TUTO jatkoi voitollista vieraskiertuettaan

KooKoo – TUTO Hockey  

1-2 VL (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Tilastot

TUTO ja KooKoo kohtasivat Kouvolassa keskiviikko-iltana. Kotijoukkue siirtyi pelissä ensin johtoon, mutta TUTO tuli toisen erän ylivoimamaalilla tasoihin. Tasainen ottelu ei peliajan puitteissa ratkennut, vaan paremmuus selvitettiin voittolaukauskisassa. TUTO oli rankkareiden jälkeen parempi maalein 1-2.

TUTO oli ottelun avauserässä aavistuksen niskan päällä. Joukkue loi kouvolalaisia enemmän maalintekopaikkoja ja voitti erän laukaustilaston lukemin 14-9. Andreas Bernard pelasi KooKoon maalilla solidin erän ja piti maalinsa puhtaana pysäyttäen muun muassa Antti Virtasen läpiajon.

Maalit kuitenkin lasketaan ja erän ainokaisesta vastasi KooKoo. Ajassa 11:07 Jussi Nättinen ampui kiekon Tommi Virtasen vartioimaan TUTO-maaliin. KooKoon 1-0 maaliin syöttöpisteet merkittiin Marlo Koposen ja Aatu Hämäläisen nimiin.

Molemmat joukkueet pääsivät avauserässä kertaalleen myös ylivoimalle. TUTOn ylivoima oli näistä vaarallisemman oloista, mutta maali jäi edelleen puuttumaan. TUTO oli tämän ylivoiman jälkeen pelannut 13 ylivoimaa putkeen maaleitta. Erätauolle siirryttiin KooKoon 1-0 johtolukemissa.

Franssila päätti TUTOn maalittomien ylivoimien putken

Ottelu jatkui toisessa erässä hyvin tasaisena. KooKoo laukoi hyviltä paikoilta huonosti ja TUTO puolestaan ampui huonoilta paikoilta hyvin. KooKoolla oli paikkansa useampaankin maaliin, mutta pääosa laukauksista suuntautui maalipuiden ohi. TUTOn laukaukset lähtivät erässä pääosin huonoista sektoreista, mutta laukaukset olivat laadukkaita ja joukkue sai irtokiekoista hyviä maalintekopaikkoja. 

Ajassa 32:51 Antti Pusa otti illan toisen rangaistuksensa, mutta kouvolalaisten ylivoima oli sanalla sanoen heikkoa. Todellista maalintekopaikkaa KooKoo ei onnistunut ylivoimallaan rakentamaan.

Ajassa 38:39 Mikael Kuronen osui mailallaan Anrei Hakulisen silmäkulmaan ja Hakulisen silmäkulma aukesi. Kuroselle tuomittiin tilanteesta 2+2 minuutin rangaistus. Tasan minuuttia myöhemmin myös Nättinen komennettiin rangaistujen aitioon ja TUTO pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla.

Kahden miehen ylivoima vanheni ainoastaan yhdeksän sekuntia, kun Miika Franssila ampui ranteella lukemiksi 1-1. Franssilan maaliin syöttöpisteet saalistivat Ville-Vesa Vainiola sekä Tuukka Pulliainen.

Maalin myötä Kurosen ensimmäinen rangaistus päättyi, joten TUTOn kahden miehen ylivoima jatkui ottelun toiseen erään. Toiselle erätauolle siirryttiin Kouvolassa 1-1 tasatilanteessa.

Paremmuus selvisi vasta voittolaukauskisassa

Ottelun kolmannessa erässä pelattiin vauhdikasta kiekkoa ja molemmat joukkueet loivat tukun maalintekopaikkoja. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat tänään loistavasti ja näin kolmas erä pysyi maalittomana.

Jatkoajalla Franssila komennettiin jäähyaitioon kampituksesta ja KooKoo pääsi yrittämään neljällä kolmea vastaan. Jatkoaika pyörittiin käytännössä kokonaan TUTOn puolustusalueella, mutta Virtasen huipputorjunnat pitivät TUTOn mukana ottelussa. Jatkoajalla ei lopulta maaleja nähty, joten ratkaisu haettiin rankkareilta.

TUTOn maalinteon pilkkukisassa aloitti Vainiola jäätävällä harhautuksellaan. Jesse Jyrkkiö ei tästä hämmentynyt, vaan päätti omalla vuorollaan ampua lämärillä kiekon yläkulmaan B-pisteiden välistä.

Kun Anton Kokkonen ja Joona Karevaara epäonnistuivat yrityksissään, oli Pulliaisen ja Santtu Huhtalan vastuulla ratkaista ottelu. Pulliainen ampui ensin kiekon maaliin ja kun Huhtala epäonnistui omassa yrityksessään, voitti TUTO ottelun. TUTO voitti kolmen pelin vieraskiertueellaan kaikki kolme ottelua ja saalisti näistä yhteensä seitsemän pistettä.

”Ansaittiin tänään piste enemmän kuin kaveri”

Valmentaja Ismo Lehkonen veti ottelun pakettiin kiireellä ennen lehdistötilaisuutta seuraavasti.

Pelattiin tänään hyvä jääkiekkopeli ja ansaittiin piste enemmän kuin kaveri. Vastustajan maalivahti oli tänään sensaatiomainen, mutta onneksi saatiin mukaan kaksi pistettä”, Lehkonen tiivisti.

TUTO palaa seuraavaksi kotiin Marli Areenalle ja kohtaa perjantaina LeKin. Osta otteluun ennakkoliput halvemmalla TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää