mietittiin liikaa, mihin sitä kiekkoa pitää laukoa. Tänään ei onnistuttu. Uutta piippuun”, summaa Hirvonen.

TUTO-valmentaja Elomo on kauden ensimmäiseen viikkoon tyytyväinen.

”Tämä viikko oli kaudelle hyvä alku. Hyvä muistutus siitä, että yhtään ohipeliä ei voi kukaan pelaaja ottaa. Sarja on niin tasainen. Nyt vähän happea ja maanantaina treenit jatkuu.”

Voimakaksikko palkittiin Mestis-sarjan saavutuksistaan

Kauden avausvoittoon johtanut ottelu pyöräytettiin käyntiin juhlallisissa tunnelmissa. Varsinaisena voimakaksikkona tunnetut TUTO-legendat Aki Keinänen ja Tuukka Pulliainen palkittiin Mestis-saavutuksistaan. Keinänen rikkoi 200 maalin rajapyykin ja Pulliainen oli pelannut näyttävät 400 Mestis-ottelua. Molemmat tulivat täyteen keskiviikkona 14.9. TUTO Hockey – Espoo United -pelissä. Palkinnon kävivät jakamassa Reijo Paksal yhdessä seuran suurimpien legendojen Seppo Lindströmin ja Urpo Ylösen kanssa.

Hyökkääjä Aki Keinänen on tällä hetkellä itse poissa pelistä, mutta tavoitteita riittää myös tälle kaudelle. Ne ovat yksittäisiä maaleja suurempia.

”Itsellä on tavoitteena auttaa joukkueen nuoria. Tietysti olisi myös hienoa vielä joukkueenakin voittaa jotain. Tärkeintä on, että joukkue pärjää ja olisi hienoa päättää tämä kausi voittoon. Silloin kausi olisi mennyt itselläkin hyvin”, suunnittelee Keinänen.

Kaukaloon Keinänen toivoo palaavansa mahdollisimman pian.

TUTO Hockeyn kausi jatkuu perjantaina 23.9. vieraspelillä Espoossa vastassaan Espoo United. Seuraava kotiottelu pelataan Marli Areenalla lauantaina 24.9. klo 17.00, kun vieraaksi saadaan SaPKo. Osta liput ennakkoon edullisemmin Ticketmasterin lippukaupasta tai TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää