TUTO kaatoi Peliitat kolmannen erän maaleilla

Peliitat – TUTO Hockey:
2-4 (0-0, 1-2, 1-2)  TILASTOT

 

Keskiviikkoisen maraton-ottelun jäljiltä ei ollut kummankaan joukkueen pelaajissa havaittavissa väsymisen merkkejä. Vaikka ottelussa saatiin odotella avausmaalia aina toisen erän loppupuolelle, nähtiin kaukalossa vauhtia ja vaarallisia tilanteita heti ensi minuuteista lähtien.

Peliitat oli ottelun ensimmäisessä erässä jopa aavistuksen hallitsevampi, mutta Tommi Virtanen TUTOn maalilla pelasi todella vakuuttavin ottein. Peliittojen paras paikka siunaantui ylivoimalla Henri Manniselle, mutta mies sutaisi ohi kiekosta, kun edessä ammotti täysin tyhjä verkko.

Ottelun avausmaalista vastasi TUTOn Lauri Kärmeniemi, joka laukoi siniviivalta etukulmaan Juha Virtasen tehdessä loistavasti maskia maalivahti Joonas Kuuselan eteen. Syöttöpisteet merkittiin Tuukka Pulliaiselle ja Aki Keinäselle, mutta iso osa kunniasta kuuluu myös Tommi Virtaselle, jonka rohkean mailapelaamisen ansiosta kiekko saatiin nopeasti hyökkäysalueelle.

Peliitat oli keskiviikkona Turussa varsin tehokas ylivoimalla ja sama oli tahti perjantaina. Tony Vidgrenin istuessa kaksiminuuttista Topi Kettunen onnistui lapioimaan irtokiekon Virtasen maalin edestä sisään.

Legendaarinen maalin jälkeinen vaihto kostautui Peliitoille, kun Marlo Koponen pyssytti siniviivalta tarkasti kauden ensimmäisen täysosumansa. Varakapteeni Mikael Aaltonen kävi noutamassa kiekon muistoksi Koposelle.

Kolmanteen erään Peliitat sai varsinaisen unelma-alun. TUTOn ykkösketju sai pari vaarallista paikkaa toisessä päässä, mutta Moses Mustonen tasoitti pelin vastahyökkäyksen päätteeksi todellisella tahtomaalilla.

Juhani Tamminen käytti aikalisän Peliittojen tasoitusmaalin synnyttyä ja peli kääntyikin jälleen TUTOn hyökkäyspäätyyn.

Mikael Aaltosella oli jo kertaalleen täysin varma maalipaikka, mutta Joni Kainulainen veti miehen nurin ja tuloksena ylivoima TUTOlle, jonka aikana Arttu Niskakangas iski TUTOn kolmannen kerran johtoon.

Johto piti loppuun asti ja kun vielä Antti Virtanen teki neljännen maalin tyhjiin Peliittojen pelatessa ilman maalivahtiaan.

Ottelun loppua kohden oli havaittavissa Peliittojen kapeamman pelaajamateriaalin väsyminen TUTOn kyydissä.

– Kuten sanoin jo eilen, tämä on sotaa millimetreistä. Keskiviikkona millit olivat vastustajan puolella ja tänään meidän puolellamme, Juhani Tamminen summasi ottelun jälkeen.

– Toivon, että huomenna ihmiset löytävät jälleen Marli Areenalle ja antavat sitä samaa mahtavaa tukea joukkueelle, josta saimme nauttia runkosarjan aikana, Tami lisäsi ja muistutti huomisesta ottelusta.

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää