TUTO kaatoi Jokipojat lukemin 4-1

TUTO Hockey – Jokipojat, 4-1 (2-0, 1-1, 1-0) TILASTOT

Yleisöä: 1974

TUTO Hockeyn ja Jokipoikien välinen ottelu alkoi varsin ikävissä merkeissä, kun reilun kolmen minuutin jälkeen TUTOn Marlo Koponen ja Jesse Jormanainen törmäsivät varsin ikävän näköisesti. Koponen kaatui pari metriä ennen laitaa ja liukui pää edellä laitaa päin. Törmäys oli todella vakavan näköinen ja se hiljensi koko Marli Areenan hetkeksi. Kaikkien onneksi Koponen pääsi jaloilleen ja hänet talutettiin pukuhuoneen puolelle. Sekä Koposen että Jormanaisen peli päättyi tähän tilanteeseen, sillä Jormanaiselle tuomittiin tilanteesta viiden minuutin rangaistus kampituksesta.

– Se oli miesten peli. Jääpusseja on käytössä enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella, Juhani Tamminen kommentoi ottelun jälkeen.

Ylivoiman aikana TUTO iski välittömästi Ville-Vesa Vainiolan toimesta. Ykkösylivoima pyöritti näyttävästi peliä Jokipoikien päädyssä ja lopulta Vainiola rankaisi maalin arvoisesti.

Sama mies vastasi jäähyjen värittämän avauserän toisestakin osumasta, kun hän malttoi malttamistaan ja lopulta viimeisteli hienosti tarkalla laukauksella.

Ottelun toisen erän alkuun TUTO siirtyi kolmen maalin johtoon. Jesse Winchester pyöritteli koko kentän pyörryksiin ja jätti hienosti Samu Pitkäselle, jolle jäi hommaksi ainoastaan laittaa kiekko maaliin. Toki Pitkänen teki tämän mahdollisimman näyttävästi ja ujutti kiekon Antti Rautiolan jalkojen välistä maaliin.

Jokipojille toivoa antoi Heikki Puustisen kavennusmaali ja se, että TUTO joutui toisen erän aikana siirtymään neljän pakin peluuttamiseen, kun Pasi Hirvonen teki seuraa Marlo Koposelle pukuhuoneen puolelle. Kahden erän jälkeen maalivahtien  torjunnat olivat Jere Myllyniemellä 14 torjuntaa ja Antti Rautiolalla 18 torjuntaa.

Kolmannen erän alkuun TUTO joutui lähtemään vajaalukuisena ja kolmella puolustajalla, kun Mikael Aaltonen joutui jäähylle toisen erän lopulla. TUTO kuitenkin hoiti alivoiman kunniakkaasti ja kun rivit oli saatu kunnolla kasaan, iski Aki Keinänen kotijoukkueen neljännen osuman maalinedusruuhkasta.

– Onnittelut TUTOlle voitosta ja hyvästä pelistä. Ei muuta, sanoi Mikko Haapakoski lyhyesti.

Tämän jälkeen ottelu oli käytännössä ratkennut ja lopussa epäselvää oli vain TUTOn voiton päätösnumerot. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten TUTOlle kolme pistettä numeroin 4-1.

– Hyvä valmistautuminen molemmilta kovan panoksen peliin. Tänään se kääntyi meille ja siitä olen äärimmäisen iloinen, sanoi Tamminen.

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää