TUTO kylvetti sarjanousijaa

HCK – TUTO Hockey

1-7 (0-2, 0-2, 1-3)  TILASTOT


TUTO Hockey lähti Keravalle niskassaan kirvelevä kotitappio Vaasan Sportille. Tämä oli selkeästi sisuunnuttanut turkulaisjoukkueen, eikä vastustajalla ollut pelissä mitään jakoa. Loppunumerot 1-7 kertovat ottelusta kaiken oleellisen.

– Erittäin hyvä valmistautuminen meiltä peliin. Koko joukkue pelasi erittäin hyvää viisikkopeliä. Olimme selvästi parempi joukkue. Kahdessa ensimmäisessä erässä Aaro Peltonen teki pari haamutorjuntaa HCK:n maalilla ja piti tilanteen tiukkana. Kolmannessa erässä saatiin sitten vielä muutama onnistuminen. Mikä tärkeintä nyt onnistumisia tuli laajalle rintamalle. Tästä on hyvä jatkaa huomenna Lempäälässä, kommentoi katsomon puolelta ottelua seurannut Juhani Tamminen.

Maalinteon aloitti avauserässä uusittu kakkosketju, jossa Jesse Winchesterin laidoilla painelivat Jared Boll ja Arttu Niskakangas, joista jälkimmäiselle avausmaali heti ottelun ensimmäisellä minuutilla.

TUTO pääsi pelaamaan ylivoimaa ottelussa kaikkiaan kuudesti, tehden näissä kolme ylivoimamaalia.

Ensimmäisestä ylivoimaosumasta vastasi hyvin pelannut ykkösviisikko, kun Derek Famulare siirsi TUTOn seitsemännellä minuutilla kahden maalin johtoon.

Muista ylivoimalla syntyneistä maaleista vastasivat Pasi Hirvonen sekä Ville-Vesa Vainiola.

HCK pääsi yrittämään myös kuudesti maalintekoa ylivoimalla, mutta TUTOn alivoima kesti kaikki yritykset hienosti.

Aaro Peltonen piti hyvillä otteillaan kotijoukkue HCK:n pelissä jotenkuten mukana kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa erässä hän teki tilaa Karri Herraselle, joka joutui antautumaan vielä kolme kertaa.

Positiivista TUTOn pelissä oli hyvä valmistautuminen sekä laajalla rintamalla onnistunut hyökkäyspeli. Kaikki neljä ketjua onnistuivat maalinteossa ja sairastuvan puolelta paluun pelaavaan kokoonpanoon tehnyt Samu Pitkänen pääsi heti maalin makuun.  TUTOn NHL-avut pääsivät myös mukavasti tehopisteille, kun Jared Boll iski yhden maalin ja Jesse Winchester saalisti kaksi syöttöpistettä.

TUTO jatkaa pelejä huomenna, kun se matkaa LeKin vieraaksi Lempäälään, jossa paluun penkin taakse tekee myös rangaistuksensa kärsinyt Juhani Tamminen.

– Pelin seuraaminen katsomosta käsin on ollut virkistävä kokemus ja se on antanut arvokasta tietoa minulle siitä, että hommia on vielä paljon tehtävänä. Mielelläni kuitenkin palaan koppiin ja vaihtopenkin taakse, tuumi Tamminen.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää