TUTO koulutti JYP-Akatemiaa kovalla kädellä

TUTO Hockey – JYP-Akatemia

6-2 (4-0, 2-1, 0-1)

Tilastot

TUTO Hockey ja JYP-Akatemia pelasivat Marli Areenan perjantai-illassa viihdyttävän kamppailun, jossa kuskin paikalla viihtyi paremmin TUTO. Pisteet jäivätkin Turkuun selkein 6-2 lukemin.

Kotijoukkue otti heti avauserässä vierailijoilta luulot pois, kun se iski neljä maalia taululle. Maalinteossa onnistuivat Kalle Moisio, Olli-Pekka Heinimäki, Atte Sillanpää ja Hannu Kuru. Varsinkin Sillanpään osuma oli näyttävä, kun hän syötteli Anton Kokkosen kanssa koko Akatemian puolustuksen sekaisin ja iski lätyn tyhjään pussiin.

”Näissä TUTOn ja JYP-Akatemian välisissä otteluissa on ollut tietynlainen kaava. TUTO on tullut pari kertaa todella kovaa alkuihin ja he ovat pystyneet niistämään meidät niissä. Kerran ollaan kotona tultu kovaa ja pystytty ikään kuin yllättämään”, totesi JYP-Akatemian valmentaja Jukka Ahvenjärvi ottelun alusta, jossa vierailijat jäivät kotijoukkueen jalkoihin.

Tärkeä kotivoitto

TUTO hävisi vuoden ensimmäisen kotiottelun KeuPa HT:lle jatkoajalla. Nyt joukkueella olikin eräänlainen näytönpaikka kotiyleisönsä edessä. 

”Hyvä valmistautuminen pojilla ja joukkue oli kerännyt aikamoiset patterit täyteen. Tänä vuonna ei olla kotona voitettu. On ollut tahmeaa ja ollaan vähän ujosteltu, eivätkä pojat ole oikein uskaltaneet esiintyä. Tänään oli ekassa erässä kyllä hyvä draivi pojilla päällä”, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kehaisi.

Toisessa erässä Rasmus Kulmala ja Mikko Laine veivät TUTOn jo 6-0 johtoon ennen kuin Henri Auvinen onnistui ohittamaan TUTO-maalivahti Kaapo Kähkösen ensimmäisen kerran. Kolmannen erän ainoasta osumasta vastasi vierasjoukkue, kun Waltteri Lehtonen kaunisteli lukemiksi 6-2.

”Siitä olen kuitenkin ylpeä, että pystyttiin petraamaan pelin edetessä ja lähdettiin voittamaan viimeistä erää ja hakemaan hyvää tunnetta huomista kohti”, Ahvenjärvi totesi.

Ero kaventui

TUTO iski tänään maaleja laajalla rintamalla, kun jokaisella kuudella maalilla oli eri tekijä. Tuukka Pulliaisen, Timo Pärssisen ja Oskari Lehtisen poissaollessa onkin tärkeää, että maalintekovoimaa löytyy muualtakin.

”Olen tyytyväinen koko joukkueen esitykseen, kyllä se lupauksia herättävä oli. On periaatteessa ihan sama ketä sinne pistää pelaamaan ja kenen kanssa tahansa, niin kyllä niillä jalka liikkuu. Tämä oli poikienkin kannalta sellainen hyvä mittari, että saatiin kotivoitto tähän vuoden alkuun”, päätti Lehkonen.

TUTO Hockey kuroi voitolla ottelun enemmän pelanneen sarjakolmosen JYP-Akatemian eron neljään pisteeseen. TUTOn pelit jatkuvat heti lauantaina Keuruulla KeuPa HT:tä vastaan.

 

TUTO pääsi juhlimaan kuudesti yli 1600-päisen kotiyleisön edessä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää