TUTO kohtaa Iisalmen Peli-Karhut historiallisessa ottelussa

TUTO Hockey – IPK
Pe 3.2.2017 klo 18.30
Marli Areena

Perjantain ottelu on ensimmäinen TUTOn kotipeli kahdeksaan vuoteen, joka televisioidaan suorana vapaalla kanavalla. Ylen TV-ottelussa vastaan asettuu Mestiksen sarjajumbo, Iisalmen Pelikarhut, joka kaatoi eilisessä kotiottelussaan JYP-Akatemian lukemin 2 – 1. Sarjakakkonen TUTO puolestaan lähtee otteluun kahden peräkkäisen voiton siivittämänä.

Ainutlaatuisen näytöksen kautta kohti runkosarjan loppuhuipennusta

Edellisen kerran kun TUTO Hockeyn kotiottelu televisioitiin, pelattiin kautta 2008 – 2009 ja ottelun televisioinnista vastasi jo edesmennyt Urheilukanava. Kyseisellä kaudella TUTOn paidassa pelasivat nykyisen joukkueen pelaajista ainoastaan Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen. TV – otteluiden paluu Kupittaalle on ainutlaatuinen tapahtuma paitsi yleisölle ja seuralle, myös pelaajille. Hyökkääjä Joonas Toivanen lupaileekin TUTOn laittavan kunnon esityksen pystyyn.

-Hienot ja odottavat fiilikset. Toivottavasti tulee paljon yleisöä paikan päälle ja hyvä tunnelma. Me yritetään laittaa hyvä show pystyyn ja otetaan sitä kautta kolme pistettä.

Kolmen sarjapisteen nappaaminen olisi TUTOlle elintärkeää, sillä Mestiksen kärkipaikalla keikkuva SaPKo on enää neljä pistettä TUTOa edellä, kun Mestiksen runkosarja kääntyy kohti loppusuoraa. IPK ottelun jälkeen TUTOlla on jäljellä 10 ottelua, ennen pudotuspelien alkua. Vaikka pelaajien fokus pysyykin tiukasti nykyhetkessä, on oman joukkueen otteita tarkasteltava kriittisellä silmällä myös kevään ratkaisupelejä ajatellen. Toivasen mukaan parannettavaa löytyy edelleen kaikilta osa-alueilta.

”Kaikkia osa-alueita pitää pystyä vielä parantamaan, kun kevät lähestyy.”

Kuntopuntari TUTOn puolella

Molemmat joukkueet ovat vuoden vaihtumisen jälkeen ehtineet pelata yhdeksän ottelua. Perjantain vierasjoukkue IPK on onnistunut näistä otteluistaan voittamaan ainoastaan kaksi, kun taas TUTOn voittosarake on vastaavassa ajassa kasvanut kuudella voitolla.

Tilastojen valossa TUTO siis lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, eikä sarjataulukkokaan iisalmelaisten ennakkoasemaa nosta. Pelikarhuja ei kuitenkaan sovi aliarvioida, vaikka tilastot viittaavatkin TUTOn osalta ennakkosuosikin asemaan. Keskiviikkona JYP-Akatemian komeasti kaatanut iisalmelaisryhmä on osoittanut, että tiiviillä puolustuspelillään se pystyy kaatamaan myös sarjan kärkijoukkueita. Tiiviimpää puolustuspeliä ovat rakentamassa muun muassa Liigasta lainatut Denis Godla, Henri Auvinen, sekä suomikiekon tuorein superlupaus; 16-vuotias puolustaja Mikko Kokkonen. Myös eilisessä ottelussa paluun kentille tehnyt TUTO-kapteeni Anssi Virkki tiedostaa IPK:n vahvuudet.

-Vähän erilainen peli on varmaan kun Hermestä vastaan. Vastustaja ei ole ehkä yhtä aktiivinen, kuin kotijoukkue täällä oli. Meidän pitää löytää keinot sen trap-pelaamisen ja muun murtamiseen. Veikkaan että saadaan hyvin yleisöä paikalle, kun on lippukampanja ja Ylen peli, niin hieno ilta tulee kyllä perjantaina.

Hermestä vastaan pelatussa ottelussa TUTO vyörytti peliä laajalla rintamalla, eikä kotijoukkueelle jätetty juurikaan mahdollisuuksia. Ottelussa upealla rannelaukauksella TUTOn viidennen maalin viimeistellyt Warkiksen kasvatti Joonas Toivanen näkee, että perjantain ottelun ratkaisu piilee hyvässä liikkeessä ja kurinalaisessa pelaamisessa.

-Jos saadaan pidettyä sama liike ja kurinalaisuus kun Hermestä vastaan, niin ollaan varmasti vahvoilla

Erikoisohjelmaa luvassa

Kun samaan pakettiin lyödään perjantai-ilta Marli Areenalla, sarjan kärkipaikan jahtaaminen ja Ylen televisioima ottelu, ovat erikoisohjelmat enemmän kuin paikallaan. Perjantaina siitä vastaa numerolla 21 varustettu Seppo, jonka lisäksi TUTO on lanseerannut ottelua varten lipputarjouksen.

Numeroa 21 selässään kantava Seppo ei suinkaan ole vuosina 1994 – 1996 TUTOa SM-Liigassa edustanut legendaarinen Jukka Seppo, vaan kyseessä on otteluisäntänä toimivan Viestintäliigan koiraosakas Seppo. Sosiaalisen median puolella viihdyttämiseen erikoistunut sympaattinen collie saapuu pudottamaan ottelun avauskiekon.

Viestintäliigan koiraosakas Seppo pudottaa TUTO Hockey – IPK ottelussa avauskiekon.

Historiallista TV – ottelua juhlistaakseen TUTO tarjoaa kaikki ennakkoon ostetut kaarre – ja pääkatsomon liput 5 eurolla. TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen kertoo ottelun olevan valtava näytönpaikka ja mahdollisuus koko TUTOn organisaatiolle.

”Ensinnäkin tämän kauden yksi parhaista uudistuksista Mestiksen osalta on ollut yhteistyön alkaminen Ylen kanssa. On upeaa saada myös TUTOn kotiottelu näytettäväksi Ylen kanavalla. Meille tämä on valtava näytönpaikka ja mahdollisuus. Haluamme näyttää koko Suomelle, että Mestis-kiekko on Turussa mitä parhainta ja värikkäintä lätkäviihdettä, joka sopii koko perheelle.”

TUTO odottaa otteluun normaalia enemmän yleisöä, joten saavuthan ajoissa paikalle.

Hanki lippusi ennakkoon 5 euron hintaan TÄSTÄ tai Ticketmasterin ennakkomyyntipaikoista! Ostaessasi lipun Marli Areenan lipunmyyntipisteestä voimassa ovat normaalit ovimyynnin hinnat.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää