TUTO jyräsi IPK:n yli

IPK – TUTO Hockey

1-6 (1-1, 0-1, 0-4)

Tilastot

TUTO Hockey aloitti viikonlopun vieraskiertueensa Iisalmessa, jossa vastaan asettui IPK. TUTO nousi ottelussa lopulta selvään voittoon hyvän ylivoimapelin turvin maalein 1-6. Aki Keinänen iski ottelussa tehot 1+2 ja rikkoi 400:n tehopisteen rajan Mestiksessä.

”Tosi jämäkkä peli meiltä ja joukkueena erittäin kypsä suoritus. Numerot vähän repesivät, mutta hyvä peli jälleen kerran”, sanoi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo ottelun jälkeen.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin kotijoukkue IPK ajassa 3:53, kun Janne Katosalmen laukaus livahti TUTO-maalivahti Karolus Kaarlehdon selän taakse. Vielä tämänkin jälkeen IPK rakensi usean vaarallisen tilanteen Kaarlehdon maalille, mutta 19-vuotias maalivahti oli maalillaan kuin muuri.

”Eka maali, kaikki näkivät mitä siinä tapahtui. Mutta mikä jälleen positiivista, niin se ei vaikuta tuohon joukkueeseen ja itseluottamus on hyvällä tasolla”, Elomo kehui ryhmäänsä.

TUTO painoi pelin tasoihin vielä viitisen minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa, kun hyökkääjä Aki Juusela pelasi erinomaisen vaihdon. Ensin mies jakeli hyökkäyspäässä muutaman painavan taklauksen, jonka jälkeen laukoi komealla rannelaukauksella turkulaiset tasoihin.

”Siinä oli alkuun aika fyysistäkin peliä. Kotijoukkue halusi taklata ja me pystyimme vastaamaan siihen hyvin. Joukkue oli valmis”, kuvaili Elomo.

Keinäselle 400:s tehopiste

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, mutta se oli sitäkin juhlallisempi. TUTO-legenda Aki Keinänen syötti ylivoimalla Anssi Virkin maalintekoon, ja piste oli Keinäsen 400:s tehopiste Mestiksessä. Keinänen on pelannut Mestiksessä eniten pelejä sekä tehnyt eniten tehopisteitä ja maaleja. 

Kolmannessa erässä kotijoukkue IPK:n bensa loppui, ja TUTO nakutti vielä neljä maalia lisää. Ensin Tomi Wilenius (1+1) laukoi turkulaiset 1-3-johtoon kahden miehen ylivoimalla Keinäsen ja Joonas Toivasen (0+2) syötöistä, jonka jälkeen maalinteossa onnistuivat vielä Timi Lahtinen miinuskulmasta, Aki Keinänen illan kolmannella tehopisteellään sekä Mikko Laine jälleen kahden miehen ylivoimalla.

”Jaksettiin luottaa omaan peliin ja pyysin joukkueelta tänään epäitsekkyyttä kaikissa tilanteissa, paitsi maalipaikoissa. Siinä pitää aina olla itsekäs tässä lajissa”, Elomo sanoi.

Sarjakärki SaPKon hävittyä perjantaina oman ottelunsa Hermekselle maalein 7-1, nousi TUTO Mestiksessä toiseksi, vain pisteen päähän savonlinnalaisista.

TUTO Hockeyn vieraskiertue jatkuu huomenna lauantaina Joensuussa, jossa vastaan asettuu Jokipojat. Joensuulaiset ovat sarjassa kolmantena, kolmen pisteen päässä TUTOsta, joten tiukka kamppailu on tiedossa. Ottelu alkaa Joensuussa klo 17.00.

Seuraavan kotipelin TUTO pelaa ensi viikon keskiviikkona, kun vieraaksi Marli Areenalle saapuu KeuPa HT. Otteluun on myös vielä huomisen ajan Aki Keinäsen kunniaksi myytäviä 8,2 euron (norm.15 €) hintaisia pääkatsomolippuja. Osta liput TÄÄLTÄ! Kaikki ennakkolipun ostaneet ja kausikorttilaiset osallistuvat lisäksi Keinäs-kisaan, josta voi voittaa mm. tapaamisen Aki Keinäsen kanssa. Lue kisasta lisää TÄÄLTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää