TUTO joutuu lomauttamaan varotoimena

Joulukuun kampanjat onnistuivat, mutta TUTO Hockey joutuu silti tekemään lomautuksia edustusjoukkueessa ja toimistolla.

Mestis-seurojen tänään julkaisema päätös, jonka mukaan sarja keskeytetään toistaiseksi, pakotti TUTO Hockeyn lomautuksiin.

TUTO Hockey Oy lomauttaa varotoimenpiteenä edustusjoukkueen pelaajat, valmentajat ja huollon. Poikkeuksena U20-ikäiset sopimuspelaajat siirretään TUTO Hockeyn U20-joukkueeseen, eikä heitä lomauteta. U20-joukkueen pelit jatkuvat tammikuun alussa.

Toimiston henkilökunnasta toimistosihteeri ja toimistopäällikkö lomautetaan osa-aikaisesti (- 80 % työajasta). Lomautukset alkavat 31.12.2020 ja ne voivat kestää maksimissaan 90 vuorokautta.

TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen kommentoi lomautuspäätöstä tuoreeltaan seuraavasti:

”Tämä on ehdottomasti oman TUTO-urani raskaimpia päätöksiä, jonka joudun kertomaan. Erityisen raskaaksi tämän tekee se, että onnistuimme hienosti toimiston ja joukkueen kanssa joulukuun kampanjassa. Etsimme viimeiseen asti vaihtoehtoisia ratkaisuja, jolla lomautukset olisi voinut välttää, mutta tämän päiväinen ilmoitus pakotti meidät toimimaan.”

Mestis-joukkueiden talous ei kestä tyhjille katsomoille pelaamista

”Tällä hetkellä emme tiedä varmuudella jatkuvatko pelit tammikuun puolivälissä, helmikuussa vai oliko sarja kenties tässä. Mestis-seuroilla ei ole tällä hetkellä edellytyksiä pelata tyhjille katsomoille, sillä meille ei tule otteluista TV-rahoja. Ilman lipputuloja ja oheismyyntiä otteluiden järjestäminen on liian kallista. Nyt pitääkin vain toivoa, että rajoitustoimet purevat niin, että pääsisimme taas mahdollisimman pian pelaamaan mahtavan kotiyleisömme edessä. Aavinen taustoittaa päätöstä.”

Joulukuun kampanja onnistui

TUTO Hockey julkaisi joulukuun alussa toimiston ja joukkueen yhteisen TUE TUTOA -kampanjan, jossa pelaajia erillaisiin pikkuaskareisiin, kuten ulkoiluttamaan koiraa. Yrityksillä oli puolestaan mahdollisuus tilata markkinointipaketti, jossa pelaaja tai valmentaja tuli päiväksi töihin.

Kampanjalla onnistuttiin takaamaan se, että TUTO sai joulukuun palkat maksettua ilman viivästyksiä tai palkanalennuksia.

”Haluan kiittää niin toimistoa, joukkuetta kuin meidän upeita kannattajiamme ja yhteistyökumppaneitakin. Kampanjat otettiin erittäin positiivesti vastaan ja ne onnistuivat lyhyestä aikataulusta huolimatta kohtuullisen hyvin ja saimme joulukuun palkat maksettu ajallaan ja täysimääräisinä, mikä oli tärkein tavoite. Valitettavasti kuitenkaan emme ehtineet saada niin hyvää tulosta, mitä olisi tarvittu, joten jatkammekin kampanjointia vielä alkuvuodestaa, Aavinen päättää”.

 

Jaa eteenpäin:

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää