TUTO jatkaa välieräpaikan jahtaamista viikonlopun otteluissa

TUTO Hockeyn pudotuspeliurakka jatkuu viikonloppuna kahdella ottelulla. Tänään kiekko putoaa jäähän kello 18:30 Heinolan Versowood Areenalla ja huomenna taistellaan jälleen Marli Areenalla kello 17:00 alkaen. Viikonlopun tuplaotteluihin lähdettäessä otteluvoitot ovat TUTOn eduksi 1-0.

Helppoja syöttöjä ja housut nilkoissa

Perjantain ottelun lähtökohdat ovat varsin kutkuttavat: avausottelu päättyi TUTOn tyylipuhtaaseen 3-0 voittoon, ja ottelussa nähtiin useita pudotuspelikiekkoon kuuluvia pieniä paineja. TUTO-hyökkääjä Kalle Moision mukaan varsinkin avauserässä korkealta paineistanut turkulaisjoukkue ei aio nostaa jalkaa kaasulta, vaan pikemminkin painaa entistä kovempaa päälle.

”Vedetään perjantaina vielä kovempaa ja yllätetään vastustaja housut nilkoissa.”

Keskiviikkona ottelun ehdottomiin sankareihin lukeutuivat nollapelin torjunut Rasmus Rinne, tehot 1+1 kerännyt Kristian Tuohilampi, sekä upean maalin iskenyt Mikko Laine. Pudotuspelidebyyttinsä tehnyt puolustaja Samu Suominen kertoikin saaneensa yhden uransa helpoimmista syöttöpisteistä Laineen maaliin.

”Oli helppo laittaa ”Miksalle” siitä laitaan. Ei tarvinnut paljoa itse töitä tehdä sen eteen. Oli tosiaan hieno kokemus aloittaa miesten pleijarit voitolla ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

 

Oma suoritustaso riittää

Viikonlopun otteluihin lähdettäessä TUTO on edelleen sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki. Laineen mukaan avausvoiton nappaaminen vaatisi Peliitoilta käytännössä taikatemppuja, kun taas TUTOlle riittää oman suoritustason säilyttäminen.

”Kyllä heidän pitää periaatteessa pyörä keksiä uudestaan. Me tiedetään, että oma peli, ja perustekeminen riittää voittoon, eli pidetään vaan oma peli kasassa. Siellä varmasti yritetään keksiä jotain uutta, mutta ei se tässä kohtaa helppoa ole”

Peliittojen terävin kärki on muodostunut läpi kauden kolmesta pelaajasta. Christian Silfverin, Eetu-Ville Arkiomaan ja Tuukka Rajamäen muodostama kolmikko on aiheuttanut kuluneella kaudella runsaasti harmaita hiuksia vastustajajoukkueiden puolustuksille. Sarjan avausottelussa pelätty kolmikko saatiin kuitenkin aisoihin, kuten myös koko muu heinolalaisjoukkue. Samu Suomisen mukaan selässä lukevalla nimellä ei ole mitään merkitystä, vaan kaikki vastustajat on pysäytettävä.

”Koko joukkue saatiin pidettyä keskiviikkona hyvin aisoissa. Itse en ainakaan henkilökohtaisesti katso, ketä sieltä vastaan tulee, vaan mieli on sellainen, että ihan sama ketä sieltä tulee, niin siihen se jää.”

 

Palautuminen ja fokus keskiössä keväällä

Pudotuspeleissä kun pelataan tiiviillä tahdilla, on tärkeää kohdistaa keskittyminen aina tulevaan otteluun. Keskiviikon ottelun jälkeen TUTO-kapteeni Anssi Virkki kertoi, että edellinen ottelu ei yhtä iltaa pidempään pysy pelaajien mielessä.

”Tänään hymyillään ja iloitaan tästä voitosta, mutta huomiseen mennessä se on nollattu jo ja lähdetään taas ihan nollasta liikkeelle ja kohti Heinolaa. Siellä on tiukka peli edessä.”

Pelaajille haastavin osa tiiviissä ottelurytmissä on ehdottomasti palautuminen. Kun loppusummeri soittaa perjantaina Heinolassa, on aikaa lauantain ottelun alkuun vain 20 tuntia. Mikko Laineen mukaan palautuminen hoidetaan perinteisin keinoin, ilman sen suurempia vippaskonsteja.

”Paljon lepoa vaan ja oikeanlaista ravintoa, niin lauantaina ollaan jälleen täydessä iskussa.”

 

Heinolan betoniluola ei ole rantalomakohde

Keskiviikon ottelun jälkipeleissä Samu Suominen yhtyi kultakurkku Jani Säterin kommenttiin siitä, ettei Heinolan Versowood Areena ole mikään etelän rantalomakohde. Suomisen mukaan lähtökohta on se, ettei Heinolaan lähdetä tänä keväänä kahta kertaa enempää.

”Tosiaankin Heinolassa on sellainen betoniluola, ettei sinne ole koskaan mukava mennä. Mutta nämä ovat playoff-pelejä. Sieltä kaavitaan voitto. Ihan sama miten, mutta se kaavitaan. Kyllä me siitä lähdetään, ettei Heinolaan mennä, kun kaksi kertaa tänä keväänä.

 

Seuraa heitä: 

#29 Mikko Laine, TUTO Hockey
Runkosarjassa komeat 22 maalia tauluun iskenyt hyökkääjä jatkoi pudotuspeleissä siitä, mihin runkosarjassa jäi. 26-vuotias hyökkääjä osoitti, että rightin maila ja sukunimi Laine on Turussakin tappava kombo. Laineen tulisia laukauksia ei tarvitse siis lähteä Winnipegiin asti katsomaan, vaan niitä viljellään myös Turun sydämessä, Marli Areenalla.

#55 Samu Suominen, TUTO Hockey
Komean tulokaskauden pelannut forssalaislähtöinen puolustaja osoitti, ettei pudotuspelien vauhti nuoren pelaajan päätä huimaa. Pariin otteeseen kiivasta keskustelua heinolalaispelureiden kanssa käynyt Suominen tarjoaa vastustajille fyysisyyttä, sekä lämmintä syleilyä niin kulmauksissa, kuin maalinedustallakin. Suomiselta jäi yksi hammas Rovaniemelle ja keskiviikkona meinasi etuhampaat ja nenä jäädä Marli Areenan pleksiin. Toivottavasti Heinolasta selvitään ehjänä kotiin.

#3 Christian Silfver, Peliitat
Maagisesta kiekonkäsittelytaidostaan ja sulavasta luistelustaan tunnettu 25-vuotias puolustaja ei päässyt keskiviikon ottelussa normaaliin tapaan esille. Löytääkö taitava peluri aseet TUTOn kovan karvauksen ja tiiviin viisikkopuolustamisen murtamiseen?

 

Kuva: Shaun Duncan
Teksti: Jyri Sulander

 

Tämän illan ottelua voit seurata Fanseatista, Radio Cityn taajuudelta, tai Sporttibaarin mahtavalta screeniltä virvokkeista nauttien. Marli Areenalle pudotuspelikaravaani rantautuu jälleen huomenna, kun TUTO ja Peliitat ottavat toisistaan mittaa 3. puolivälieräottelussa. Ottelu alkaa klo 17:00. Hanki edullisemmat ennakkolippusi Ticketmasterin ennakkomyyntipisteistä, tai TÄSTÄ. Tehdään tästä keväästä yhdessä kaupungin värikkäin!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää