TUTO K-Vantaata vahvempi tiukan kamppailun jälkeen

TUTO Hockey – Kiekko-Vantaa
2-1 (0-0, 2-0, 0-1) Yleisöä: 1715

Marli Areenan perjantai-illassa nähtiin tiukka taisto, kun Kiekko-Vantaa saapui TUTOn vieraaksi. Kotijoukkue osoitti kuitenkin vahvaa henkistä kanttia ja vei pisteet lopulta maalein 2-1.

Ottelun ensimmäinen erä lähti kotijoukkueen näkökulmasta uneliaasti liikkeelle ja vaarallisemmat paikat syntyivät vierailija K-Vantaalle. Tommi Virtasen loukkaantumisen vuoksi viime ottelut TUTO-maalia vartioinut Kimmo Meriläinen piti kuitenkin huipputorjunnoillaan sinipaitoja pystyssä, eivätkä vantaalaiset saaneet maalia aikaiseksi.

Ajassa 5:06 TUTOn Anton Kokkonen otti koukkaamisjäähyn ja K-Vantaa pääsi ylivoimalle. Ex-TUTO Jarmo Jokilan pyörittämä ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja kotijoukkueen maali säilyi koskemattomana. Pelikellon näyttäessä 9:24 Vantaan Micke Åsten otti jäähyn kampituksesta ja TUTO pääsi ylivoimalle. Sinipaitojenkaan ylivoima ei tällä kertaa tuottanut maalia, joten lukemat säilyivät maalittomina.

TUTO otti kenttätapahtumat haltuunsa erän loppua kohden, mutta myös Kiekko-Vantaan maalivahti Aaro Peltonen torjui maalillaan hyvin ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-0 tilanteessa.

Toisessa erässä TUTO heräsi

Toisessa erässä nähtiin pirteämpi TUTO. Kakkoserä ehti vanhentua vain 1:41, kun kiekko oli ensimmäistä kertaa K-Vantaan maalissa. Aki Keinänen lähetti vihaisen laukauksen, jonka Aaro Peltonen vielä torjui, mutta Anrei Hakulinen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja siirsi paluukiekon reppuun, 1-0.

Ajassa 23:45 TUTO-kippari Antti Virtanen otti rangaistuksen huitomisesta, mutta vierailijoiden ylivoima oli tälläkin kertaa tehotonta. Pelikellon näyttäessä 27:14 oli TUTO-ylivoiman vuoro, mutta sinipaidatkaan eivät saaneet maalia aikaiseksi.

Ajassa 32:15 lukemat kuitenkin muuttuivat, kun Aleksi Rutanen karkasi laidasta maalintekoon. Tiukka rannelaukaus löysi K-Vantaa-maalin takanurkan ja peli oli 2-0. Toista erätaukoa lähdettiin viettämään kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

Tiukkaa loppuun asti

TUTO pääsi kolmannen erän alussa ylivoimalle, kun Micke Åsten lähti jälleen jäähylle. Ylivoimaa ei ehditty kuitenkaan montaa sekuntia pelata, kun ajassa 41:54 myös TUTOn Mikko Lehtonen otti jäähyn.

Pelikellon näyttäessä 45:13 nähtiin TUTOn kannalta epäonninen tilanne, kun kotijoukkueen maalivahti Kimmo Meriläinen jakoi laatan maalin takaa suoraan K-Vantaan Valtteri Heikkilän lapaan. Heikkilä tarjoili kiekon välittömästi Kalle Moisiolle, jolla oli helppo työ viimeistellä tyhjään maaliin, 2-1.

Ajassa 48:12 Vantaan Jinhui Ahn otti koukkaamisjäähyn ja TUTO pääsi ylivoimalle. Ylivoima oli kuitenkin tälläkin kertaa ponnetonta, eikä maalia syntynyt. K-Vantaa otti ottelun lopussa vielä maalivahdin pois ja yritti tasoitusta miesylivoimalla, mutta TUTO kesti ja voitti ottelun äärimmäisen tiukasti maalein 2-1.

K-Vantaa olisi ansainnut pisteen

Kiekko-Vantaan koutsi Pekka Kangasalusta kiitteli vierasjoukkueen esitystä.

”Olen pirun ylpeä jätkistä ja mun mielestä tehtiin tästä hyvä jääkiekko-ottelu. Lähestulkoon onnistuttiin siinä mitä tultiin hakemaan ja olen sitä mieltä, että oltaisiin ehkä piste ansaittu. TUTO on kuitenkin laadukas joukkue ja vei pisteet tällä kertaa.”

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen oli äärimmäisen tyytyväinen siihen, että tilille tuli kolme pistettä.

”Olen tosi tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Jos Fortuna olisi ollut Vantaalle suotuisampi, niin he olisivat kyllä ansainneet pisteen. Pakistomme taisi ajatella, että saavat rauhassa pelailla ja olisimme ilman Meriläistä voineet olla ekassa erässä 4-0 tappiolla. Vantaa järjesti hyvän show'n pystyyn”, komppasi Lehkonen.

TUTO kohtaa huomenna JYP-Akatemian Jyväskylässä klo 17.00. Ottelua voi seurata Kupittaan Biocityssä Ravintola Maunossa, osoitteessa Tykistökatu 6.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää