TUTO jätti Jukurit ensimmäistä kertaa pisteittä Mikkelissä

Jukurit – TUTO Hockey

2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

Perjantai-illan Mestis-kierroksella TUTO kohtasi vieraskaukalossa Jukurit. Peli Mikkelissä oli TUTOn vierasreissun ensimmäinen ja joukkue pelaa heti huomenna Savonlinnassa SapKoa vastaan. Ennen tämän illan ottelua Jukurit eivät olleet jääneet kotikaukalossaan pisteittä kertaakaan.

TUTO tuli ottelun alkuminuuteille keskittyneenä ja hyvällä jalalla. TUTOn avausmaali syntyi Oskari Hämäläisen lavasta ajassa 5.02. Aleksi Rutanen syötti kiekon viivaan Hämäläiselle, joka ampui ranteella kiekon maalille. Kiekko pomppi sisään Jukuri-puolustajista ja maalivahti Tadeas Galansky oli aseeton. 

Ajassa 7.35 Tony Vidgren otti rangaistuksen huitomisesta ja Jukurien ylivoima onnistui maalinteossa ensimmäisellä yrittämällä. Maalin syntyaika oli 9.04 ja maalintekijäksi merkittiin Jani Forsström. Kiekko pomppi Ville-Vesa Vainiolan jaloista suoraan Forsströmin lapaan, jolla oli helppo työ siirtää kiekko Tommi Virtasen selän taakse.

Jukurit sai samalla minuutilla vielä uuden ylivoiman, kun Juha-Matti Rautajoki otti 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta. Erityisen pahoja paikkoja Jukurit ei saanut toisella ylivoimallaan luotua. Kyseisen ylivoiman aikana nähtiin yksi oikeasti vaarallinen tilanne, kun Tommi Virtanen joutui maalialueellaan oman pelaajan yliajamaksi. Virtanen makasi jäässä tuskaisen näköisenä jonkin aikaa, mutta pystyi lopulta jatkamaan erää. Virtanen pelasi loppuerän erittäin hyvin ja torjui Jukurien kaksi erinomaista maalipaikkaa. Lukemista 1-1 lähdettiin viettämään ensimmäistä erätaukoa.

Meriläinen maaliin toiseen erään – aloitti erinomaisesti

Tommi Virtasen avauserässä saama tälli paljastui sen verran pahaksi, että Virtanen ei palannut askiin toisessa erässä. Maalipuiden väliin toiseen erään luisteli kelpo ottelun keskiviikkona Kupittaalla pelannut Kimmo Meriläinen. Jukurit sai luotua melko nopeasti pari vaarallista paikkaa Meriläisen maalille, mutta nuori kassari ei ollut yllätettävissä.

Erän ensimmäinen maali nähtiin ajassa 32.45. Maalin esityö oli täydellinen kopio TUTOn ensimmäisestä maalista. Rutanen antoi kiekon Hämäläiselle viivaan ja Hämäläinen ampui ranteella maalille. Ville-Vesa Vainiola osui lapoineen tähän kiekkoon ja ohjaus yllätti Galanskyn.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Juha Virtanen synkensi Jukurien iltaa entisestään. Virtanen sai kiekon lapaansa B-pisteiden välissä ja ampui huonosta asennosta loistavan laukauksen hanskapuolen yläkulmaan ja lukemiksi muuttuivat 1-3. Virtasen maaliin syöttöpisteet Henri Ruotsalaiselle ja Ryan Ruikalle.

Toinen erä päätettiin Mikkelissä poikkeuksellisesti jo ajassa 38.18. Jäässä oli jotain vikaa, eikä erää pystytty viemään loppuun yhteen putkeen. Aikaistetulle erätauolle lähdettiin TUTOn 1-3 johdossa.

TUTO pelasi jälleen loistavan kolmannen erän

Kolmannessa erässä tuomittiin TUTOlle kolme ja Jukureille kaksi rangaistusta. Kumpikaan joukkue ei tehnyt maaleja ylivoimalla. Jukurit loi edelleen hyviä maalintekopaikkoja, mutta Meriläinen oli mies paikallaan. Meriläinen yllätettiinkin ensimmäistä kertaa tänään vasta ajassa 59.28, kun Toni Jalo niittasi kiekon reppuun Jukurien pelatessa ilman maalivahtia. 2-3 kavennus ei kuitenkaan riittänyt ja näin TUTO jätti Jukurit ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä Mikkelissä. TUTOn voittoputki on nyt kahdeksan ottelun mittainen. Koska myös KooKoo voitti tänään, ero sarjakakkoseen on edelleen kuusi pistettä TUTOn hyväksi.

”Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka ylpeä olen tästä joukkueesta”

TUTO-luotsi Ismo Lehkonen oli poikkeuksellisen tyytyväinen mies ottelun lehdistötilaisuudessa.

”Ennakkoon arveltiin, että tästä tulee maalin peli suuntaan tai toiseen ja olen erittäin tyytyväinen tuohon meidän joukkueen miekkailuun. Onnistuttiin tänään erittäin hyvin tappamaan viimeinen erä ja saatiin ansaitut kolme pinnaa. Tosi iso voitto meiltä, kun tiedetään, että vastassa oli kokonaan täysammattilaisista koostuva joukkue. Tästä on erittäin mukava jatkaa huomenna Savonlinnaan”, sanaili silminnähden tyytyväinen Lehkonen.

TUTOn huominen ottelu Savonlinnan Talvisalossa käynnistyy klo 17.00.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää