TUTO joulutauolle tappio niskassaan

Sport – TUTO Hockey

5-2 (1-2, 2-0, 2-0)

TUTOn viimeinen ottelu ennen joulutaukoa pelattiin keskiviikkona Vaasan Kuparisaaressa. Sarjan kahden kärkijoukkueen kohtaamisessa maaleja ei pitkään tarvinnut odotella, kun ensimmäisen viiden peliminuutin aikana molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen.

Molemmat joukkueet pelasivat ennakkoluulottomasti ottelun alusta lähtien. Kiekko ja luistin liikkuivat molemmilla hyvin ja joukkueet loivat maalintekopaikkoja vuoron perään. Ajassa 02:55 Mika Halava otti hyökkäysalueen koukkaamisjäähyn ja TUTO pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Ylivoima onnistui maalinteossa alle minuutissa, kun Anrei Hakulinen niittasi kiekon jäissä makaavan Joonas Kuuselan ylitse takatolpalta. Hakulisen maaliin loistavan syötön tarjoili Juuso Honka.

TUTOn johto ei kauaa kestänyt, sillä jäähyllä istunut Halava paikkasi jäähynsä nopeasti. Kristian Tuohilampi ampui Kimmo Meriläisen kilpipuolelle, josta Halava niittasi reboundin sisään ajassa 04:51. TUTO onnistui maalinteossa toistamiseen vielä ennen avauserän puoliväliä. Ajassa 09:51 Antti Virtanen tarjoili maalin eteen nousseelle Ville-Vesa Vainiolalle karkin lapaan, eikä Vainiola tästä erehtynyt. Ari Gröndahl otti vielä avauserän aikana jäähyn, mutta TUTOn toinen ylivoimakerta ei tuottanut tulosta. Erätaukolukemat Vaasassa olivat 1-2.

Kivimäki rankaisi TUTOa toisessa erässä kahdesti

Toisessa erässä Sport hallitsi peliä, mutta myös TUTO loi hyviä maalipaikkoja. Ajassa 25:39 Sportin Samuli Kivimäki purjehti läpi keskialueen ja käytti jäätävää rannelaukaustaan siniviivan päältä. Kivimäen veto oli niin yllättävä, että Kimmo Meriläinen joutui nöyrtymään, vaikka veto lähti kaukaa. Kivimäen maaliin merkittiin syöttöpisteet Lassi Kokkalalle ja Jarkko Hattuselle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Kivimäki viimeisteli kauden 24. maalinsa 25 ottelussa. Sportin ylivoima pyöri tilanteessa hyvin ja Eetu Heikkinen syötti näyttävästi kiekon Kivimäelle poikki kentän. Kivimäki ampui ”toimistostaan” suoraan syötöstä, eikä Meriläinen tilanteeseen ehtinyt. 3-2 maaliin merkittiin toiseksi syöttäjäksi Michal Kristof.

Molemmat joukkueet pääsivät vielä toisen erän aikana yrittämään ylivoimaansa, mutta tulosta ei syntynyt. Toiselle erätauolle siirryttiin 3-2 lukemissa.

Sport kaunisteli lukemia päätöserässä

Sport siirtyi kolmannen erän alussa kahden maalin karkumatkalle. Ajassa 44:38 Marko Luomala siirsi kiekon Kristofin loistavasta syötöstä puolityhjään maaliin.  Sport oli kolmannessa erässä muutenkin antava osapuoli ja TUTOn maalilla Meriläinen oli täystyöllistetty. TUTO ei päässyt kolmannessa erässä juurikaan laukomaan sektorista, joten Kuuselalla oli melko helppo erä Sportin maalilla.

Ajassa 59:07 Antti Uitto löi kiekon tyhjään maaliin ja päätti TUTOn kirin. Kokkala sai myös tähän maaliin syöttöpisteen ja pysyy näin sarjan pistepörssin ykkösenä. 

TUTO pelaa seuraavaksi 28.12. kotihallissaan ja silloin pelataan jälleen Sportia vastaan. Oikein hyvää joulun odotusta kaikille. 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää