TUTO Jukurit-voitolla sarjakärkeen

TUTO Hockey – Jukurit


4-3 vl. (1-0, 1-2, 1-1, 1-0) Yleisöä: 1315

Marli Areenalla nähtiin keskiviikkoiltana Mestiksen kärkikamppailun arvolle sopiva taistelu, jonka voittajaksi nousi lopulta TUTO voittolaukauskilpailun jälkeen.

TUTO Hockeyn ja Jukurien välinen ottelu lähti Kupittaalla vauhdikkaasti liikkeelle. Jukurit painoi peliä TUTOn päätyyn, eikä sinipaidoista päässyt Jukurien kenttäpäädyn jäätä kuluttamaan kuin A. Virtasen, Vainiolan ja Rutasen ketju.

Ennen ottelua TUTO-legenda Markku Vuorisalolta 400 Mestis-ottelun kunniaksi kukat saanut Aki Keinänen pääsi kuitenkin neljän minuutin pelin jälkeen ampumaan suoraan syötöstä, mutta ei osunut kunnolla kiekkoon. Heti tämän jälkeen päivänsankari joutui jäähylle estämisestä. Jukurit ei kuitenkaan hyödyntänyt ylivoimaansa, ja ottelu tasoittui.

Ajassa 10:04 Jukurien Joonas Kalliola taklasi hyökkäyssinisellä TUTOn Mikko Lehtosta törkeästi polvella. Tästä seurauksena 5+20 minuuttia jäähyä ja kotijoukkueelle ylivoimaa. Lehtonen ei loukkaantunut tilanteessa. TUTO-ylivoima tuottikin tulosta ajassa 12:11, kun Niko Palonen vei turkulaiset johtoon Juha-Matti Rautajoen ja Mikael Salmivirran syötöstä. Jukurit pääsi ylivoimalle ajassa 17:43 Patrik Parkkosen estämisjäähyn myötä, mutta Tommi Virtanen otti TUTO-maalissa muutaman tärkeän torjunnan. Näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Tasatahtia edettiin

Toinen erä lähti ensimmäistä huomattavasti varovaisemmin liikkeelle, ja sen ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin vasta ajassa 27:20, kun TUTO siirtyi 2-0 johtoon huikean hienolla maalilla. Anrei Hakulinen toi kiekon alueelle, syötti sen maalin takaa Aki Keinäselle, joka laukauksen sijaan siirsi pelivälineen maalin kulmalle Tuukka Pulliaiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä tyhjään reppuun.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan lannistunut kahden maalin tappioasemasta, vaan ajassa 30:30 Niko Laakkonen toi Jukurit maalin päähän. Pelikellossa oli 31:32, kun TUTO-kippari Antti Virtanen sai heppoisen koukkaamisjäähyn. Jukurit tarvitsi ylivoimalla vain 21 sekuntia, ja kiekko oli toistamiseen Tommi Virtasen selän takana. Tonit Hyvärinen ja Jalo syöttivät laatan maalin eteen Pentti Nöyräselle, joka ohjasi sen tyylikkäästi häkkiin. Toiselle erätauolle lähdettiin 2-2 tasatilanteessa.

Ratkaisu voittolaukauskilpailusta

TUTO tuli kolmanteen erään vahvalla sykkeellä, ja ajassa 44:21 Tuukka Pulliainen iski jo illan toisen osumansa Anrei Hakulisen passista. Sinipaidat eivät kuitenkaan saaneet nauttia johtoasemasta tälläkään kertaa kovin kauaa, sillä pelikellon näyttäessä 50:17 tuli Jukurit tasoihin Toni Hyvärisen osumalla. Osumaa edelsi karmea harhasyöttö oman maalin takana. Varsinainen peliaika päättyi 3-3 tasalukemissa, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikakaan ei tuonut tulosta, joten huipputasaiselle kamppailulle lähdettiin lopulta etsimään sankaria voittolaukauskilpailun kautta. Voittolaukauskilpailussa nähtiin tyylikkäitä maaleja ja hienoja torjuntoja, joista ehkä upein oli Anrei Hakulisen näyttävä jalkakynämaali. Ottelun ratkaisi kuitenkin lopulta Antti Virtanen, joka upotti oman rankkarinsa vuorenvarmasti. Näin voitto kotijoukkueelle maalein 4-3.

TUTOlla valtava potentiaali

Jukurien valmentajan Jarno Pikkaraisen mukaan ottelu oli vierasjoukkueelta melkoista vuoristorataa.

”Oli hyvä alku meiltä ja pelattiin ulosajoon asti hyvin, mutta jäähyn seurauksena tuli vaikeuksia. Toiseen erään tultiin vähän sukkasillaan, mutta sen loppupuoliskolla päästiin kuitenkin niskan päälle. Kolmannessa erässä molemmilla oli taas omat hyvät hetkensä.”

Ottelu oli Jukureilta jo neljäs kamppailu putkeen, jossa ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta.

”Tässäkin ottelussa oli paljon hyvää ja paljon parannettavaa”, päätti Pikkarainen.

Kotijoukkueen luotsi Ismo Lehkonen kehui joukkojaan aiheellisesti.

”Hyvä, värikäs kiekkoilta. Fyysinen peli yllätti osan meidän kavereista ja kiekollinen peli kärsi siitä. Joukkueessa on kuitenkin valtava reservi ja potentiaali kasvaa oikein hyväksi jääkiekkojoukkueeksi. Jukurit, Sport ja KooKoo eivät helpolla tule pääsemään meistä.”

”Olen ylpeä ryhmästä ja sen kanssa on kiva työskennellä”, Ika kehui.

”Tätä mahdollisuutta on odotettu”

TUTOn Anrei Hakulinen merkkautti itselleen ottelussa kaksi syöttöpistettä.

”Itse olisin voinut tehdä kolmannessa erässä muutamankin maalin, mutta tällä kertaa ei onnistunut”, Hakulinen totesi.

Voittolaukauskilpailussa mies väläytti taitojaan huikealla jalkamiinamaalilla, joka sai koko Marli Areenan hyppäämään penkiltään ylös.

”Näitä on treenattu ja selostaja Jani Säteri on yrittänyt ottaa niitä harjoituksissa kiinni. Tätä mahdollisuutta on tavallaan odotettu ja nyt oli pakko yrittää. Tällä kertaa veskari avasi haarat ja sain ujutettua kiekon maaliin”, kertasi Hakulinen vaatimattomasti.

TUTO Hockey nousi voitolla sarjakärkeen ohi Jukurien ja LeKin. Marli Areenalla pelataan taas perjantaina klo 18.30, kun sarjakärjen vieraaksi saapuu JYP-Akatemia.

 

Ottelun ratkaisijana oli tuttu mies – Antti Virtanen. Kuva: Juhani Koskinen

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää